Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βίντεο σοκ: Καρχαρίας δαγκώνει το πόδι τουρίστα στην Ερυθρά Θάλασσα

Τι λέει ο δύτης που κατέγραψε την επίθεση;

19 Δεκεμβρίου 2018 07:27
Βίντεο σοκ: Καρχαρίας δαγκώνει το πόδι τουρίστα στην Ερυθρά Θάλασσα

Την επίθεση που δέχθηκε ένας Γερμανός τουρίστας από καρχαρία κατά τη διάρκεια κατάδυσης στα νερά γύρω από τα Brother Islands στην Ερυθρά Θάλασσα κατέγραψε ένας άλλος δύτης.

Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα δυτών να κινείται ανάμεσα στα ψάρια, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο καρχαρίας, όταν ξαφνικά ο Γερμανός τουρίστας δέχθηκε το δάγκωμα στο πόδι με τους υπόλοιπους δύτες να σπεύδουν προς βοήθειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία! - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει;

Ο Γερμανός τουρίστας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο σκάφος με το οποίο είχε φτάσει στο σημείο της κατάδυσης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.

Η εκτίμηση του ίδιου είναι ότι ο καρχαρίας τρόμαξε από τις φυσαλίδες που έβγαιναν από τη μπουκάλα οξυγόνου και ήθελε να εξερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ο δύτης που κατέγραψε την επίθεση δήλωσε ότι έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο προκειμένου να αποτελέσει δίδαγμα για άλλους δύτες. «Αρκετοί μου είπαν ότι οι καρχαρίες θα έπρεπε να απομακρυνθούν από τα συγκεκριμένα νερά αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι εμείς μπήκαμε στο "σπίτι" του και όχι το ανάποδο. Δεν είναι μια ιστορία τύπου "Τα Σαγόνια του Καρχαρία" αλλά μια υπόθεση κακής συγκυρίας» πρόσθεσε.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, πάντως, απαγορεύτηκαν οι καταδύσεις στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς από τις αρχές του Ιουνίου επιθέσεις έχουν δεχθεί συνολικά τέσσερις δύτες.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share