Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κίνα: Εκτόξευσε τον πρώτο διαστημικό πύραυλο από πλωτή εξέδρα! (Video)

Το Πεκίνο δήλωσε περήφανο!

6 Ιουνίου 2019 07:52
Κίνα: Εκτόξευσε τον πρώτο διαστημικό πύραυλο από πλωτή εξέδρα! (Video)

Ένα βίντεο από την εκτόξευση του πρώτου διαστημικού πυραύλου στην Κίτρινη Θάλασσα έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Κίνας.

Οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν ως βάση ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα εκτόξευσης.

Το Πεκίνο, δήλωσε περήφανο, διότι έγινε το ''πρώτο έθνος που σχεδίασε μόνο του και εκτόξευσε πύραυλο από πλωτή εξέδρα.''

Η εκτόξευση του Long March 11 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κίτρινη Θάλασσα. Ο πύραυλος-φορτηγό μετέφερε πέντε εμπορικούς δορυφόρους και δύο επιστημονικά όργανα για τη μελέτη των ωκεανών και των τυφώνων.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες πέντε αποστολές.

Ρωσία: H στιγμή που εκτοξεύει βαλλιστικό πύραυλο εδάφους! (Video)

Στο βίντεο φαίνεται η επιτυχής εκτόξευση του νέου βαλλιστικού πυραύλου εδάφους και το έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπενθυμίζοντας στην Ουάσιγκτον τη δύναμη πυρός που διαθέτει.

Η εκτόξευση έγινε από τις εγκαταστάσεις στο Sary Shagan του Καζακστάν, την Τρίτη. Η Μόσχα δεν αποκάλυψε τον τύπο και το όνομα του βαλλιστικού πυραύλου.

Το βίντεο είναι μόλις 34 δευτερόλεπτα και δείχνει τη στιγμή που ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύεται από σιλό μέσα στο έδαφος.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share