Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυρμήγκια τα έβαλαν με φίδι και κατάφεραν να το σκοτώσουν! (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο!

17 Οκτωβρίου 2019 20:04
Μυρμήγκια τα έβαλαν με φίδι και κατάφεραν να το σκοτώσουν! (Βίντεο)

Μία μονομαχία μυρμηγκιών, όσο και αν είναι αυτά, με ένα φίδι, έχει ξεκάθαρο φαβορί!

Δείτε επίσης: Ποια η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, νικητής αναδείχθηκε το αουτσάιντερ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video…

This snake didn't stand a chance against a legion of army ants!

This snake didn't stand a chance against a legion of army ants!

Posted by Daily Mail on Saturday, April 7, 2018

5 από τα πιο περίεργα φίδια στον κόσμο! (Video)

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν τους αρέσουν τα φίδια και τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Το συγκεκριμένο ερπετό είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους θηρευτές στον κόσμο.

Έπρεπε να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς τρόπους ζωής από την εμφάνισή του στην εποχή των τρικερατόπων και των κυνηγών που είχαν ως αποτέλεσμα περίεργες και συχνά παράξενες φυσικές εμφανίσεις. ΗΠΑ: Δικέφαλο φίδι ανακαλύφθηκε σε δάσος!

Από τα πάνω από 3.000 είδη φιδιών, έχουμε επιλέξει 5 πιο μοναδικά εξωτικά φίδια στον κόσμο!

Ας ξεκινήσουμε!

Ανεξήγητο: Μια ολόκληρη πόλη γέμισε φίδια....Προμηνύματα σεισμού;

Γεγονός επαναλαμβανόμενο και μάλιστα με συχνότητα πρωτοφανή για τα κοινωνικά δεδομένα μιας περιοχής, παύει να θεωρείται τυχαίο και γίνεται ανησυχητικό, όταν, μάλιστα, πρόκειται για την εμφάνιση φιδιών σε σπίτια και σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (νοσοκομείο, καφετέρια…). Γιγάντιο ανακόντα προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος!

Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, σταχυολογώντας τις αναρτήσεις του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Αργολίδας, βλέπουμε πριν δυο μήνες ότι «Οικογένεια στο Άργος παραλίγο να κοιμηθεί αγκαλιά με ένα… φίδι», πριν ένα μήνα ότι «Φίδι έκοψε βόλτα σε καφετέρια στη Νέα Κίο», πριν δυο εβδομάδες ότι «Φίδι εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένης στο Άργος» και πριν έξι μέρες ότι «Φίδι έκανε βόλτα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Άργους»!

Ομολογώ, ότι 30 σχεδόν χρόνια στο ρεπορτάζ δεν ενθυμούμαι τέτοια συχνότητα σε ένα τόσο ανησυχητικό θέμα.

Επιπλέον, όντας σε συνεχή επαφή με αγρότες και εργάτες γης, εφέτος έχω καταγράψει μεγάλη πυκνότητα σε αναφορές εμφάνισης φιδιών σε αγρούς! Το τι έχει προκαλέσει αυτή την «έκρηξη» εμφάνισης των ιοβόλων ερπετών στην περιοχή δεν είμαι αρμόδιος να το εξηγήσω, μόνο να το καταγράψω και να επιστήσω την προσοχή προς τους πολίτες και τις αρχές…

Aπίστευτο: Πύθωνας καταπίνει ακόμα μεγαλύτερο πύθωνα αλλά αδυνατεί να τον χωνέψει!

Ένας πύθωνας τεσσάρων μέτρων, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να χωνέψει έναν ακόμα μεγαλύτερο πύθωνα, μπροστά στον φωτογραφικό φακό δύο σοκαρισμένων Αυστραλών.

Όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες, όταν το ζευγάρι των κτηνοτρόφων από την πόλη του εντόπισαν το τεράστιο ερπετό να λιάζεται σε εμφανές σημείο του αγροκτήματος, ενώ αμέσως αντιλήφθηκαν πως μόλις είχε ολοκληρώσει το γεύμα του, καθώς αδυνατούσε να κινηθεί και το σώμα τους ήταν εμφανώς πρησμένο.

Οι έκπληκτοι ιδιοκτήτες αφού σιγουρεύτηκαν πως το περιεχόμενο του στομαχιού του ερπετού δεν ήταν κάποιο από τα ζώα της φάρμας τους αποφάσισαν να μεταφέρουν το φίδι σε κέντρο προστασίας άγριων ζώων της περιοχής, όμως στην προσπάθεια να το μεταφέρουν στην καρότσα του αγροτικού τους οχήματος, κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο στόμα του πύθωνα, καθώς πιθανότατα αδυνατούσε να χωνέψει το θήραμά του και προσπαθούσε να το αποβάλλει από το εσωτερικό του.

Έτσι, αφού άφησαν το φίδι πίσω στο έδαφος, πήραν ανά χείρας τις φωτογραφικές τους μηχανές, ωστόσο όσα επακολούθησαν ξεπερνούσαν κυριολεκτικά κάθε φαντασία.


Αρχικά, διαπίστωσαν ότι από το στόμα του ερπετού έβγαινε κάποιο άλλο είδος φιδιού ή σαύρας, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι πρόκειται για κάποιο από τα δεκάδες μικρότερα είδη φιδιών της περιοχής, όμως λίγα λεπτά αργότερα συνειδητοποίησαν πως θύμα του τετράμετρου πύθωνα ήταν ένα ακόμα μεγαλύτερο φίδι του ίδιου είδους, το οποίο είχε βρει άδοξο τέλος από τους τεράστιους και δυνατούς μυς του «κανίβαλου» ανταγωνιστή του.


Η απόπειρα αποβολής, τελικά, του πύθωνα - θύματος στέφθηκε από επιτυχία αρκετή ώρα αργότερα, ενώ οι σοκαρισμένοι κτηνοτρόφοι αδυνατούσαν να συλλάβουν όσα είχαν μόλις δει να συμβαίνουν ενώπιόν τους, με τις δεκάδες φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβήξουν να αποτελούν ένα από τα συγκλονιστικότερα αποδεικτικά στοιχεία για τις καθημερινές μάχες ακόμα και μεταξύ των μεγαλύτερων και φονικότερων πλασμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Τελικά, οι ιδιοκτήτες της φάρμας επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του καταφυγίου ώστε να παραλάβουν το ζωντανό ερπετό, το οποίο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερα στο φυσικό του περιβάλλον, με την ελπίδα αν και όποτε ξανασυναντηθεί με κάποιο άλλου φίδι του ίδιου είδους, να προσπαθήσει να λύσει με πιο ειρηνικό και σίγουρα λιγότερο μακάβριο τρόπο τις όποιες διαφορές μαζί του.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share