Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο ξύλο σε κοινοβούλιο με κλωτσιές και μπουνιές! - Έγινε της... Ουγκάντας! (Video)

27 Σεπτεμβρίου 2017 08:24
Απίστευτο ξύλο σε κοινοβούλιο με κλωτσιές και μπουνιές! - Έγινε της... Ουγκάντας! (Video)

Σε ρινγκ μετατράπηκε το κοινοβούλιο της Ουγκάντα την Τρίτη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση του ορίου ηλικίας για τον πρόεδρο της χώρας.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν κάποιος φώναξε ότι ένας βουλευτής είχε μαζί του όπλο αλλά τα νεύρα ήταν ήδη τεντωμένα για τη διάταξη που επιτρέπει στον επί χρόνια πρόεδρο της χώρας 73χρονο Γιοβερί Μουσεβενί να παραμείνει στην εξουσία καθώς προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας για τη θέση αυτή που τώρα είναι στα 75 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Αρχικά στο βίντεο οι βουλευτές φαίνεται απλά να μονομαχούν λεκτικά αλλά γρήγορα το «θερμόμετρο» ανεβαίνει και τη θέση των λόγων παίρνουν οι γροθιές, οι κλωτσιές και οι... καρεκλιές.
Η διάταξη για την αύξηση του ορίου ηλικίας είναι η δεύτερη παρέμβαση προκειμένου να παραμείνει ο Μουσεβενί στην καρέκλα του προέδρου καθώς το 2005 ψηφίστηκε η άρση του περιορισμού των δύο θητειών δίνοντας του το δικαίωμα να παραμείνει για τρίτη θητεία στο αξίωμα αυτό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης χρειάστηκαν 20 λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου;

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι καταγγελίες για την ύπαρξη όπλου στην αίθουσα δεν επιβεβαιώθηκε.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share