Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Άνοιξαν το στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε στην Κερατέα! Έπαθαν σοκ με αυτό που αντίκρισαν! (video)

Έμειναν με το στόμα ανοικτό!

18 Δεκεμβρίου 2019 13:59
Άνοιξαν το στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε στην Κερατέα! Έπαθαν σοκ με αυτό που αντίκρισαν! (video)

Ξεβράστηκε μια νεκρή φάλαινα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην Κερατέα που εκτιμάτε πως ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.

Με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην Κερατέα. Στην παραλία της Κακιάς Θάλασσας είχε ξεβραστεί το κουφάρι μιας φάλαινας φυσητήρα. Η δυσοσμία στην περιοχή ήταν αφόρητη. Η φάλαινα εκτιμάτε πως ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.

Ο Δήμος Λαυρωτικής ανέλαβε τον τεμαχισμό και την υγειονομική ταφή του τεράστιου θαλάσσιου θηλαστικού. Η νεκροψία έγινε από ομάδα από:

βιολόγους
κτηνιάτρους
εκπροσώπους οργανώσεων που ασχολούνται με τις φάλαινες στη Μεσόγειο

Όπως είπε ο δήμαρχος Κερατέας και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς :«όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στο στομάχι του ζώου υπήρχε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πλαστικών».

Η φάλαινα έφερε και ένα τραύμα από προπέλα μεγάλου πλοίου. Η αιτία θανάτου δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί εφόσον το κουφάρι ηταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» Θεόδωρος Τσιμπίδης επιβεβαίωσε ότι τα πλαστικά είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές της θαλάσσιας ζωής, λέγοντας:

«πριν από 10 χρόνια σε έρευνες που κάναμε στα 100 ψάρια υπήρχαν ορισμένα που δεν είχαν καταναλώσει πλαστικά. Τώρα δεν υπάρχει μεγάλο ψάρι που να μην έχει δεκάδες κιλά πλαστικού στο στομάχι του. Η κατάσταση είναι τραγική».

Παρακάτω στο Athensmagazine.gr ακολουθεί το βίντεο με την φάλαινα που ξεβράστηκε:

Βρέθηκε φάλαινα φυσητήρας με απορρίματα βάρους 100 κιλών στο στομάχι!

Ξεβράστηκε μια φάλαινα φυσητήρας στη Νήσο Χάρις της Σκωτίας, εη οποία μέσα στο στομάχι της είχε «μια μπάλα απορριμμάτων» βάρους 100 κιλών!

Δείτε επίσης: Η ''χρυσή'' βραχονησίδα που οι τουρίστες δίνουν 2.000€ για να την επισκεφτούν!

Μέσα στα απορρίματα βρέθηκαν δίχτυα ψαρέματος, σκοινί, κορδέλα περιτυλίγματος, πλαστικές σακούλες και πλαστικά ποτήρια με την μορφή κουβαριού. Ειδικοί επιστήμονες σε αυτά τα κητώδη θηλαστικά δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν τα αντικείμενα αυτά συνέβαλαν στον θάνατο της φάλαινας.

Αλλά ντόπιοι, οι οποίοι βρήκαν το πτώμα της στην ακτή Σίλεμποστ την Πέμπτη, υποστήριξαν ότι το συμβάν υπογραμμίζει το ευρύτερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης. Μέλη της ΜΚΟ «Scottish Marine Animal Stranding Scheme» μιας οργάνωσης που ερευνά τους θανάτους δελφινιών και φαλαινών, πραγματοποίησαν νεκροτομή στη φάλαινα για να επιχειρήσουν να διακριβώσουν τα αίτια του θανάτου της.
Πώς βρέθηκαν τα αντικείμενα στο στομάχι της φάλαινας

Βρέθηκε φάλαινα φυσητήρας με απορρίματα βάρους 100 κιλών στο στομάχι!

Τα αντικείμενα αυτά πιστεύεται ότι προήλθαν τόσο από την βιομηχανία αλιείας όσο και από την χερσαία οικονομική δραστηριότητα. Η ακτοφυλακή και εργαζόμενοι στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Εβρίδων βοήθησαν στην εξέταση της φάλαινας το Σάββατο και στην κατασκευή ενός γιγαντιαίου λάκου στην παραλία για τον ενταφιασμό του ζώου.

Κερατέα: Ξεβράστηκε νεκρή φάλαινα 15 μέτρων!

Σε παραλία στην Κερατέα, ξεβράστηκε νεκρή φάλαινα 15 μέτρων, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός που πρέπει να μας αφυπνίσει για το τι συμβαίνει στον πλανήτη και για τα είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επίθεση σκυλιών σε μαθητές!

Η νεκρή φάλαινα εντοπίστηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, οι οποίοι ενημέρωσαν την αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική ταφή της.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, έχει ειδοποιηθεί το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος ώστε να βγάλουν οι ειδικοί φωτογραφίες και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει από επιστημονικής πλευράς.

Κερατέα: Ξεβράστηκε νεκρή φάλαινα 15 μέτρων!

Κρίσμο κρίνεται το θέμα αφαίρεσης του κήτους από την παραλία, καθώς καταλαμβάνει τόσο μεγάλο όγκο που δεν μπορεί να το ανασύρει εύκολα μηχάνημα από την παραλία.

Σπαρακτικό: Φάλαινα είχε κολλήσει για ώρες σε βράχια και έκλαιγε μέχρι να τη βρουν οι διασώστες! (Photos+Video)

Η Όρκα ή αλλιώς φάλαινα- δολοφόνος ανήκει στην οικογένεια των δελφινιών και προφανώς είναι η μεγαλύτερη του είδους.

Είναι σαρκοφάγα ζώα και τα θαλάσσια λιοντάρια, οι φώκιες, τα καλαμάρια και τα ψάρια είναι τα αγαπημένα τους γεύματα. Για να μπορέσουν να τραφούν, οι όρκες πάνε σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει φαγητό για αυτές.

Κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολούμπια, μια φάλαινα δολοφόνος έπεσε και κόλλησε πάνω σε βράχια. Ευτυχώς, για το όμορφο αυτό πλάσμα, παρενέβη μια ομάδα διασωστών και της προσέφεραν την βοήθειά τους.

Διαβάστε ακόμα στο Athensmagazine.gr: Λευκός καρχαρίας: Μόνο ένα ζώο τρέμει πραγματικά! (Video)

Η όρκα ήταν θηλυκή και όπως αποδείχθηκε αργότερα χρειαζόταν άμεσα βοήθεια. Ο άντρας που την βρήκε, τηλεφώνησε στην ομάδα διάσωσης “Guardians.”

H όρκα παγιδεύτηκε ανάμεσα στα βράχια, πιθανότατα ψάχνοντας για φαγητό.

Εκτός από αυτούς του διασώστες που βρίσκονταν κοντά στην περιοχή, ήρθε άλλη μια ομάδα διάσωσης φαλαινών. Όλοι μαζί προσπάθησαν να απελευθερώσουν την παγιδευμένη φάλαινα.

Πολλοί ήταν οι διασώστες που κινητοποιήθηκαν για να σώσουν την φάλαινα.

Οι διασώστες κάλυψαν την φάλαινα με σεντόνια και μουσαμάδες και στην συνέχεια της έριξαν νερό για να βεβαιωθούν, ότι θα παραμείνει δροσερή. Επίσης, συναρμολόγησαν μια αντλία νερού για να παρέχουν ευκολότερα νερό στην φάλαινα.

Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν, ότι η φάλαινα κατάλαβε πως οι άνθρωποι ήταν εκεί για να την βοηθήσουν. Φώναζε από τον φόβο της και έβγαζε μια σπαρακτική κραυγή.

Έμειναν μαζί με την όρκα, κρατώντας την δροσερή μέχρι να έρθει η παλίρροια.

Όταν ήρθε η παλίρροια, οι διασώστες έπρεπε να παραμείνουν μαζί της, κρατώντας την δροσερή και υγρή, αφού είχε μείνει στα βράχια για 8 ώρες.

Τελικά, όταν το νερό ήρθε στο ύψος της φάλαινας, μπήκε μέσα και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share