Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Υπερθέαμα στο Βροντάδο: Πάσχα με ρουκετοπόλεμο! (Video)

Mε έναν μικροτραυματισμό!

28 Απριλίου 2019 10:41
Υπερθέαμα στο Βροντάδο: Πάσχα με ρουκετοπόλεμο! (Video)

Xιλιάδες ρουκέτες έπεσαν στο Βροντάδο στης Χίου, τηρώντας τον ρουκετοπόλεμο από τους κατοίκους της περιοχής.

Τα διαλείμματα τηρήθηκαν, ώστε οι άνθρωποι να μεταβούν χωρίς κίνδυνο στις εκκλησίες της περιοχής, στον Άγιο Μάρκο και την Παναγία Ερειθιανή, αλλά όταν έπεφταν οι ρουκέτες η περιοχή, μηδέ των δρόμων εξαιρουμένων, μετετρέπετο σε πεδίο μάχης.

Μικροφωτιές άναψαν σε διάφορα σημεία, χωρίς να επεκταθούν και να δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ σημειώθηκε κι ένας μικροτραυματισμός, περί τις 9.30 το βράδυ, λίγο πάνω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, όταν ρουκέτα από την Ερειθιανή έπεσε στον τοίχο κατοικίας, εξοστρακίστηκε και κτύπησε ευτυχώς όχι σοβαρά στο κεφάλι νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Xίος: Έκλεψε πάλι την παράσταση o «ιπτάμενος» ιερέας!

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού.Το έθιμο σημειολογικά συνδέεται με την Ανάσταση του Χριστού που σπάει τα δεσμά του θανάτου.

Πρώτη Ανάσταση στην Ευαγγελίστρια της Χίου 2019

Η Πρώτη Ανάσταση - δηλαδή ο Μέγας Εσπερινός - γιορτάζεται από την Εκκλησία , στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό χρόνο της Αναστάσεώς Του Χριστού, αφού κανείς δεν τον είδε την ώρα εκείνη, αλλά πιστοποιήθηκε όταν βαθιά χαράματα οι Μυροφόρες γυναίκες πήγαν στο μνημείο για να αλείψουν το σώμα Του με αρώματα.

Έτσι το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης σηματοδοτείται την ίδια μέρα με την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.

Δείτε το βίντεο με τον πάτερ Χριστόφορο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share