Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βρυχάται το ηφαίστειο της Αίτνα! Εντυπωσιακές εικόνες! (Video)

Εκτοξεύει λάβα και στάχτη!

31 Μαΐου 2019 22:00
Βρυχάται το ηφαίστειο της Αίτνα! Εντυπωσιακές εικόνες! (Video)

Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο της Αίτνα που βρυχάται! Οι ολονύχτιες εκρήξεις προκάλεσαν ποτάμια λάβας, τα οποία κατέβαιναν από την νοτιοανατολική πλευρά του ηφαιστείου!

Η σεισμική δραστηριότητα είχε αρχίσει να αυξάνεται από το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου, και κορυφώθηκε προς τα μεσάνυχτα. Στις 3 το πρωί (τοπική ώρα) οι πρώτες λάμψεις έκαναν την εμφάνισή τους.

Βρυχάται η Αίτνα και οι εικόνες που έρχονται από την έκρηξη του ηφαιστείο είναι εντυπωσιακές.

Το ύψους 3.300 μέτρων ηφαίστειο παρουσιάζει δραστηριότητα αρκετές φορές τον χρόνο, πετώντας λάβα και καλύπτοντας με σκόνη το νησί της Σικελίας.

Δείτε το βίντεο:

Μια ομάδα ατόμων με σύνδρομο Down χορεύει μπαλέτο! (Video)

Μια μικρού μήκους ταινία αφιερωμένη στην 106η επέτειο της «Ιεροτελεστίας της 'Ανοιξης» του Στραβίνσκι και δείχνει πώς ο κόσμος της τέχνης ανοίγεται σε καλλιτέχνες με μαθησιακές δυσκολίες!

Ο θεατρικός θιάσος «Royal Ballet» καθοδήγησε το Culture Device - ένα καινοτόμο θέατρο χορού για καλλιτέχνες με σύνδρομο Down-ολοκλήρωσε την παραμονή του στην Βασιλική όπερα του Λονδίνου με μια δυνατή επανερμήνευση του έργου του Στραβίνσκι «Ιεροτελεστίας της 'Ανοιξης».

Στο πνεύμα της αυθεντικής παράστασης του 1913, η οποία έσπασε την νόρμα του μπαλέτου και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του Στραβίνσκι, η ταινία The Rite σπάει επίσης τους κανόνες με την απελευθέρωση του χορού και της αντίληψης του κοινού σχετικά με το ποιος «επιτρέπεται» να εκτελεί τα κομμάτια.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share