Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Αλεπού κυνηγάει στο χιόνι και...κολλάει! (Video)

Ποιός είπε ότι η φύση δεν έχει γέλιο;

18 Ιουνίου 2019 14:01
Αλεπού κυνηγάει στο χιόνι και...κολλάει! (Video)

Σε γενικές γραμμές ξέρουμε πως κυνηγούν οι αλεπούδες υπό...νορμάλ καιρικές συνθήκες. Τι συμβαίνει όμως όταν το κυνήγι γίνεται υπό του μηδενός και το θήραμα κρύβεται στο χιόνι;

Η αλεπού πρέπει να αλλάξει τακτική και το αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο ολυμπιονίκη καταδύσεων και το γέλιο ρέει άφθονα όταν τελικά κολλάει μέσα στα χιόνια!

Δείτε:

Ζευγάρι στον Καναδά δημιούργησε τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι στον κόσμο!

...κατασκευάζοντας τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι στον κόσμο και εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στο Guinness Book of World Records, αφού κατέρριψαν το σχετικό ρεκόρ.

Ο λευκός λαβύρινθος καλύπτει έκταση 2789,11 τετραγωνικών μέτρων - και έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο στην επαρχία της Μανιτόμπα προς ικανοποίηση του Κλιντ και της Άντζι Μας, που επένδυσαν περίπου 60.000 δολάρια Καναδά.

 δημιούργησαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι στον κόσμο

Το ζευγάρι αγροτών από το μικρό χωριό Σεντ Αντόλφ, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας, Γουίνιπεγκ μέχρι τώρα δημιουργούσε έναν λαβύρινθο σε χωράφια με καλαμπόκια κάθε καλοκαίρι. Στη συνέχεια θέλησε να δοκιμάσει να φτιάξει έναν λαβύρινθο τον χειμώνα.

«Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας χιόνι, χρειάστηκαν δύο με τρεις εβδομάδες, και στη συνέχεια άρχισε να χτίζεται ο λαβύρινθος» δήλωσε ο Κλιντ Μας.

Για την κατασκευή του λαβύρινθου απαιτήθηκαν συνολικά 370 ημιρυμουλκούμενα φορτωμένα με χιόνι (Βίντεο: YouTube/CGTN)

 δημιούργησαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι στον κόσμο!

Οι τοίχοι του λαβύρινθου έχουν ύψος 1,80 μέτρα. Στο έδαφος, χιόνι ύψους 50 εκατοστών συμπιέστηκε για να αποφευχθεί η τήξη πάρα πολύ γρήγορα και να αναγκάζονται οι επισκέπτες να περιφέρονται γύρω από λάσπη.

Με το δημιούργημά του, το ζευγάρι κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ένας λαβύρινθος χιονιού στο ιστορικό πάρκο του Φορτ Ουίλιαμ στη γειτονική επαρχία του Οντάριο (Φωτογραφία: YouTube)

Χάρη στο πολικό κρύο (-30 βαθμών Κελσίου) αυτή τη χρονική περίοδο, ο λαβύρινθος, ο οποίος άνοιξε για το κοινό τον Ιανουάριο είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Ο Κλιντ Μας ελπίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το φράγμα των 10.000 επισκεπτών μπορεί να ξεπεραστεί και να ανακτήσει μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχουν δαπανήσει. «Η κατασκευή του χιονιού είναι εξαιρετικά δαπανηρή» ανέφερε ο αγρότης από τον Καναδά.

Στον λαβύρινθο οι επισκέπτες συναντούν αγάλματα από χιόνι και πάγο. Επίσης υπάρχουν κρυμμένοι χώροι ανάπαυσης με τραπέζια και θέρμανση. Η εύρεση τους είναι μέρος της πρόκλησης, αλλά βοηθούν και στον προσανατολισμό.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share