Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επικό: Έκανε "βουτιά" για πάρει το χρυσό! (Video)

Θα κλάψετε από τα γέλια....

13 Μαΐου 2019 15:23
Επικό: Έκανε

Το απίστευτο αυτό περιστατικό στις ΗΠΑ όπως καταλαβαίνετε έγινε viral! Ο αθλητής θέλοντας να κερδίσει, έκανε αυτή την εντυπωσιακή "βουτιά".

Ο Infinite Tucker αποφάσισε πως ο μόνος τρόπος για να τερματίσει πρώτος θα ήταν αυτός!

Έτσι, πήδηξε στη γραμμή τερματισμού, κερδίζοντας την πρώτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, με μία εκρηκτική εκκίνηση ο Tucker βρισκόταν οριακά πίσω από τον προπορευόμενο Robert Grant.

Πλησιάζοντας προς τη γραμμή τερματισμού όμως κατάλαβε πως δεν θα τον ξεπερνούσε. Τότε, «βούτηξε» με τα χέρια στη γραμμή, ξεπερνώντας τον Grant για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου, διαφορά αρκετή για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο.

«Έκλεισα τα μάτια μου όταν πήδηξα το 10ο εμπόδιο. Τα άνοιξα και είδα τη μητέρα μου στη γραμμή. Έτσι, πήδηξα και της έδωσα μια αγκαλιά» δήλωσε ο… Σούπερμαν στο ESPN.

Ακόντιο καρφώθηκε στον πνεύμονα σπρίντερ!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας σπρίντερ του UGA στην Τζιόρτζια των ΗΠΑ που βρέθηκε αντιμέτωπος με το θάνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης του στις εγκαταστάσεις Georgia Athletic. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο Ελία Γκόντγουιν από το Covington βρέθηκε με ένα ακόντιο καρφωμένο στην πλάτη του!
Άμεση, και όπως αποδείχτηκε σωτήρια για την ζωή του, ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του αθλητικού κέντρου Georgia Athletic που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και γρήγορα διακομίσθηκε με προσοχή στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Πιεμόντε στην Αθήνα.

Αφαιρέθηκε κομμάτι από το ακόντιο

O άτυχος αθλητής χρειάστηκε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθεί ένα κομμάτι που έσπασε και έμεινε μέσα στο σώμα του. Σύμφωνα με το dawgnation.com οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί διάτρηση περίπου 10 πόντων. Είχε τραυματιστεί πνεύμονας και οριακά ο τραυματισμός δεν στάθηκε μοιραίος.
«Καρφώθηκε στο ακόντιο»
Σύμφωνα με τις αρχές που διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος ο τραυματισμός προκλήθηκε όταν ο αθλητής έκανε βήματα προς τα πίσω με την τεχνική «back pedal».

Δεν είδε το ακόντιο που ήταν καρφωμένο υπό γωνία στο έδαφος και καρφώθηκε στο σώμα του. «Εφτυσε αίμα από το στόμα και άφησε μεγάλη ποσότητα αίματος», ανέφερε πηγή της αστυνομίας. Η χειρουργική επέμβαση έγινε με επιτυχία και ευτυχώς ο αθλητής είναι εκτός κινδύνου.

«Καλύτερα από ότι νομίζαμε»
«Ήταν πραγματικά ένα ατύχημα. Δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου προσώπου και δεν πετάχτηκε το ακόντιο», δήλωσε ο Greg McGarity, διευθυντής της Georgia Athletic.

Ο προπονητής της UGA που το 2018 έχει αναδειχτεί προπονητής της χρονιάς στις ΗΠΑ είναι ο Έλληνας Πέτρος Κυπριανού
Ο σπουδαίος προπονητής είπε: «Όλα είναι καλά. Θα έχει μια γρήγορη ανάκαμψη ο αθλητής. Τραυματίστηκε χθες από ένα ακόντιο μετά από μία άσκηση back pedal. Δεν είδε το ακόντιο και έγινε το κακό. Ευτυχώς η κατάσταση εξελίσσεται πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Όλα θα πάνε καλά και γρήγορα θα επανέλθει στις προπονήσεις».

Η UGA σε ανακοίνωση της ανέφερε: «Ο Γκόντγουιν τραυματίστηκε από ακόντιο που ήταν στο έδαφος. Μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο της Περιφέρειας Αθηνών της Τζιόρτζια. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share