Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Μοναδικό θέαμα! Οι τελευταίες στιγμές που κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Cassini λίγο πριν τον... «θάνατο» του! (video)

19 Σεπτεμβρίου 2017 14:55
Μοναδικό θέαμα! Οι τελευταίες στιγμές που κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Cassini λίγο πριν τον... «θάνατο» του! (video)
Follow us on Google News

Το διαστημικό σκάφος Cassini που εξερεύνησε από το 2004 το σύστημα του Κρόνου αυτοκαταστράφηκε στις 15 Σεπτεμβρίου κάνοντας μια βουτιά στην ατμόσφαιρα του γίγαντα αερίων. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν το σκάφος μετατραπεί σε μια πύρινη μπάλα και διαλυθεί, τα όργανα του λειτουργούσαν καταγράφοντας εικόνες και δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 33χρονης μητέρας που πέθανε έξω από το σχολείο των παιδιών της! (photos)

Perierga.gr - Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε το Cassini... πεθαίνοντας

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα τις τελευταίες εικόνες που κατέγραψε καθώς εισερχόταν με μεγάλη ταχύτητα στην ατμόσφαιρα του Κρόνου. Από αυτές ξεχωρίζει μια ακολουθία εικόνων στην οποία η κάμερα του Cassini κοιτάζει τον Εγκέλαδο ο οποίος προοδευτικά χάνεται από τον ορίζοντα του σκάφους καθώς αυτό βυθίζεται στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Συντετριμμένη η Κατερίνα Νάκα! Μόλις αποχώρησε από το παιχνίδι έμαθε ότι πέθανε ο πατέρα της! Λύγισε στο πλατό της Καινούργιου! (video)

Η επιστημονική κοινότητα μελετά τα τελευταία πολύτιμα δεδομένα που έστειλε το Cassini αφού προέρχονται από περιοχές του Κρόνου όπου δεν είχαμε ποτέ μέχρι σήμερα τόσο άμεση πρόσβαση. Φυσικά οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να μελετούν και ένα πλήθος δεδομένων που περιμένουν ανάλυση και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν νέες γνώσεις για τον Κρόνο και τους δορυφόρους του.

πηγή: tovima.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share