Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σκύλος καταλαβαίνει την κρίση πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί! (Video)

Ψυχούλα μου!

26 Σεπτεμβρίου 2019 20:01
Σκύλος καταλαβαίνει την κρίση πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί! (Video)

Σκύλος καταλαβαίνει την κρίση πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί! Αξιολάτρευτος: Ο σκύλος που δεν δέχεται με τίποτα να πάρει το φάρμακό του (video)

Τα ένστικτα του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου μπορούν να μας σώσουν και από τον εαυτό μας. Η νέα τάση στην Αμερική είναι τα καφέ τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα αποσυμπίεσης, μέσα από χάδια σε κουτάβια. Για την ακρίβεια, μπορείς να παραμείνεις στο χώρο για μια ώρα και… να κάνεις δουλίτσα και αν θέλεις μπορείς να υιοθετήσεις και ένα από τα σκυλάκια.

Έχουν προηγηθεί έρευνες οι οποίες έχουν αποδείξει πως οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν και να ανταποκριθούν σε συναισθήματα. Και άρα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες. Για την ακρίβεια, αποδείχθηκε ότι τα κατοικίδια -πολλώ δε αν τα έχετε σπίτι- ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό.

Είναι ο νευροδιαβιβαστής που αφορά τη βελτίωση της διάθεσης. Άλλες, πιο πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο ότι εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να διαισθανθούν πιθανές κρίσεις πανικού του ιδιοκτήτη τους και να τον προετοιμάσουν.

Αυτό έκανε και ο Oakley, στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε. Όταν η ιδιοκτήτρια του ξεκινά να βαριανασαίνει, ο σκύλος παίρνει θέση κοντά της και με βάση την εκπαίδευση του απομακρύνει τα χέρια της γυναίκας από το πρόσωπο της και τα κατευθύνει πάνω του -προκειμένου εκείνη να ηρεμήσει.

Dog Recognises Owner's Panic Attack

Support dog recognises it's owner's panic attack - we don't deserve dogs 😭

Posted by LADbible on Sunday, July 15, 2018

Τι είναι κρίση πανικού;

Πρόκειται για αιφνίδιο επεισόδιο έντονου φόβου (χωρίς να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος), το οποίο προκαλεί έντονες σωματικές αντιδράσεις. Σημείωση: ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως τα ακριβή αίτια. Τα συμπτώματα (φόβος για την απώλεια ελέγχου, ναυτία, αύξηση παλμών, ταχυκαρδία, εφίδρωση και τρέμουλο, ενώ παρατηρείται και δυσκολία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος) κορυφώνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Το 4% του πληθυσμού έχει βιώσει κρίση πανικού, που προτιμά τις γυναίκες -σαν τον Αλτσχάιμερ. Εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία.

Διευκρίνιση

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται μια/δυο φορές στη ζωή μας. Συνήθως προηγείται στρεσογόνο γεγονός. Εάν οι κρίσεις είναι συχνές, τότε μιλάμε πιθανότατα για διαταραχή πανικού. Πού οφείλονται Στα γονίδια, το έντονο άγχος ή σε προβλήματα στα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου κατά τη διαδικασία επεξεργασίας πληροφοριών. Μπορεί να επηρεάσει ένα στρεσογόνο ή σοκαριστικό συμβάν, οι μεγάλες αλλαγές, η υπέρμετρη λήψη καφεϊνης. Η χειρότερη συνέπεια είναι ο φόβος της επανάληψης -που δημιουργεί άγχος.

Πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε;

Κατ’ αρχάς πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό (ψυχοθεραπευτή) και εάν χρειαστεί να λάβουμε φαρμακευτική αγωγή. Σε πρώτη φάση, μένουμε εκεί όπου είμαστε, παίρνουμε βαθιές εισπνοές, ρίχνουμε νερό στο πρόσωπο μας και κάνουμε ό,τι μπορούμεπροκειμένου να εστιάσουμε αλλού την προσοχή μας. Για παράδειγμα, επιδιδόμαστε σε απλές μαθηματικές πράξεις (1+1, 2+2). Αρκεί να φύγει το μυαλό μας από το άγχος, το οποίο μπλοκάρει το σύστημα.

Σκύλος επαγγελματίας «δραπέτης»! (Video)

Πραγματικά στο μυαλό των αφεντικών του δεν πρέπει ποτέ να πέρασε ότι είχαν στο σπίτι του έναν σκύλο επαγγελματία «δραπέτη»! Σκύλος έκανε ζημιά και το παίζει πεθαμένος για να την σκαπουλάρει! (Video)

Το μεγαλόσωμο σκυλί της ιστορίας, τύπου μπόξερ, βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιαπέραστο εμπόδιο: ένα κλουβί

Αντί λοιπόν να γαβγίζει απεγνωσμένο, έβαλε τα δυνατά του και νίκησε το εμπόδιο που είχε στηθεί στον δρόμο του.

Πώς το έκανε; Στο βίντεο θα εξηγηθούν όλες οι απορίες του.

Η ξεκαρδιστική στιγμή που ένας σκύλος το παίζει πεθαμένος για να μείνει περισσότερο στο πάρκο!

Ο υπέροχος αυτός σκύλος το έπαιζε πεθαμένος γιατί απλά ηθελε να μείνει παραπάνω στο πάρκο! “Άνθρωπε, καλύτερα να πεθάνω, παρά να φύγω από αυτόν τον παράδεισο!” Αυτό πρέπει να σκέφτηκε αυτό το γκόλντεν ριτρίβερ όταν ο μπαμπάς του του ξεκαθάρισε ότι θα έφευγαν από το πάρκο. “Λυπάμαι, πέθανα!” Αληθινή ιστορία: Σκύλος αρνείται να αφήσει το φέρετρο του αφεντικού του!

Το γλυκό σκυλάκι επέμενε καθώς ο ιδιοκτήτης του προσπαθούσε να τον μαζέψει από το πάρκο Piedmont στην Atlanta. Συνέχιζε να το παίζει πεθαμένος.

Ο σκύλος συνέχιζε το θέατρο μέχρι που εμφανίστηκε το μυστικό όπλο – ένα ξυλάκι. “Το κόλπο με το ξύλο στο στόμα είναι αυτό που τον έκανε να σηκωθεί”, γράφει κάποιος που το είδε, στο YouTube. Χαρά στην υπομονή του!

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share