Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άντρας μαχαίρωσε ιερέα την ώρα της λειτουργίας!

Η κάμερα τράβηξε το περιστατικό!

23 Μαρτίου 2019 16:18
Άντρας μαχαίρωσε ιερέα την ώρα της λειτουργίας!

Την στιγμή που ένας άντρας εισβάλει σε ναό και μαχαιρώνει τον ιερέα στη μέση της λειτουργίας, κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του κτηρίου προκαλώντας σοκ.

Ο 77χρονος ιερέας τραυματίστηκε ελαφρώς ελαφρά από την επίθεση του άντρα που έγινε στον Άγιο Ιωσήφ.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άντρας που φορά καπέλο του μπέιζμπολ να πλησιάζει με γοργά βήματα τον ιερέα.
Αυτός αντιλαμβάνεται πως οι προθέσεις του άντρα είναι κακές και προσπαθεί να ξεφύγει.

Ο άντρας όμως τον προλαβαίνει, τον ρίχνει κάτω και τον τραυματίζει, ευτυχώς όχι σοβαρά. Κατόπιν επενέβησαν οι άντρες της ασφάλειας του ναού και συνέλαβαν τον δράστη.

Ιερέας είναι πρωταθλητής bodybuilding και διατηρεί... ορθόδοξο γυμναστήριο! (video)

Κι όμως, αυτός είναι ο ιερέας που είναι πρωταθλητής στο bodybuilding και παράλληλα διατηρεί ορθόδοξο γυμναστήριο... Εσείς το ξέρατε;

Να σας γνωρίσουμε τον Maksim Pastukhov, τον ιερέα που έχει μαύρη ζώνη στο καράτε. Ο συγκεκριμένος ιερέας, όπως είναι λογικό, προκάλεσε το ενδιαφέρον το μέσω ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία, προσπάθησαν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Πολεμικές Τέχνες

Ο Maksim Pastukhov, όπως σας έγραψα και πιο πάνω, κατέχει μαύρη ζώνη στο καράτε, ενώ μάλιστα διαθέτει και τη σχετική άδεια διδασκαλίας. Ο Ρώσος ιερέας, έχει δημιουργήσει το δικό του γυμναστήριο, του οποίου το όνομα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το Orthodox Sports Club, δηλαδή ορθόδοξο κλαμπ αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, ο Ιερέας πούλησε ακόμα και το σπίτι του για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και με αυτόν τον τρόπο να φέρει περισσότερους νέους στην Εκκλησία.

Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, όπως είναι λογικό, δεν γυμνάζουν μόνο τους κοιλιακούς, αλλά "γυμνάζονται" και ζητήματα πίστης τα οποία οδηγούνται σε θεολογικές συζητήσεις, κάτι που κάνει καλό στους νέους.

Να σας θυμίσουμε, ότι Ιερέας 80 ετών χόρεψε το "Μακεδονία Ξακουστή" και έγινε viral!

Οι ασκήσεις, συνοδεύονται από προσευχή

"Κάθε άσκηση που γίνεται στο γυμναστήριο συνοδεύεται πάντοτε από προσευχή. Κάθε άσκηση ξεκινάει και τελειώνει με προσευχή. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά" αναφέρει ο ίδιος σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

"Τα παιδιά που προσέρχονται στο γυμναστήριο του ιερέα" τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης "είναι ενθουσιασμένα με τον π. Maksim και αναφέρουν ότι τους διδάσκει τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στο σώμα τους, αλλά και στους άλλους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, πολλά από αυτά τα παιδιά, τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, μέσω του ιερέα άρχισαν να μαθαίνουν πράγματα για την πίστη τα οποία αγνοούσαν. Ο ίδιος ο π. Μaksim τονίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του, καθώς, όπως λέει, «τα παιδιά είναι το μέλλον και μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να προσεγγίσουν και την πίστη".

Δείτε όλα τα βίντεο του Athensmagazine.gr εδώ!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share