Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκινητικό βίντεο: To αντίο ενός χιμπατζή στον άνθρωπο που τον φρόντιζε!

19 Οκτωβρίου 2017 14:37
Συγκινητικό βίντεο: To αντίο ενός χιμπατζή στον άνθρωπο που τον φρόντιζε!

Το πρόσωπο της Μama, ενός 59χρονου ετοιμοθάνατου θηλυκού χιμπατζή, φωτίστηκε όταν συνάντησε τον καθηγητή Jan van Hooff για τελευταία φορά.

Φανερά εξασθενημένη η αρχηγός των χιμπατζήδων στο ζωολογικό κήπο Royal Burgers του Άρνεμ της Ολλανδίας αρνιόταν επίμονα να φάει και να πιει νερό τις τελευταίες μέρες, μέχρι που την επισκέφτηκε ο παλιός της φίλος, που τον γνώριζε από το 1972.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανατριχιαστική κατάθεση της Βάιας Οικονόμου μετά τον εντοπισμό της! Δεν φαντάζεστε γιατί κρυβόταν!

Κουλουριασμένη σε μια γωνιά δεν αντιδρούσε στα ερεθίσματα, ούτε γνώρισε τη φωνή του van Hooff, όταν την πλησίασε κι άρχισε να της μιλάει και να τη χαϊδεύει. Όταν τελικά κατάλαβε ποιος είναι, η Mama γύρισε το κεφάλι της και σήκωσε το χέρι προσπαθώντας να τον αγκαλιάσει σ’ ένα συγκινητιό στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φακός.

Η Mama πέθανε μια εβδομάδα αργότερα...

Ο van Hoof, καθηγητής Συμπεριφορικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης ήταν ένας απ’ τους ιδρυτές της αποικίας χιμπατζήδων της Mama -της πρώτης που μεγάλωσε σε ζωολογικό κήπο. Η Mama είχε γεννηθεί ελεύθερη, αλλά γρήγορα κυριάρχησε στην αποικία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Πέθανε θρυλική ηθοποιός!

«Είχε μια ασυνήθιστα ισχυρή, επιβλητική προσωπικότητα. Κανείς δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει. Ταυτόχρονα επενέβαινε στους καυγάδες και φρόντιζε να ηρεμεί τα πνεύματα», είπε ο Frans de Waal, ένας από τους επιστήμονες που μελετούσαν τη συμπεριφορά των χιμπατζήδων στον ζωολογικό κήπο. Και πρόσθεσε: «Θα μας λείψει, γιατί σπάνια έχω συναντήσει τέτοιο θαυμάσιο χαρακτήρα, είτε σε πιθήκους, είτε σε ανθρώπους».


Πηγή: iefimerida.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share