Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραγίζει καρδιές: Γιατρός τραγουδάει σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρούλα χορεύει! (video)

Σπαρακτικό!

16 Δεκεμβρίου 2019 12:38
Ραγίζει καρδιές: Γιατρός τραγουδάει σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρούλα χορεύει! (video)

Η μουσική είναι φάρμακο για την καρδιά. Η ακρόαση ενός τραγουδιού μπορεί να πάρει ένα άτομο σε ένα διαφορετικό κόσμο και να το κάνει να ξεχάσει προσωρινά τις ανησυχίες του. Κανείς, όμως, δεν θα σκεφτόταν πως ένας γιατρός θα χρησιμοποιούσε τη μουσική για να φτιάξει τη διάθεση των ασθενών του.

Όταν ένα άτομο παλεύει με μια ασθένεια, είναι πολύ σημαντικό να έχει καλή ψυχολογία. Η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου και να του δώσει τη δύναμη που πρέπει να έχει. Αυτός ο γιατρός γνωρίζει τη δύναμη της μουσικής και την αξιοποιεί για να δώσει κουράγιο και να φτιάξει τη διάθεση στους ασθενείς του. Μια ιστορία που θυμίζει απίστευτα την ιστορία με το κοριτσάκι που είχε καρκίνο του μαστού σε ηλικία 8 ετών!

Ο Δρ. Πάολο Μάρτινς είναι ένας γιατρός του νοσοκομείου das Clínicas στο Ριμπεϊράο Πρέτο της Βραζιλίας. Μια μέρα έφερε το γιουκαλίλι του στο νοσοκομείο. Ήθελε με τη μουσική του να φτιάξει το κέφι των ηλικιωμένων ασθενών του. Αυτό που δεν ήξερε ήταν ότι είχε και μια μικρή θαυμάστρια.

Η Σοφία ήταν στον παιδιατρικό θάλαμο του ογκολογικού τμήματος, όταν άκουσε τον Δρ. Μάρτινς να παίζει. Η μικρή έχει μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Ιστιοκύττωση του Κυττάρου του Langerhan. Το κοριτσάκι περιπλανιόταν στο νοσοκομείο όταν άκουσε τον γιαρτό να παίζει, και άρχισε να αναζητά την πηγή της όμορφης μουσικής. Όταν η Σοφία βρήκε το γιατρό να τραγουδάει παίζοντας το γιουκαλίλι του, πλησίασε αμέσως προς το μέρος του.

Ο Δρ. Μάρτινς συνειδητοποίησε σύντομα την ισχυρή επίδραση που είχε η μουσική του σε αυτό το μικρό κορίτσι, κι έτσι, έκανε κάτι το εξαιρετικό. Έπαιξε ένα ιδιαίτερο τραγούδι μόνο για εκείνη! Η Σοφία μόλις άκουσε τη μουσική, άρχισε να κουνάει το σώμα της και να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής.

Ο γιατρός φροντίζει όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για την ψυχική υγεία των ασθενών του. Δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί σαν κι αυτόν. Μπράβο του!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ηλικιωμένος χτενίζει με αγάπη τα μαλλιά της ετοιμοθάνατης γυναίκας του...Το βίντεο ραγίζει καρδιές!

Σπαράζει καρδιές το βίντεο με έναν ηλικιωμένο άντρα που ενώ χτένιζε τα μαλλιά της άρρωστης γυναίκας του έλεγε: «Συνήθιζες να μου χτενίζεις τα μαλλιά, αλλά εγώ ποτέ ξανά δεν έχω χτενίσει τα δικά σου, Νέλι»! Η γιαγιά φαίνεται να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και ο άντρα της, το έχει αντιληφθεί!

Η αγάπη ανάμεσα τους είναι αληθινή και αποδεικνύουν ότι υπάρχει στα αλήθεια ανθρωπιά εκεί έξω. Το ίδιο συγκινεί και η ιστορία ενός ζευγαριού ηλικιωμένων, που ζει αβοήθητο σε προαύλιο εκκλησίας στον Κεραμεικό. Ο ένας έχει τον άλλο, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές!

Δάκρυα προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί και δείχνει έναν ηλικιωμένο άντρα να χτενίζει με μεγάλη φροντίδα και αγάπη τα μαλλιά της συζύγου του, ενώ εκείνη βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου.

Στο βίντεο ο άντρας έχει γείρει πάνω από το προσκέφαλο της γυναίκας του και με μια χτένα της φτιάχνει τα μαλλιά, ενώ παράλληλα ακούγεται να της μιλά σε έναν πολύ τρυφερό και γλυκό τόνο.

Η φράση που ακούγεται να της λέει είναι και που κάνει ακόμη πιο συγκινητικό το στιγμιότυπο. «Συνήθιζες να μου χτενίζεις τα μαλλιά, αλλά εγώ ποτέ ξανά δεν έχω χτενίσει τα δικά σου, Νέλι.

Ξέρεις αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», λέει ο άντρας, φτιάχνοντας απαλά την ίδια στιγμή μια τούφα στα μαλλιά της συζύγου του.

Λίγο αργότερα την ρωτά αν της τραβά τα μαλλιά κατά λάθος καθώς την χτενίζει και την πονά κι εκείνη του κάνει νόημα πως όχι.

Επίσης ρωτά αυτόν που τραβούσε το βίντεο αν τα μαλλιά της Νέλι δείχνουν καλύτερα τώρα που της τα χτένισε.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, έχει τα μάτια της κλειστά και φαίνεται αρκετά άρρωστη αλλά απολαμβάνει την φροντίδα του, έστω και για τελευταία φορά!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share