Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ιαπωνία: Eλάφια κάνουν βόλτα στους δρόμους της πόλης! (Video)

Στη Νάρα, τα ελάφια θεωρούνται ιερά και προστατεύονται από τον νόμο!

24 Απριλίου 2019 13:06
Ιαπωνία: Eλάφια κάνουν βόλτα στους δρόμους της πόλης! (Video)

Τα ελάφια Σίκα στην Ιαπωνία δεν περιορίζονται σε δάση ή πάρκα αλλα προτιμούν να κάνουν βόλτες μέσα στην πόλη και να χαζεύουν βιτρίνες μαγαζιών, μπαίνουν ακόμη και στην ουρά για να περάσουν από μπάρες ελέγχου εισόδου.

Στη Νάρα, τα ελάφια θεωρούνται ιερά και προστατεύονται από τον νόμο!

Στη σειρά φωτογραφιών της «Πέρα από τα Σύνορα», η Γιόκο Ίσιι (Yoko Ishii), αιχμαλωτίζει με τον φακό της καθημερινές στιγμές του ελαφίσιου πληθυσμού της πόλης: από το να περνούν από διάβαση απέναντι μέχρι να σταματούν για να ταΐσουν τα μικρά τους κάτω από φωτεινό σηματοδότη για πεζούς.

«Αυτές οι γλαφυρές στιγμές, όταν νωρίς το πρωί μπορείς να τα βρεις να έχουν σταματήσει στη μέση διάβασης σε έναν άδειο δρόμο χωρίς να δεσμεύονται από τους περιορισμούς και νόμους των ανθρώπων, αλλά παρ' όλα αυτά να κατοικούν σε μια πόλη που έχουν φτιάξει άνθρωποι, είναι συγκλονιστικές, είναι συναρπαστικές» λέει η Γιόκο.

Η με έδρα την Καναγκάουα φωτογράφος εξέδωσε, πριν τέσσερα χρόνια, άλμπουμ με τίτλο «Dear Deer». Φέτος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία (31 Μαΐου έως 16 Ιουνίου).

Τρομερό βίντεο: Ελάφι πέφτει πάνω σε αμέριμνο ποδηλάτη και προκαλεί ατύχημα!

Μια απρόσμενη συνάντηση με ένα ελάφι είχε ένας ποδηλάτης στην Αριζόνα την στιγμή που έτρεχε με 65 χιλιόμετρα την ώρα και με βάση το βίντεο, ήταν και οι δύο πολύ τυχεροί που επέζησαν.

Ο Ριντ Σόχνελ έκανε ποδηλασία στο όρος Λέμον, την περασμένη εβδομάδα, όταν ξαφνικά μπροστά του ένα ελάφι προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο.

Όπως δείχνει το βίντεο, ο Σόχνελ εκτοξεύτηκε μπροστά από το τιμόνι, αναποδογύρισε και χτύπησε στο δρόμο με το κεφάλι και τους ώμους του. Ευτυχώς όμως, φορούσε κράνος.

«Πονούσα πάρα πολύ αλλά δεν είχα καθόλου συμπτώματα διάσεισης και γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην καλέσουμε ασθενοφόρο» δήλωσε ο Σόχνλε στην Arizona Daily Star.

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δύο, με το έντρομο ελάφι να φεύγει τρέχοντας και να κρύβεται και πάλι μέσα στο δάσος.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share