Χαμός στον αέρα του "Πρωινού": Συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου επιτέθηκαν στον Πέτρο Κουσουλό - Διέκοψε την ζωντανή σύνδεση
Ξέσπασα Γιώργου Λιάγκα
Χαμός στον αέρα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα με τον Πέτρο Κουσουλό να δέχεται επίθεση από συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου έξω από τα δικαστήρια.
Ο Γιώργος Λιάγκας και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαλλιαρός έκαναν συνέντευξη ζωντανά έξω από τα δικαστήρια στο Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Ξαφνικά ο θείος και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου πλησιάζου και αρχίζουν να επιτίθονται λεκτικά στον δημοσιογράφο.
Η κατάσταση ξέφυγε με τον Πέτρο Κουσουλό να διατηρεί την ψυχραιμία του. Ο Γιώργος Λιάγκας διέκοψε την ζωντανή σύνδεση και ξέσπασε για όσα έγιναν. Είπε ότι ο δημοσιογράφος απλά θέλει να κάνει ρεπορτάζ και δεν θέλει να κάνει κάτι για να εκμμεταλευτεί μια κατάσταση.
Αμέσως μετά επέστρεψε από το διάλλειμα και συνέχισε την εκπομπή και την σύνδεσή του με τα δικαστήρια. Να θυμίσουμε ότι από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Ρούλας Πισπιριγκου τα των θάνατο των τριών κοριτσιών της Πάτρας.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να βρίσκεται ταυτόχρονα και στη δίκη της για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, αφού το δικαστήριο έχει ορίσει συνεδρίαση για σήμερα το πρωί. Την ίδια ώρα, ο Μάνος Δασκαλάκης ζήτησε διορισμό συνηγόρου.
Βέβαια, επειδή η δίκη που αφορά στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται στην τελική ευθεία, αναμένεται να δοθεί διακοπή στη δεύτερη δίκη που θα συμπληρώσει και την μεγάλη εικόνα της πολύπλοκης ιστορίας.
Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της δίκης του θανάτου των άλλων δυο παιδιών του, ο Μάνος Δασκαλάκης έδωσε το στίγμα του δηλώνοντας την πρόθεση του να παρασταθεί μεν ως υποστήριξη κατηγορίας, αλλά χωρίς τους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν στην υπόθεση της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Δημήτρης Καράμπελας, η παρουσία τους θα περιοριστεί στην πρώτη δίκη που βαίνει προς ολοκλήρωση, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης αιτήθηκε παροχή νομικής βοήθειας για τη δεύτερη δίκη, αφού αδυνατεί λόγω οικονομικής κατάστασης να διατηρήσει τους δικηγόρους του.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου παραπέμφθηκε το καλοκαίρι σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο των παιδιών της. Το δικαστικό συμβούλιο είχε υιοθετήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που βρήκαν ως αιτία θανάτου των δυο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό, ο οποίος «βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών», αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».
Για το θάνατο της Μαλένας οι δικαστές σημειώνουν πως από τις καταθέσεις του προσωπικού του νοσοκομείου προκύπτει πως οι γιατροί ειδοποιήθηκαν από την 34χρονη όταν το παιδάκι δε βρισκόταν στη ζωή. «Από τις ένορκες καταθέσεις της ιατρού Νικήτα Μαρίας και των νοσηλευτριών Κ. Κωνστάντου και Αγγ. Παπαγεωργοπούλου, περί ώρα 17.15 της 13-4-2019 η Μαλένα ήταν άσφυγμη, απνοϊκή, με μυδρίαση και τα άκρα της δεν ήταν θερμά. Αντιστοίχως, από της από 16 και 19-5-2022 ένορκες καταθέσεις του ιατρού Κ. Τζιούβα, περί τα 8-10 λεπτά αργότερα, ο ίδιος διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς αρτηριακή πίεση, κόρες σε μυδρίαση χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, ωχρό προς κυανό δέρμα και με σχετικά ψυχρά άκρα, δηλαδή νεκρό».
Μάλιστα, στο βούλευμα επισημαίνεται πως σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια Κ. Κωνστάντου, όταν μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 16.10 η ίδια εισήλθε στον θάλαμο της Μαλένας παρατήρησε ότι ανέπνεε κανονικά, ενώ ο γιατρός Κ. Τζιούβας υποστήριξε πως «κατά τη διάρκεια της ανάνηψης του παιδιού και από τον ίδιο, συνολικής διάρκειας περί των 45 λεπτών, άρχισαν να εμφανίζονται στο σώμα του παιδιού υποστάσεις», γεγονός που φέρεται να υποδεικνύει πως είχε περάσει κάποιο διάστημα που το παιδί ήταν νεκρό. «Οι αμυχές στη μύτη αλλά και εντύπωμα στο μάγουλο του παιδιού δεν ήταν μεταθανάτιες, αλλά προθανάτιες» φέρονται να εξηγούν οι δικαστές αποκλείοντας την πιθανότητα να προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αναζωογόνησης.
Για την περίπτωση του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη φέρεται να δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφή της κατηγορούμενης, που βρισκόταν μαζί της στο σπίτι και διαπίστωσε πως η μικρή Ίριδα ήταν παγωμένη. «Σε ένορκη κατάθεσή της η θεία του βρέφους κατέθεσε ότι γύρω στις 11.30 της 21-3-2021 όταν έπιασε το χέρι του βρέφους ήταν παγωμένο, όπως και το πόδι του, αλλά τα μάγουλα του ήταν ζεστά. Ο πατέρας του βρέφους, Μάνος Δασκαλάκης, περί τα 5 λεπτά αργότερα πιάνοντας το ένα πόδι του βρέφους κάτω από το γόνατο διαπίστωσε ότι ήταν παγωμένο» αναφέρεται στο βούλευμα με τους δικαστές να συμπληρώνουν πως γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ κατέθεσαν πως όταν παρέλαβαν τη βρέφος στις 11.42, «ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, είχε μυδρίαση στα μάτια και ψυχρό δέρμα».
Ρούλα Πισπιρίγκου: Πότε απολογείται για τη Τζωρτζίνα
Στο μεταξύ, χθες ολοκλήρωσε την κατάθεση της η καθηγήτρια ανοσολογίας Carola Vinueza, η οποία επανέλαβε ότι θεωρεί απίθανο ο θάνατος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη να οφείλεται σε κεταμίνη καθώς όπως τόνισε η συγκεκριμένη ουσία «ακόμη και σε υπερδοσολογία 100 φορές μεγαλύτερη δεν μπορεί να προκαλέσει το θάνατο».
Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας να καταθέσει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο, η ικανοποίηση ή μη των οποίων θα καθορίσει και την ημερομηνία της απολογίας της 34χρονης.