Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 30 χρόνια της Πυραμίδας του Λούβρου και η«οφθαλμαπάτη»!

Ο καλλιτέχνης JR κόλλησε 2.000 χάρτινες λωρίδες γύρω από την πυραμίδα!

4 Απριλίου 2019 11:43
Τα 30 χρόνια της Πυραμίδας του Λούβρου και η«οφθαλμαπάτη»!

Η εγκατάσταση του Jeane Rene έγινε προς τιμήν των 30 χρόνων της πυραμίδας που κατασκεύασε ο κινεζικής καταγωγής αρχιτέκτονας I.M. Pei και η οποία εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου του 1989.

Μαζί με 400 εθελοντές δημιούργησε μια με συνολικό εμβαδόν 17.000 τετραγωνικά μέτρα οφθαλμαπάτη στην αυλή!

Kόλλησαν 2.000 χάρτινες λωρίδες γύρω από την πυραμίδα του Λούβρου, με αποτέλεσμα αυτή να μοιάζει ότι ριζώνει σε ένα λατομείο μαρμάρου που χάσκει.

«Οι εικόνες, όπως και η ζωή, είναι εφήμερες. Από τη στιγμή που κολληθεί, το έργο τέχνης ζει μόνο του. Ο ήλιος ξεραίνει την κόλλα και με κάθε του βήμα, ο κόσμος κόβει κομμάτια του εύθραυστου χαρτιού. Το όλο πρότζεκτ έχει να κάνει με τη συμμετοχή εθελοντών, επισκεπτών και αυτών που κυνηγούν αναμνηστικά. Έχει επίσης να κάνει με την παρουσία και την απουσία, με την πραγματικότητα και τις αναμνήσεις, με την προσωρινότητα» έγραψε ο Jeane Rene.

Να σας θυμήσουμε το Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Λούβρο με τη «βοήθεια» Μπιγιονσέ και Τζέι Zι!

Στον ιστότοπό του, ο JR εξήγησε ότι πρόθεσή του ήταν να «επιζήσει» η εγκατάσταση ένα μόνον σαββατοκύριακο και, πράγματι, κομμάτια χαρτί σκίζονταν καθώς οι επισκέπτες βάδιζαν πάνω της ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έκοβαν κομμάτια να πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό.

Της απαγόρευσαν την είσοδο στο Λούβρο λόγω... ντυσίματος!

Ένα περίεργο και πρωτοφανές σκηνικό εκτυλίχθηκε στη Γαλλία, σε ένα από τα κορυφαία μουσεία της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο!

Στις αρχές της εβδομάδας, φρουρός στο Μουσείο του Λούβρου επέπληξε και κατσάδιασε κατά τα φαινόμενα μια διασημότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Αυστραλία, τη Newsha Shya. Και στη συνέχεια, της απαγόρευσε την είσοδο λόγω ακατάλληλης περιβολής. Η ανάρμοστη για το μουσείο περιβολή ήταν μια φούστα που κατέληγε σε δικυωτό τούλι και ένα τοπ από lycra, με βαθύ ντεκολτέ που αποκάλυπτε το ταουάζ ανάμεσα στα στήθη της Newsha.


Η ίδια ενημέρωσε τους 232.000 followers του λογαριασμού της στο Instagram: «Χθες στο Λούβρο, με σταμάτησε στην είσοδο ένας φρουρός λόγω της αμφίεσής μου. Έκανε τις πιο αηδιαστικές και τρομακτικές χειρονομίες και γκριμάτσες, με έβρισε να σκεπαστώ, με μάτια όλο μίσος με σταμάτησε από το να μπω. Ήμουν συντετριμμένη, γιατί νόμιζα ότι το Λούβρο επέβαλε αυτόν τον αρχαϊκό κανονισμό. Προκύπτει πως όχι».

Δείτε περισσότερα βίντεο και viral θέματα στο AthensMagazine.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share