Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Αθήνα 2.000 χρόνια πριν σε ένα καταπληκτικό βίντεο!

Φοβερό βίντεο..

15 Σεπτεμβρίου 2019 11:10
Η Αθήνα 2.000 χρόνια πριν σε ένα καταπληκτικό βίντεο!

Η ίδρυση της Αθήνας χάνεται στην αχλύ του μύθου, καθώς είναι γενικά αποδεκτό ότι προϋπήρχε της Μυκηναϊκής Εποχής. Είναι γνωστό ότι πράγματι υπήρχαν προϊστορικά πολίσματα στην Αττική, αλλά από πότε ακριβώς πρωτοχρησιμοποιήθηκε για ένα τουλάχιστον από αυτά το όνομα «Αθήνα» είναι άγνωστο.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα στον Τίμαιο, Αιγύπτιοι ιερείς της Ίσιδος αποκάλυψαν στον Σόλωνα που τους επισκέφτηκε ότι σύμφωνα με τα αρχεία τους, υπήρχε πόλη ακμάζουσα με το όνομα «Αθήνα» πριν από το 9600 π.Χ. Φυσικά η ακρίβεια της αναφοράς αμφισβητείται, όπως και ο υπολογισμός του έτους, αλλά ελλείψει ακριβέστερων στοιχείων και αναφορών, διατηρεί κάποια ενδεικτική αξία. Η Χαλκιδική από ψηλά: Γιατί σαν τη Χαλκιδική...δεν έχει!

Πρώτοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούνται οι Πελασγοί[εκκρεμεί παραπομπή]. Πρώτος βασιλιάς της πόλης, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ο Κέκροπας κατά τη 2η χιλιετία π.Χ. ή 3η χιλιετία π.Χ., από τον οποίο ονομάστηκε το τμήμα κείμενο μεταξύ Ακροπόλεως, Αχαρνών και Ελευσίνος Κεκροπία (Κεχρωπία). Οι κάτοικοι ήταν Ίωνες που εγκαταστάθηκαν στην αττική γη.

Στο βίντεο που ακολουθεί της εταιρίας Whiskytree, οπου βρίσκεται πίσω απο τα εκπληκτικά εφέ της ταινίας Elysium σχεδίασε την Αθήνα του 5ου π.Χ αιώνα. Η λεπτομέρεια είναι τόσο φοβερή που χρησιμοποίησαν 1,62 δισεκατομμύρια στοιχεία.

Δείτε το βίντεο

Πράσινη λίμνη για έξι μήνες το χρόνο! (Video)

Αυτή η λίμνη για έξι μήνες τον χρόνο είναι πράσινη και πραγματικά είναι μαγική!

Η Green Lake βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Hochschwab στην Αυστρία και αύτη η λίμνηδημιουργείται μόνο για έξι μήνες το χρόνο.

Κατα τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου η περιοχή είναι ένας δημοφιλής προορισμός για λάτρεις της πεζοπορείας. Κατα τους πιο ζεστούς μήνες το χιόνι και ο πάγος που καλύπτουν την κορυφή του βουνού, αρχίζουν να λιώνουν και το νερό κατακλύζει την περιοχή, δημιουργώντας τη λίμνη αυτή.

Η στάθμη της λίμνης αυξάνεται απο τα δύο μέτρα το χειμώνα στα 10 μέτρα το καλοκαίρι, καλύπτοντας δρομάκια, παγκάκια, γέφυρες και μεγάλο μέρος της βλάστησης. Τότε οι πεζοπόροι αντικαθίστανται από δύτες.

Κι όμως αυτό είναι το ζώο με την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωικό βασίλειο! (Video)

Η «τσίτα» (γατόπαρδος) ή η γαρίδα «Μάντις» δεν είναι τα ζώα με την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωικό βασίλειο, αλλά το τροπικό μυρμήγκι «Δράκουλας».

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δαγκάνες του εν λόγω εντόμου μπορούν να αρπάξουν κάτι με ταχύτητα που φθάνει τα 90 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή πάνω από 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόκειται για την πιο γρήγορη κίνηση που έχει καταγραφεί στη φύση μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ζωολογίας Άντριου Σουάρεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών “Royal Society Open Science”, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας και ακτίνες-Χ για να καταγράψουν την κίνηση του μυρμηγκιού και να απεικονίσουν τρισδιάστατα την ανατομία του, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς φθάνει τόσο γρήγορες ταχύτητες.

Οι «Δράκουλες» (είδος Mystrium camillae) τριγυρίζουν συνήθως κάτω από την επιφάνεια και αν συναντήσουν κάτι…νόστιμο, συνήθως κάποιο άλλο έντομο όπως τερμίτη, του επιτίθενται αστραπιαία, το σκοτώνουν και μετά το κουβαλάνε στη φωλιά τους

Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια ζουν κυρίως στις τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, σε μεγάλες υπόγειες κοινωνίες ή μέσα σε κορμούς μεγάλων δέντρων, έτσι σπάνια γίνονται ορατά.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share