Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακό: Μετεωρίτης έπεσε στην Αυστραλία και υπάρχει βίντεο!

Δείτε το βίντεο...

22 Μαΐου 2019 12:49
Εντυπωσιακό: Μετεωρίτης έπεσε στην Αυστραλία και υπάρχει βίντεο!

Το βράδυ της Τρίτης, κάμερα κατέγραψε όλη την πορεία μετεωρίτη πριν σκάσει, στη νότια Αυστραλία. Σύμφωνα με την Αστρονομική Ένωση της Αυστραλίας, ο μετεωρίτης είχε το μέγεθος μαρμάρου και προκλήθηκε από την «σκόνη του διαστήματος».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Μετεωρίτης κάνει τη νύχτα... μέρα στο Άρκανσας των ΗΠΑ (video)

«Γεύση» από... Αρμαγεδδώνα πήραν οι κάτοικοι του Άρκανσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μέσα από το απόλυτο σκοτάδι του νυχτερινού ουρανού, μία τεράστια λάμψη άρχισε να μετατρέπεται σε πύρινη μπάλα, πριν σβήσει με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο που εξαφανίστηκε.

Ένα μεγάλο κομμάτι μετεωρίτη έσκισε τη γήινη ατμόσφαιρα, προκαλώντας μία τεράστια λάμψη, η οποία έγινε ορατή σχεδόν σε όλες τις περιοχές του Άρκανσας και της Αλαμπάμα την Παρασκευή του βράδυ.

Ο βράχος από το διάστημα εξαϋλώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει στην επιφάνεια, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν κατέγραψαν αναφορές για κάποια έκρηξη ή δυνατό κρότο, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση που ένα μέρος του μετεωρίτη ξεπερνούσε την αντίσταση της «φυσικής ασπίδας» της Γης, που λέγεται ατμόσφαιρα.

Ακολουθεί το εντυπωσιακό βίντεο από την πτώση του μετεωρίτη, η λάμψη του οποίου μετέτρεψε τη νύχτα σε... μέρα στο Άρκανσας και στην Αλαμπάμα:

Απίστευτο βίντεο: Τεράστιος μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα!

Τη νύχτα μέρα έκανε ένας τεράστιος μετεωρίτης, ο οποίος κατά την έκρηξή του φώτισε τον ουρανό στην πόλη Γιουνάν, στη νότια Κίνα, αφήνοντας τους θεατές, δίχως υπερβολή, με το στόμα ανοιχτό.

Ο μετεωρίτης δημιούργησε ένα λευκό φως καθώς έπεφτε πάνω από τους ουρανοξύστες της πόλης αφήνοντας για λίγο μια λάμψη στο νυχτερινό ουρανό.

Όπως αναφέρουν οι κινέζοι αστρονόμους, ο συγκεκριμένος μετεωρίτης συγκαταλέγεται στην κατηγορία «bolide», των πολύ φωτεινών, δηλαδή, μετεωριτών.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share