Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η θάλασσα σε Ολλανδία και Γερμανία ξεβράζει τηλεοράσεις, έπιπλα και... χημικά!

Ξεβράστηκαν στις ακτές δεκάδες κοντέινερ με τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα!

4 Ιανουαρίου 2019 09:50
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η θάλασσα σε Ολλανδία και Γερμανία ξεβράζει τηλεοράσεις, έπιπλα και... χημικά!

Μπροστά σ’ ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι πέντε ολλανδικών νησιών στη Βόρεια Θάλασσα καθώς ξεβράστηκαν στις ακτές δεκάδες κοντέινερ με τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα.

Όμως οι Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς σε ορισμένα από τα 270 εμπορευματοκιβώτια που έπεσαν από ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στη Βόρεια Θάλασσα, το MSC Zoe, περιέχονται επικίνδυνα χημικά, σε ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά αυτού του είδους.

Το φορτίο έπεσε κοντά στο γερμανικό νησί Μπόρκουμ, αλλά παρασύρθηκε από τα ρεύματα προς τα νοτιοδυτικά.

Βίντεο της Ολλανδικής ακτοφυλακής καταγράφει τη στιγμή που τα κοντέινερ πέφτουν στη θάλασσα από το MSC Zoe

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν παραμύθι: Ο λαμπερός γάμος της Φαίης Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα που έληξε άδοξα!

Δεν έχει καταστεί σαφές ακόμη πόσα από τα κοντέινερ βυθίστηκαν και πόσα συνεχίζουν να επιπλέουν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη θαλάσσια κυκλοφορία ή για τους συλλέκτες που σπεύδουν στις παραλίες, αφότου πληροφορήθηκαν το συμβάν.

Ένας σάκος με 25 κιλά οργανικού υπεροξειδίου, μιας ισχυρής λευκαντικής ουσίας που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα, εκβράστηκε μεταξύ των δεκάδων άλλων κοντέινερ από το πλοίο, που εμφανίστηκαν στα ολλανδικά νησιά Τερτσέλινγκ, Φλίελαντ, Άμελαντ και Στσιερμονίκογκ.

Συλλέκτες έσπευσαν στις παραλίες μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν (Βίντεο: YouTube)

Τουλάχιστον τρία από τα κοντέινερ πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν επικίνδυνα χημικά.

Ολλανδοί στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στο καθάρισμα των ακτών. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών προειδοποιούν τους εθελοντές να μην αγγίζουν τα εμπορευματοκιβώτια, ωστόσο κυνηγοί θησαυρών έχουν επίσης σπεύσει στο σημείο εποφθαλμιώντας το φορτίο, όπως παπούτσια, κούκλες και επίπεδες τηλεοράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον ΕΟΦ: Άκρως επικίνδυνο προϊόν στην αγορά! Μην το αγοράσετε

Το υπεροξείδιο μεταφέρθηκε μακριά χωρίς κανένα πρόβλημα, επισήμαναν οι αρχές του Φρίεσλαντ.

Το MSC Zoe είναι καταχωρημένο στο νηολόγιο του Παναμά και περιγράφεται ως το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ικανό να μεταφέρει έως και 19.000 εμπορευματοκιβώτια. Το πλοίο βρέθηκε εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής καθώς η καταιγίδα Zeetje σφυροκοπούσε τη βόρεια Γερμανία με ισχυρότατους ανέμους το βράδυ της Τρίτης. Τότε ήταν που κύματα ύψους έως και 10 μέτρων κλυδώνισαν το πλοίο με αποτέλεσμα να χάσει μέρος του φορτίου του ενώ διέπλεε τη θάλασσα Βάντεν προερχόμενο από το λιμάνι της Αμβέρσας.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share