Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένα μαγικό βίντεο: Ταξίδι στο… κέντρο του γαλαξία μας!

13 Ιανουαρίου 2018 12:20
Ένα μαγικό βίντεο: Ταξίδι στο… κέντρο του γαλαξία μας!

Η πρώτη σύντομη ταινία 360 μοιρών που μας ταξιδεύει στο κέντρο του γαλαξία είναι πραγματικότητα.

Η ταινία προσομοίωσης δημιούργημα αστρονόμων από τις ΗΠΑ και τη Χιλή, αξιοποιεί στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ «Chandra» της NASA, το Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή και άλλα υπέρυθρα τηλεσκόπια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα από την Βάσω Λασκαράκη: "Κάνω ψυχοθεραπεία 3,5 χρόνια! Μετά τον χωρισμό μας ο Γιάννης..."

Οι θεατές μπορούν να ταξιδέψουν προς το μυστηριώδες κέντρο του γαλαξία μας, εκεί όπου βρίσκεται μια τεράστια μαύρη τρύπα και όπου περιφέρονται τεράστια άστρα (της κατηγορίας Wolf-Rayet), καθώς και ισχυρά νέφη αερίων.


Η ταινία «τοποθετεί» τον θεατή στο σημείο του «Τοξότη Α*» και του επιτρέπει να δει 25 γιγάντια άστρα Wolf-Rayet σε τροχιά γύρω από το κέντρο του γαλαξία, τα οποία εκλύουν τρομερούς πολύχρωμους αστρικούς ανέμους.

Η ταινία παρουσιάστηκε από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Ράσελ του Ποντιφικηκού Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Η νέα μαρτυρία που ανατρέπει τα πάντα! Θρίλερ με το αυτοκίνητο της 44χρονης

Ιδανικά βλέπει κανείς την ταινία σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας ή σε smartphones με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής του YouTube.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share