Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό βίντεο: Αυτός είναι ο «δολοφόνος των δορυφόρων»!

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία!

4 Απριλίου 2018 07:55
Εντυπωσιακό βίντεο: Αυτός είναι ο «δολοφόνος των δορυφόρων»!

Ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η δοκιμή ενός ακόμη προηγμένου πυραυλικού συστήματος, έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ρωσία.

Αναλυτικότερα, την ώρα που οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση είναι «στο κόκκινο», η Μόσχα προχώρησε σε νέα επίδειξη δύναμης προς τη Δύση, κάνοντας δοκιμή ενός αναβαθμισμένου αντιβαλλιστικού συστήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί θεωρητικά για να την προστατεύει από εχθρικές πυραυλικές επιθέσεις, αλλά διαθέτει πολύ πιο προηγμένες δυνατότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 04 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Όπως μάλιστα μετέδωσε η Daily Mail επικαλούμενη ρώσους ειδικούς, στο σύστημα αυτό έχει προσδοθεί καθ’ υπερβολή ο όρος «δολοφόνος δορυφόρων».

Αξίζει να προστεθεί πως η εν λόγω κινητή συστοιχία μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με πολλαπλές κεφαλές.

Η δοκιμή του συστήματος έγινε σε πεδίο βολών στο Καζακστάν. «Ένα νέος αναβαθμισμένος αντιβαλλιστικός πύραυλος ολοκλήρωσε την αποστολή του πλήττοντας ένα συμβατικό στόχο στον προβλεπόμενο χρόνο», δήλωσε ο υποπτέραρχος Αντρέι Πριχόντκο της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 04 Απριλίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε δεν δόθηκαν, αλλά στη Μόσχα το ονομάζουν 53Τ6, ενώ στο ΝΑΤΟ είναι γνωστό ως “Gazelle”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 04 Απριλίου;

Όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ πρόκειται για συστατικό στοιχείο της αντιπυραυλικής ασπίδας A-135, που σχεδιάστηκε για να προστατεύει το Κρεμλίνο από πυρηνικές επιθέσεις και αποτελείται από δεκάδες πυραύλους αναχαίτισης και εξελιγμένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share