Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Σε αυτή την παραλία κανείς δεν μπαίνει μέσα στη θάλασσα!

Tα νερά είναι πεντακάθαρα όμως αυτό που συμβαίνει θα σας κόψει την ανάσα…

11 Ιουνίου 2019 15:03
Σε αυτή την παραλία κανείς δεν μπαίνει μέσα στη θάλασσα!

Σε αυτή τη παραλία κανένας δεν τολμάει να μπει στο νερό, τι είναι όμως αυτό που τους κρατάει μακριά; Ένα drone απαθανατίζει το θέαμα και είναι άκρως εντυπωσιακό.

Αν και δεν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο στην Αυστραλία, στο βίντεο βλέπουμε τους καρχαρίες εν δράσει που επιτίθενται σε μια μάζα ψαριών!

Δείτε το video:

Λευκός καρχαρίας: Μόνο ένα ζώο τρέμει πραγματικά! (Video)

Λευκός καρχαρίας: Μόνο ένα ζώο τρέμει πραγματικά! (Video)

Μπορεί ο μεγάλος λευκός καρχαρίας να θεωρείται ο «βασιλιάς των θαλασσών»,σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα οι λευκοί καρχαρίες τρέμουν τόσο πολύ τις όρκες, που κάνουν έως και ένα χρόνο να επιστρέψουν στα λημέρια τους αν εμφανιστούν εκεί οι φάλαινες-δολοφόνοι.

Οι ερευνητές επικέντρωσαν την έρευνά τους κυρίως στη θαλάσσια περιοχή των νήσων Farallon ανοικτά της Καλιφόρνια και διαπίστωσαν ότι όποτε εμφανίζονταν φάλαινες δολοφόνοι στα λημέρια των λευκών καρχαριών, οι τελευταίοι τα εγκατέλειπαν μέσα σε λίγα λεπτά και εξαφανίζονταν στον ωκεανό, αναζητώντας άλλες αποικίες θαλάσσιων ελεφάντων.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι όρκες παρέμεναν συνήθως περί τη μία ώρα στην περιοχή, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν μόνον μία επίθεσή τους σε λευκό καρχαρία, όταν καταβρόχθισαν μόνον το συκώτι του, όπου αποθηκεύεται λίπος και ιχθυέλαιο και αποτελεί βασική διατροφική πηγή.

Οι ερευνητές δεν κατάφεραν, πάντως, να εξακριβώσουν αν οι φάλαινες δολοφόνοι αντιμετωπίζουν τους λευκούς καρχαρίες ως λεία ή ως ανταγωνιστή στο κυνήγι.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share