Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Άκρως εντυπωσιακό: Αυτό είναι το νέο υπερόπλο λέιζερ του Πούτιν!

Μπορεί να καταρρίψει στόχους «σε κλάσματα δευτερολέπτου»!

6 Δεκεμβρίου 2018 08:03
Άκρως εντυπωσιακό: Αυτό είναι το νέο υπερόπλο λέιζερ του Πούτιν!

Βίντεο από το πανίσχυρο σύστημα λέιζερ, που μπορεί να καταρρίψει στόχους «σε κλάσματα δευτερολέπτου» έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το λέιζερ Peresvet πήρε το όνομά του από έναν Ρώσο μοναχό, που πολέμησε στη μάχη του Κουλίκοβο το 1380 (τερμάτισε τη μογγολική κατοχή της μεσαιωνικής Ρωσίας).

Στο βίντεο διακρίνεται το οπλικό σύστημα να βγαίνει από ένα υπόστεγο και να ενεργοποιείται με τηλεχειρισμό.

Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για τις ικανότητες του νέου υπερόπλου του Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρόμοια οπλικά συστήματα που ανέπτυξαν άλλες χώρες, έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αστακός» σήμερα το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο Γρηγορόπουλου!

Όπως είπε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ το Peresvet «μπορεί να καταρρίψει στόχους σε κλάσματα δευτερολέπτου. Μπορούμε να πούμε πολλά για τα όπλα λέιζερ, έχουν γίνει ταινίες γι’ αυτά εδώ και καιρό κι έχουν γραφτεί βιβλία επιστημονικής φαντασίας, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά πλέον είναι γεγονός είναι ότι αυτά συστήματα άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις».

Το πρόγραμμα Peresvet εφαρμόζεται κάτω από άκρα μυστικότητα, αν και η ύπαρξη του αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον Πούτιν στην ομιλία του για την κατάσταση του Εθνους όταν υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι προηγούμαστε κατά ένα βήμα από τους αντιπάλους μας στον τομέα αυτό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» του ρωσικού υπουργείου Άμυνας οι Ενοπλες Δυνάμεις άρχισαν να παραλαμβάνουν από το 2017 τα συστήματα λέιζερ και οι χειριστές τους πέρασαν από ειδική εκπαίδευση στη Στρατιωτική Διαστημική Ακαδημία Mozhaysky στην Αγία Πετρούπολη.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share