Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βίντεο - σοκ: Έτσι είναι σήμερα ο βυθός της Σαλαμίνας!

Η εικόνα παραμένει αποκαρδιωτική

22 Σεπτεμβρίου 2017 14:20
Βίντεο - σοκ: Έτσι είναι σήμερα ο βυθός της Σαλαμίνας!

Δώδεκα μέρες μετά την βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ που προκάλεσε περιβαλλοντική καταστροφή στο Σαρωνικό η εικόνα που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος» παραμένει αποκαρδιωτική.

Το βίντεο κατέγραψε το βυθό ανατολικά της Σαλαμίνας και δείχνει μεγάλα κομμάτια μαζούτ να πλέουν στο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα δίχως τέλος: Δεν φαντάζεστε τι κάνει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου μετά το χυδαίο σχόλιό του για την μικρή Νεφέλη!

«Προτεραιότητα για το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος είναι να μην προσπεραστεί και αυτό το ναυάγιο μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε άλλωστε με το Sea Diamond το οποίο 10 χρόνια μετά συνεχίζει να ρυπαίνει, έχοντας χαρακτηριστεί από Ε.Ε. ως εγκαταλελειμμένο απόβλητο. Οι κρατικές αρχές έχουν καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ναυάγιο και δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό... Στόχος μας είναι η καταστροφή που βιώνει αυτή τη στιγμή ο Σαρωνικός, να αποτελέσει αφορμή έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας λειτουργικός μηχανισμός (και όχι σχέδια επί χάρτου) που θα προστατεύει τις θάλασσες μας από τις επόμενες καταστροφές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι από τις αρχές του χρόνου έγιναν 9 σοβαρά ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες, τα οποία απλώς έτυχε να μην προκαλέσουν ρύπανση από πετρελαιοειδή ή να μη μεταφέρουν άλλο επικίνδυνο φορτίο», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία - σοκ για την γυναίκα που κολύμπησε στο... πετρέλαιο του Σαρωνικού! "Τριβόταν με την πετσέτα και..."! (video)

Όπως επισημαίνει ο Θοδωρής Τσιμπίδης, Διευθυντής του «Αρχιπέλαγος», «δέκα ημέρες μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη II, η απορρύπανση του θαλάσσιου χώρου έχει επικεντρωθεί σε αυτό που μας ενοχλεί αισθητικά και όχι στο σύνολο των πετρελαιοειδών, δηλαδή και σε αυτά έχουν βυθιστεί και κατακάτσει στον πυθμένα, ή αιωρούνται και μετακινούνται με τα θαλάσσια ρεύματα, αποτελώντας βασική πηγή ρύπανσης και εισόδου τοξικών ουσιών στην τροφική αλυσίδα. Δυστυχώς οι εργασίες απορρύπανσης έχουν επικεντρωθεί στις παραλίες της Αττικής και όχι στην ανατολική Σαλαμίνα – την κυρίως πληγείσα περιοχή που δέχθηκε το μεγαλύτερο ρυπαντικό φορτίο».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share