Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είναι βγαλμένη από... καρτ ποστάλ! - Η εντυπωσιακή ομορφιά της Ηπείρου! (video)

Μοναδικά!

25 Αυγούστου 2019 12:43
Είναι βγαλμένη από... καρτ ποστάλ! - Η εντυπωσιακή ομορφιά της Ηπείρου! (video)

Είναι βγαλμένη από... καρτ ποστάλ! Αυτή είναι η εντυπωσιακή γαλάζια λίμνη της Ηπείρου!

Από μόνη της αυτή η ονομασία σε παραπέμπει και σε ταξιδεύει σε τοπία κινηματογραφικά σχεδόν ψεύτικα, απο αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν σε πλατό για κινηματογραφικές παραγωγές και που για να παρουσιαστούν χρειάζονται την βοήθεια ειδικών εφέ.

Κι όμως η ομορφότερη γαλάζια λίμνη της χώρας μας είναι αληθινή και δεν χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να μαγέψει τους επισκέπτες της.

Αντίθετα η υπάρχουσα τεχνολογία (ακόμα και τα drone) δεν φτάνουν για να αποκαλύψουν την απίστευτη ομορφιά της. Θα την βρούμε στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Πατρών στο Τέροβο Ιωαννίνων.

Μια μικρή πινακίδα σε οδηγεί στην Πηγές Λούρου και απο εκει σε 5 λεπτά βρίσκεσαι στον παράδεισο. Πως μπορεί άραγε ένα τόσο σπάνιο τοπίο να ειναι τόσο αδικημένο απο την χώρα στην οποία και βρίσκεται; Αν δεν συναντούσαμε τυχαία τον φίλο τον Γιώργο Σταύρου στην λίμνη των Ιωαννίνων ενα απόγευμα που πετούσαμε στην λίμνη της πόλης δεν θα μαθαίναμε ποτε για την ύπαρξη της.

Κανονικά η ταμπέλα που σε οδηγεί σε αυτη θα έπρεπε να γράφει προς Γαλάζια λίμνη η προς πηγές του παραδείσου.

Πλέον η ύπαρξη της Νέας Εθνικής οδού κάνει την συγκεκριμένη λίμνη ακόμα πιο μυστική και καλά κρυμμένη.

Ενα απο τα πιο αξιοσημείωτα θέματα της λίμνης ειναι η βλάστηση που εχει δημιουργηθεί στον βυθό τής και δεν αναφερόμαστε σε νούφαρα και φύκια αλλα σε ολόκληρα δέντρα τα οποία ειναι ορατά απο την επιφάνεια της. Το ομορφότερο όμως που θα δεις και θα σε καθηλώσει ειναι η αντανάκλαση του Αλπικού τοπίου που περιβάλλει την λίμνη πάνω στα καταγάλανα νερά της.

Οι Πηγές Λούρου απέχουν από την πόλη των Ιωαννίνων περίπου 30 λεπτά και 15 λεπτά απο το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη οπότε αν επισκεφθείτε την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε..

Απίστευτο βίντεο: Δύτες κολύμπησαν πλάι σε έναν γιγαντιαίο καρχαρία!

Απίστευτο θέαμα με δύτες που κολύμπησαν πλάι σε έναν γιγαντιαίο καρχαρία!


Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά ανοικτά των ακτών της Χαβάης από μια ομάδα δυτών, που είχε την πολυτέλεια να κολυμπήσει στο πλάι αυτού του τρομερού θαλάσσιου αρπακτικού.

Ο θηλυκός καρχαρίας, μήκους έξι μέτρων, με σημάδια παρόμοια με αυτά του Deep Blue, ενός από τους μεγαλύτερους καρχαρίες που έχουν θεαθεί ποτέ, εμφανίστηκε απροειδοποίητα την Τρίτη, καθώς ανυποψίαστοι μικρότεροι καρχαρίες-τίγρεις απολάμβαναν ένα λουκούλλειο γεύμα: κατασπάραζαν το πτώμα μιας φάλαινας σε αποσύνθεση, κοντά στο νησί Οάχου.

«Βλέπαμε μερικούς (καρχαρίες-τίγρεις) όταν έφθασε, κι όλοι οι υπόλοιποι καρχαρίες έγιναν καπνός. Τότε, άρχισε να τρίβεται πάνω στο σκάφος», αφηγήθηκε η Όσιαν Ράμζι, δύτρια, στην εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser.

«Ήταν απλά ένας ευγενικός γίγαντας που ήθελε να χρησιμοποιήσει το σκάφος μας για να ξυστεί», εξήγησε η Ράμζι, επαγγελματίας δύτρια και ειδική στους καρχαρίες, που δίνει αγώνα για την προστασία τους.

Κολύμπησε πλάι-πλάι με τον θηλυκό καρχαρία για «μεγάλο μέρος της ημέρας» και τράβηξε καθηλωτικά πλάνα από τη συνάντηση.

Κατά τη Ράμζι ο καρχαρίας, που πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον πενήντα ετών και ζυγίζει κάπου δυόμισι τόνους, ήταν «σοκαριστικά φαρδύς», διότι μάλλον κυοφορεί.

Σπάνια συναντά κανείς μεγάλους λευκούς (Carcharodon carcharias) στη Χαβάη, καθώς τα νερά εκεί είναι συνήθως υπερβολικά ζεστά για τα γούστα τους.

Φρίκη! Δείτε τη στιγμή που καρχαρίας αρπάζει ψαρά πάνω σε σκάφος (Video)

Είδε τον… Χάρο με τα μάτια του ένας ψαράς, καθώς τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να ανεβάσει στο σκάφος του έναν καρχαρία. Σοκαριστικό: Από πόσο μακριά μπορεί να εντοπίσει το αίμα ο καρχαρίας;

Αυτό το βίντεο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι καρχαρίες παραμένουν επικίνδυνοι και… όταν βρίσκονται έξω από το νερό.

Στο βίντεο που ακολουθεί και δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει, καθώς τον δάγκωσε ο καρχαρίας! «Με έπιασε, με έπιασε», φωνάζει πανικόβλητος ο άνδρας, ζητώντας βοήθεια από την υπόλοιπη παρέα.

Ο ψαράς έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο σκάφος, ενώ στη συνέχεια του τοποθετήθηκαν επτά ράμματα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι ένα μόνο από τα πολλά αντίστοιχα βίντεο που γίνονται Viral μέσα σε λίγη ώρα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share