Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μυστηριώδες είδος φαλαινών όρκα κάτω από το νερό! (Video)

7 Μαρτίου 2018 09:10
Μυστηριώδες είδος φαλαινών όρκα κάτω από το νερό! (Video)

Ένα κοπάδι αποτελούμενο από φάλαινες «Όρκα» (γνωστές και ως «φάλαινες- δολοφόνοι») κατηγορίας D, κατεγράφη από το σκάφος National Geographic Explorer τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς ταξίδευε από την Ανταρκτική στη Νότια Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Το ξεκατίνιασμα στους Μαχητές, η ντροπιαστική ατάκα της Δαλάκα, τα κλάματα της Σπυροπούλου και το σεξιστικό σχόλιο του Τανιμανίδη! (video)

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, οι 148 επιβάτες βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το ιδιαίτερα σπάνιο είδος, το οποίο έχει θεαθεί πολύ λίγες φορές μέσα στα τελευταία 70 χρόνια- και είναι τόσο διαφορετικές από τις «ξαδέλφες» του, ώστε θεωρείται πως ίσως να μπορούν να καταχωρηθούν και ως ξεχωριστό είδος.

Τις κινήσεις τους κατέγραψε και υποβρύχια κάμερα, η οποία έπιασε τις πρώτες εικόνες φαλαινών του συγκεκριμένου είδους κάτω από το νερό.

[Οι όρκες κατηγορίας D (Type D) ταυτοποιήθηκαν μόλις το 1955, όταν ένα κοπάδι αποκλείστηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, τραβώντας την προσοχή λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους (διαφορετικά κεφάλια και πτερύγια, καθώς και πολύ λιγότερο από το χαρακτηριστικό λευκό στα μάτια τους). Έκτοτε οι θεάσεις τους είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ακόμα και μεταξύ των ειδικών του χώρου αποτελούν μυστήριο, καθώς τα γονίδιά τους διαφέρουν αρκετά για να θεωρούνται ξεχωριστό είδος (αλλά απαιτούνται περισσότερα δείγματα DNA για να επιβεβαιωθεί αυτό), ενώ οι συνήθειές τους ως προς τη διατροφή, τη μετανάστευση, τις κοινωνικές τους δομές κ.α. είναι παντελώς άγνωστες.

Δείτε το Βίντεο:

Πηγή: Huffpost

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share