Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπάρχει τρόπος να ξαναζωντανέψουν τα δάση που κάηκαν! Δείτε στο video το πώς!

17 Αυγούστου 2017 22:17
Υπάρχει τρόπος να ξαναζωντανέψουν τα δάση που κάηκαν! Δείτε στο video το πώς!

Κι όμως το drone που όλοι πλέον ξέρουμε – γιατί έχει γίνει γνωστό- εκτός από βίντεο και φωτογραφίες μπορεί να φυτεύει κιόλας. Μάλιστα, μέσα σε μία μέρα φυτεύει 100.000 δέντρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νοστιμότατη και πολύ ελαφριά σαλάτα του σεφ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το World Economic Forum, κόβουμε περίπου 15 δισεκατομμύρια δέντρα ετησίως και φυτεύουμε περίπου 9. Με αποτέλεσμα να υπάρχει καθαρή απώλεια 6 δισεκατομμυρίων δένδρων ετησίως.

Η BioCarbon Engineering, μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηριζόμενη από την εταιρεία που κατασκευάζει drone, την Parrot, έχει καταλήξει σε μια μέθοδο φύτευσης δέντρων πολύ γρήγορη και οικονομικά. Επίσης, με τον παρακάτω τρόπο τα δέντρα μπορούν να φυτευτούν και σε περιοχές που είναι δύσκολα προσβάσιμες ή μη βιώσιμες.

Και να ποια είναι η διαδικασία. Αρχικά, ένα drone σαρώνει την τοπογραφία για να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους υπολογίζεται το πιο αποδοτικό μοτίβο φύτευσης για την συγκεκριμένη περιοχή. Ένα drone φορτωμένο με σπόρους που έχουν βλαστήσει τους ρίχνει στο έδαφος έναν ανά δευτερόλεπτο ή αλλιώς περίπου 100.000 την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι 60 drone μπορούν να φυτέψουν 1 δισεκατομμύριο δέντρα το χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελευταία εξέλιξη: Νεκροί δυο δράστες από πυρά αστυνομικών στην Βαρκελώνη!

Οι μηχανικοί του συστήματος υπολογίζουν ότι η μέθοδος τους είναι περίπου 10 φορές ταχύτερη. Η ομάδα BioCarbon έχει δοκιμάσει την τεχνολογία της σε διάφορες τοποθεσίες και πρόσφατα έχει δοκιμάσει την επανάληψη ιστορικών μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στο Dungog, στην Αυστραλία.

Φέτος, στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, η Νορβηγία ανακοίνωσε κονδύλι ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκινήσει επενδύσεις στη γεωργία χωρίς αποδάσωση σε χώρες που εργάζονται για να μειώσουν την υποβάθμιση των δασών και της τύρφης τους. Εκτιμάται ότι ο κόσμος χάνει μεταξύ 74.000 και 95.000 τετραγωνικά μίλια δάσους ετησίως – αυτή είναι μια έκταση 48 ποδοσφαιρικών πεδίων που χάνονται κάθε λεπτό.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share