Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μία αλλιώτικη «γέφυρα» στην Ναυπακτία που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! (Video)

Μέσα σε ξύλινο κουτί με 4 καρούλια!

11 Μαΐου 2019 12:30
Μία αλλιώτικη «γέφυρα» στην Ναυπακτία που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! (Video)

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να περνούν στην απέναντι όχθη του Ευηνού ποταμού, μία αλλιώτικη γέφυρα βρήκαν οι κάτοικοι του συνοικισμού «Κάτω Δοσούλα Χρυσοβίτσας» στην Ορεινή Ναυπακτία.

Ο λόγος για το «Καρέλι» ένα ξύλινο κουτί που στηρίζεται με 4 καρούλια σε 2 χοντρά σύρματα, στερεωμένα σε σταθερές βάσεις εκατέρωθεν των οχθών του ποταμού. Το κουτί, μέσα στο οποίο μπαίνουν ένα ή δύο άτομα, κινείται με τη δύναμη των χεριών πάνω στα σύρματα από τη μία όχθη ως την άλλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου , το «καρέλι» λειτουργεί και σήμερα ανακαινισμένο και λειτουργικό, ενώ δίπλα υπάρχει λειτουργικό συρμάτινο γεφύρι.

Στην περιοχή αυτή μάλιστα δεν υπάρχει άλλου τύπου γέφυρα για να περάσει κάποιος στην απέναντι όχθη του ποταμού, στον Άνω Κάμπο Στράνωμας, οπότε το πέρασμα από το συρμάτινο γεφύρι ή από το καρέλι αποτελεί τη μοναδική λύση για όποιον θα ήθελε να βρεθεί στην απέναντι όχθη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, πλην της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς τότε υπάρχει δυνατότητα διέλευσης του ποταμού και με αυτοκίνητο μέσω προσωρινής κατασκευής.

Καθένας, λοιπόν, που θα ήθελε να αποκομίσει μια τέτοια εμπειρία από διάβαση ποταμού με καρέλι ή μέσω συρμάτινου γεφυριού, δεν έχει παρά να επισκεφθεί την Κάτω Δοσούλα στον Εύηνο.

Στον χώρο αυτόν μάλιστα υπάρχει δυνατότητα για βασικές εξυπηρετήσεις των επισκεπτών (καφές και φαγητό), ενώ και στην απέναντι όχθη του ποταμού προς την πλευρά του Κάτω Κάμπου Στράνωμας, υπάρχει οργανωμένος χώρος αναψυχής.

Απίστευτο: Φάλαινα επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα! (Video)

Απίστευτο και όμως αληθινό, μία φάλαινα μπελούγκα επιστρέφει ένα κινητό που έπεσε στη θάλασσα στην ιδιοκτήτριά του καταγράφει viral βίντεο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ιsa Opdahl έκανε βόλτα με σκάφος φίλων στο λιμάνι Χάμερφεστ της Νορβηγίας την Δευτέρα, όταν ξαφνικά το iphone της έπεσε μέσα στη θάλασσα.

Στο βίντεο που ανέβασε η γυναίκα στον λογαριασμό της στο Instagram, η χαριτωμένη λευκή φάλαινα εμφανίζεται να αναδύεται από το νερό με τη συσκευή στο στόμα της.

Σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ, η «ευγενική» φαλαινίτσα του viral βίντεο είναι η ίδια με την λευκή μπελούγκα που τράβηξε την προσοχή του τοπικού Τύπου πριν από μερικές μέρες, όταν εντοπίστηκε στα ύδατα της χώρας φορώντας με ένα μυστηριώδες λουρί, πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένη μια κάμερα.

Ειδικοί της θαλάσσιας ζωής είχαν δηλώσει τότε ότι πιθανότατα το ζώο «απέδρασε» από κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο του Ρωσικού Ναυτικού.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share