Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φλόριντα: Tεράστια ιγκουάνα μπαίνουν σε σπίτια! (Video)

Δείτε βίντεο!

6 Ιουλίου 2019 08:36
Φλόριντα: Tεράστια ιγκουάνα μπαίνουν σε σπίτια! (Video)

Tα τεράστια ιγκουάνα έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη Φλόριντα αφού ολοένα και αυξάνεται. Να σας θυμίσουμε και ένα ανατριχιαστικό περιστατικό με έναν άντρα ο οποίος έβλαλε στοίχημα να φάει μια σαύρα και μετά απόν 10 μέρες πέθανε...

Οι «σαύρες» έχουν αυξηθεί τόσο πολύ πια και μπαίνουν ακόμα και στα σπίτια των κατοίκων προκαλώντας ζημιές. Οι αρχές της πολιτείας επιτρέπουν στους πολίτες να τις αιχμαλωτίσουν και να τις σκοτώσουν.

Η επιτροπή για την προστασία της άγριας φύσης, αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως «εφ΄όσων βρεθούν σε ιδιωτική περιουσία και μόνο με άδεια του ιδιοκτήτη επιτρέπεται να θανατωθούν».

«Πολλές φορές όταν γυρίζουμε σπίτι βρίσκουμε ακόμα και 20 με 30 ιγκουάνα» ανέφερε κάτοικος στο CNN. To είδος δεν προστατεύεται στην Φλόριντα. Τα ιγκουάνα εμφανίστηκαν στην περιοχή το 1960 και το υποτροπικό κλίμα βοήθησε το είδος να επιβιώσει και να αυξήσει ανησυχητικά τον πληθυσμό του.

«Πλέον εξαπλώνονται και στο Palm Beach πράγμα που παλαιότερα, θεωρούσα πως είναι αδιανόητο να συμβεί, αναφέρει ο Joe Wasilewski, ένας βιολόγος που ερευνά τα ιγκουάνα, τα τελευταία σαράντα χρόνια. Έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές σε σε πεζοδρόμια, φράχτες σπιτιών, ζουν για δέκα χρόνια και τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν έως και 76 αυγά. «Σκεφτείτε ένα μεγάλο ιγκουάνα να βρεθεί σε διάδρομο αεροδρομίου, τι ζημιά μπορεί να προκληθεί... Από μόνα τους δεν επιτίθενται στον άνθρωπο αλλά αν δεχτούν επίθεση φυσικά και θα αμυνθούν», τονίζει.

Ινδία: Aγελάδα παίζει ποδόσφαιρο και γίνεται viral! (Video)

Χαμός έχει γίνει στα social media με μια αγελάδα σε ένα χωριό της Ινδίας που επιδεικνύει τα ποδοσφαιρικές τις ικανότητες. Δείτε όμώς ακόμα κάτι πιο περίεργο...την σχέση μια αγελάδας που δεν περιμένατε...

Ο λόγος για το θηλαστικό στο Γκόα της Ινδίας που σε ένα βίντεο φαίνεται να επιδεικνύει το ταλέντο της στο ποδόσφαιρο σε μια παρέα παιδιών που παίζει κάνοντας κοντρόλ και σουτ.

Το βίντεο πόσταρε στο Twitter ο Ινδός σχολιαστής κρίκετ, Χάρσα Μπογκλ, και μέχρι στιγμής έχει πάνω από 2 εκατ. views, 33.000 retweets και πάνω από 100.000 likes από τη Δευτέρα.

Η αγελάδα έχει ήδη χαρακτηριστεί G.O.A.T. (=μεγαλύτερη όλων των εποχών), ενώ ενδιαφέρον έδειξε και η εθνική ομάδα της χώρας γράφοντας στο Twiiter με χιουμοριστική διάθεση ότι «οι σκάουτ μας την παρακολουθούν».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share