Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Απίστευτο: Ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή μέσα σε βαρέλια τεκίλας! (Video)

Και όμως υπάρχει!

13 Μαΐου 2019 07:35
Απίστευτο: Ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή μέσα σε βαρέλια τεκίλας! (Video)

Στην πόλη Τεκίλα του Μεξικού ένα διαφορετικό ξενοδοχείο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του αλκοολούχου ποτού.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Κάρλος Ερνάντες, διαβεβαιώνει ότι τα καταλύματά του που βρίσκονται στην πόλη που παράγει την τεκίλα στο δυτικό Μεξικό «είναι μοναδικά στον κόσμο».

Τα 34 δωμάτια σε σχήμα μεγάλου βαρελιού τεκίλας βρίσκονται διάσπαρτα σε χωράφια αγαύης, που είναι το φυτό από το οποίο προέρχεται η τεκίλα.

«Αντί για κήπους, υπάρχουν φυτά αγαύης», σχολίασε ο ιδιοκτήτης, που είναι και παραγωγός τεκίλας.

Τα δωμάτια αυτά είναι διακοσμημένα με αντικείμενα που συνδέονται με την τεκίλα, τη διαδικασία απόσταξής της και την ιστορία της, προσθέτει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από 18 μήνες.

«Ελπίζουμε ότι αν κάποιος κοιμηθεί σε ένα βαρέλι θα βγει από αυτό καλύτερος», σημείωσε ο Ερνάντες, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την τεκίλα.

Οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να παρασκευάσουν την δική τους τεκίλα, ακολουθώντας όλη τη διαδικασία από την κοπή του φυτού.

Μία αλλιώτικη «γέφυρα» στην Ναυπακτία που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να περνούν στην απέναντι όχθη του Ευηνού ποταμού, μία αλλιώτικη γέφυραβρήκαν οι κάτοικοι του συνοικισμού «Κάτω Δοσούλα Χρυσοβίτσας» στην Ορεινή Ναυπακτία.

Ο λόγος για το «Καρέλι» ένα ξύλινο κουτί που στηρίζεται με 4 καρούλια σε 2 χοντρά σύρματα, στερεωμένα σε σταθερές βάσεις εκατέρωθεν των οχθών του ποταμού. Το κουτί, μέσα στο οποίο μπαίνουν ένα ή δύο άτομα, κινείται με τη δύναμη των χεριών πάνω στα σύρματα από τη μία όχθη ως την άλλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου , το «καρέλι» λειτουργεί και σήμερα ανακαινισμένο και λειτουργικό, ενώ δίπλα υπάρχει λειτουργικό συρμάτινο γεφύρι.

Ναυπακτία

Στην περιοχή αυτή μάλιστα δεν υπάρχει άλλου τύπου γέφυρα για να περάσει κάποιος στην απέναντι όχθη του ποταμού, στον Άνω Κάμπο Στράνωμας, οπότε το πέρασμα από το συρμάτινο γεφύρι ή από το καρέλι αποτελεί τη μοναδική λύση για όποιον θα ήθελε να βρεθεί στην απέναντι όχθη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, πλην της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς τότε υπάρχει δυνατότητα διέλευσης του ποταμού και με αυτοκίνητο μέσω προσωρινής κατασκευής.

Καθένας, λοιπόν, που θα ήθελε να αποκομίσει μια τέτοια εμπειρία από διάβαση ποταμού με καρέλι ή μέσω συρμάτινου γεφυριού, δεν έχει παρά να επισκεφθεί την Κάτω Δοσούλα στον Εύηνο.

Στον χώρο αυτόν μάλιστα υπάρχει δυνατότητα για βασικές εξυπηρετήσεις των επισκεπτών (καφές και φαγητό), ενώ και στην απέναντι όχθη του ποταμού προς την πλευρά του Κάτω Κάμπου Στράνωμας, υπάρχει οργανωμένος χώρος αναψυχής.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share