Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Έτσι είναι να κολυμπάς ανάμεσα σε χιλιάδες μέδουσες! (Video)

Oι «μέδουσες του φεγγαριού»

23 Μαΐου 2019 16:03
Απίστευτο: Έτσι είναι να κολυμπάς ανάμεσα σε χιλιάδες μέδουσες! (Video)

Eπιστημονικά τη λένε Aurelia aurita και είναι η «μέδουσα του φεγγαριού», ένα πλάσμα διαφορετικό από τα άλλα.

Ο οπερατέρ Lucas Richter κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα σε χιλιάδες από αυτές στα ανοιχτά της Καλιφόρνια, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες.

Η «μέδουσα του φεγγαριού» είναι μικρή σε μέγεθος, και στο βίντεο βλέπουμε μερικές χιλιάδες από αυτές που δημιουργούν ένα εξωπραγματικά διαφανές νέφος.

Ινδικός Ωκεανός: Εντοπίστηκε μυστηριώδες πλάσμα που δεν έχουμε ξανά δεί!

Ο δύτης Victor Vescovo βρισκόταν σε αποστολή του Discovery Channel στη βαθύτερη τάφρο στον Ινδικό Ωκεανό.

Εκεί εντόπισε ένε μυστηριώδες πλάσμα το οποίο περιέγραψαν ως «εξαιρετικά ζελατινώδες ζώο», που δεν «μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει στο παρελθόν» και εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος μέδουσας.

Η ομάδα τράβηξε ένα πλάνο του και κοιτάζοντας το υλικό πολλές φορές, προσπαθούσε να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που είχαν βρει.

Για να καταφέρουν να φτάσουν σε ένα συμπέρασμα για την ταυτότητα του πλάσματος η ομάδα ήρθε σε επαφή με Ιάπωνες επιστήμονες και από κοινού κατέληξαν ότι το πλάσμα αυτό ανήκει στην οικογένεια των χιτωνοφόρων.

Τα χιτωνοφόρα, γνωστά και ως ουροχορδωτά, είναι υποσυνομοταξία θαλάσσιων ζώων η οποία εντάσσεται στην συνομοταξία των χορδωτών. Κάποια χιτωνοφόρα ζουν ως μονήρη, ενώ άλλα αναπτύσσονται σε αποικίες, με κάθε μονάδα να είναι γνωστή ως ζωΐδιο.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share