Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ποιο ζεϊμπέκικο; Πακιστανός χορεύει στην Αρκαδία! 2 χρόνια μετά γίνεται το απίθανο!

Κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

27 Δεκεμβρίου 2019 10:34
Ποιο ζεϊμπέκικο; Πακιστανός χορεύει στην Αρκαδία! 2 χρόνια μετά γίνεται το απίθανο!

Με την καρδιά του γλέντησε νεαρός Πακιστανός σε παραδοσιακό πανηγύρι στο Νεοχώρι Αρκαδίας.

Λικνίστηκε με τον δικό του μοναδικό τόπο στους ρυθμούς της ελληνικής δημοτικής μουσικής, κλέβοντας την παράσταση και τα βλέμματα των παρευρισκομένων. Τύφλα να έχει το ζεϊμπέκικο!

Με ένα ιδιαίτερο ταμπεραμέντο ο νεαρός, ο οποίος δεν κατέβαινε από την πίστα ούτε λεπτό, προσπάθησε να αντιγράψει τις φιγούρες των χορευτών, συνδυάζοντάς τις με χορούς της πατρίδας του, μια ιστορία που θυμίζει και τον μερακλή πατέρα στον γάμο της κόρης του!

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν όταν χόρεψε -ή, καλύτερα, προσπάθησε να χορέψει- ζεϊμπέκικο πάνω σε μια καρέκλα. Χαρακτηριστικό είναι πως 2 χρόνια μετά το βίντεο αυτό συνεχίζει να κάνει πάταγο στο διαδίκτυο!

Δείτε το παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Μάγκας Έλληνας χορεύει το καλύτερο ζεϊμπέκικο! Μείναμε άφωνοι!

Ο κύριος της φωτογραφίας χορεύει, ίσως το καλύτερο ζεϊμπέκικο που είχαμε δει μέχρι σήμερα! Μάλιστα, στο βίντεο τον αποκαλούν... μάγκα!

Όπως θα δείτε κι εσείς παρακάτω, το ζεϊμπέκικο που χορεύει, είναι βγαλμένο από άλλη εποχή, όπως αυτή που απολαμβάναμε τον λοχία Μπάσκο, να χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο στην ταινία "Ευδοκία".

Ο κύριος, χορεύει μερακλίδικα, ενώ μάλιστα φαίνεται να το διασκεδάζει. Δείτε κι εσείς αυτό τον άντρα να χορεύει σε αυτό το βίντεο:

Το βαρύ ζεϊμπέκικο 98χρονης Ελληνίδας γιαγιάς στον γάμο της εγγονής της!

Οι Έλληνες της ομογένειας αγαπούν την Ελλάδα, όσο τίποτα. Η Ελλάδα γι’ αυτούς είναι πάνω από όλα και την κουβαλούν πάντοτε μέσα τους. Μπορεί να βρίσκονται πολύ μακριά από την πατρίδα τους. Μπορεί να ζουν ακόμη και σε διαφορετική ήπειρο, αλλά την έχουν μέσα στην καρδιά και το μυαλό τους.

Η περίπτωση που ακολουθεί έχει να κάνει επίσης με Έλληνες της ομογένειας, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Τορόντο. Η γιαγιά Δήμητρα είναι ηλικίας 98 ετών και αισίως οδεύει προς τα 99 χρόνια.

Η εγγονή της παντρεύτηκε πρόσφατα. Ο γάμος της έλαβε χώρα στο Τορόντο, όπου ζει η ίδια. Έτσι, μετά το γάμο ακολούθησε το γλέντι, το οποίο περιελάμβανε πληθώρα τραγουδιών. Η γιαγιά Δήμητρα, όμως, περίμενε υπομονετικά μέχρι να έρθει η στιγμή να ακουστεί ένα ζεϊμπέκικο, μια ιστορία που θυμίζει και τον μερακλή πατέρα στον γάμο της κόρης του!

Αυτό, έγινε με τη Ρόζα του Δημήτρη Μητροπάνου. Εκείνη την ώρα αποφάσισε να σηκωθεί και να χορέψει. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στο παρακάτω βίντεο, η γιαγιά Δήμητρα, μετά το 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, συνεχίζει να χορεύει μόνη της, το ζεϊμπέκικο.

Μάλιστα, η Ελληνίδα γιαγιά προκάλεσε τόσο τον ενθουσιασμό των δικών της ανθρώπων, όσο και γενικότερα των καλεσμένων του γάμου, που έδωσαν το «παρών» και στο γλέντι.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Again this woman amazes us. Yiayia Demetra at 98 years old still dances a mean zembekiko. This was at Joanna's wedding last night. God Bless! #admiremypethera

Posted by Patricia Karres Diamantouros on Sunday, July 9, 2017
 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share