Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βίντεο σοκ: Λαγοκέφαλος καταβροχθίζει κουτάκι μπύρας στην Κρήτη!

Οι λαγοκέφαλοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ψαράδες της νότιας Κρήτης!

31 Δεκεμβρίου 2018 12:27
Βίντεο σοκ: Λαγοκέφαλος καταβροχθίζει κουτάκι μπύρας στην Κρήτη!

Σε αέναο πρόβλημα, χωρίς άμεση ορατή λύση στον ορίζοντα, εξελίσσεται ο πληθυσμός των λαγοκέφαλων.

Οι λαγοκέφαλοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ψαράδες της νότιας Κρήτης αφού πλέον έχουν και πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα αλλά και μεγαλώσει επικίνδυνα.

Εντυπωσιακό είναι το βίντεο που δημοσίευσε o ερασιτέχνης ψαράς Δημήτρης Τζεβελεκάκης από την Ιεράπετρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Στο βίντεο φαίνεται το λαγόψαρο να τρώει κυριολεκτικά ένα μεταλλικό κουτάκι μπύρας. Κατά τον ίδιο τρόπο τα εν λόγω ψάρια καταβροχθίζουν το αγκίστρι από το καλάμι των αλιέων και παίρνουν τη ψαριά μέσα από τα δίχτυα τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι έχουν μειωθεί τα αλιεύματα, οι ψαράδες δεν βγάζουν μεροκάματο και η Πολιτεία κωφεύει όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που φτάνει σε σημεία απόγνωσης τους ψαράδες, οι οποίοι έχουν αντικρύσει λαγοκέφαλα μέχρι 10 έως 12 κιλά.

Οι ερασιτέχνες αλιείς κατέβαιναν στο λιμάνι της Ιεράπετρας όπου ψάρευαν με καλάμι. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουν ότι οι πληθυσμοί των λαγοκέφαλων είναι απίστευτοι σε σημείο που να μην μπορούν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι με το καλάμι τους πριν το καταβροχθίσει το λαγόψαρο. Έτσι, επιλέγουν πλέον να φεύγουν από την Ιεράπετρα και να πηγαίνουν στις ανοιχτές θάλασσες της Σητείας προκειμένου να φτάσει ένας μεζές στο τραπέζι τους.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share