Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βίντεο που ραγίζει καρδιές: Στη μνήμη των δυο πιλότων μας που «έφυγαν» πριν 4 χρόνια!

Στους Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα!

27 Ιανουαρίου 2019 09:56
Βίντεο που ραγίζει καρδιές:  Στη μνήμη των δυο πιλότων μας που «έφυγαν» πριν 4 χρόνια!

Το βίντεο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του 35χρονου Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη και του 31χρονου Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα, που σαν σήμερα 4 χρόνια πριν έχασαν τη ζωή του σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ, όταν συνετρίβη το F-16 των δυο πιλότων μας, από την την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο.

Στις 26 Ιανουαρίου 2015, συνετρίβη στην Ισπανία ένα Ελληνικό F-16 της 341 Μοίρας "Βέλος" με έδρα την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H αινιγματική ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη: «Ευτυχώς που δεν με πέτυχε πουθενά η μάνα μου»

Το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50, αμέσως μόλις απογειώθηκε από το έδαφος, πήρε κλίση προς τα δεξιά και συνετρίβη πάνω σε άλλα Νατοϊκά μαχητικά αεροσκάφη στην πίστα της βάσης. Από τη συντριβή του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο Έλληνες χειριστές και εννέα Γάλλοι πιλότοι και μέλη του τεχνικού προσωπικού υποστήριξης των αεροσκαφών. Επίσης, τραυματίστηκαν συνολικά 22 άτομα που μετείχαν στις αποστολές των γαλλικών και ιταλικών μαχητικών.

Οι Έλληνες Αετοί: Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Το ελληνικό μαχητικό συμμετείχε στην εκπαιδευτική άσκηση «Tactical Leadership Programme» που πραγματοποιείται μία ή δύο φορές τον χρόνο στο εκπαιδευτικό κέντρο της Συμμαχίας και έχει στόχο την περαιτέρω επιχειρησιακή αναβάθμιση των ήδη έμπειρων πιλότων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Τοπαλούδη: Το νέο μυστήριο με τους κατηγορούμενους που μπλέκει κι άλλο την υπόθεση!

Το βίντεο με τίτλο "Συνεχίζουμε", που ακολουθεί, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των δυο πιλότων μας...

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share