Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρωταγωνιστές: Η συνέντευξη της Παλιοσπύρου "χτύπησε κόκκινο" στα νούμερα τηλεθέασης

Πρώτη στις προτιμήσεις για το βράδυ της Πέμπτης

29 Απριλίου 2022 10:16
Πρωταγωνιστές: Η συνέντευξη της Παλιοσπύρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πρώτη φορά, δυο χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι στο πρόσωπο, μετά τις τόσες εγχειρήσεις και άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις, εχθές, το βράδυ της Πέμπτη 28/4, αποφάσισε να δείξει τι κρύβεται πίσω από την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της.

Στην εκπομπή Πρωταγωνιστές, με την τεράστια δύναμη ψυχής που χρειάζεται κι έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως έχει, μίλησε για όλα όσα έχει βιώσει από τότε έως σήμερα κοιτώντας συνέχεια την κάμερα και απευθυνόμενη στο κοινό με τα σημάδια που της άφησε το οξύ στο πρόσωπό της.

Υπήρξαν και στιγμές, βέβαια, που ο φακός την έδειξε βαμμένη με φτιαγμένο μαλλί αλλά και πάλι χωρίς την προστατευτική μάσκα. Πόσο όμορφη.

Το κοινό περίμενε την Ιωάννα πως και πως και αδιάσειστη απόδειξη αυτού τα ποσοστά τηλεθέασης που καταγράφηκαν στα μηχανάκια της AGB. Η εκπομπή έφτασε στο δυναμικό κοινό το απίστευτο 17,1% κάνοντας μάλιστα σε τέταρτο το απίστευτο 21 (αναλυτικά τα τέταρτα: 9,0-14,1-17,8-19,2-20,7-21,8-12,4).

Ο ανταγωνισμός έμεινε αρκετά πίσω όπως θα δείτε και στο παρακάτω πλέγμα...

Late Night

  • ANT1: Ενώπιος Ενωπίω 15,5
  • Mega: Night Out 6,9
  • Ανοιχτά: 3,5
  • Star: Οι 100 15,5
  • ALPHA: Πρωταγωνιστές 17,1

Πηγή: Youweekly.gr

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δείχνει το πρόσωπό της και περιγράφει τις δραματικές στιγμές της επίθεσης με βιτριόλι σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές της επίθεσης που άλλαξε για πάντα τη ζωή της, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, «Πρωταγωνιστές».

Η συνέντευξη δόθηκε στο σημείο μηδέν, το σημείο της επίθεσης, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν... μπροστά από το ασανσέρ όπου η Ιωάννα περίμενε για να ανέβει στο γραφείο που εργαζόταν.

Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη προβλήθηκαν πλάνα με την Ιωάννα να μην φοράει την προστατευτική μάσκα.

Η εξομολόγηση της Ιωάννας

«Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο. Πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα εγώ. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι θέλω βοήθεια και θυμήθηκα αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασαν το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη και πρόσθεσε:

«Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. ‘Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης τη ρώτησε πώς νιώθει που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης αλλά και για το αν έχει καταλάβει γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

«Δεν ήταν εύκολο για εμένα να έρθω ξανά σε αυτό το σημείο. Πέρασα από τον κεντρικό δρόμο μια φορά και με έπιασε ταχυπαλμία» είπε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει. Αν την ώρα της επίθεσης άνοιγα το στόμα μου θα μπορούσα να το έχω καταπιεί και θα είχε καεί ο οισοφάγος μου. Δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη. Θα ήθελα να νιώσω πως έχει καταλάβει το κακό που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο».

«Με θύμωνε όταν παλιά άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι πως μέσα στο νοσοκομείο βρέθηκαν και εγώ σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα πως αυτό φαίνεται για κάποιους λυτρωτικό. Το ένιωσα. Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχαν πείσει τον εαυτό μου, πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης», είπε στη συνέχεια της εκπομπής.

Η συζήτησή της με τον ψυχίατρο της και τα 10 εφιαλτικά χειρουργεία

Επιπλέον, στην εκπομπή προβλήθηκε μια συνταρακτική συζήτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρο της.

Ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, ο ψυχίατρος της Ιωάννας, είχε μια συνταρακτική συζήτηση μαζί της. «Είναι μεγάλη χαρά που μιλάω μαζί σου. Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κατάφερε να ζήσεις. Το τραύμα που πέρασες ήταν πολύ μεγάλο. Η δυσκολία που πέρασες μέσα στο Θριάσιο νοσοκομείο ήταν απίστευτα μαρτυρική. Η πρώτη μέρα που σε γνώρισα ήταν συγκλονιστική. Ήταν ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου 2020, μια ηλιόλουστη ημέρα. Θυμάμαι πως βρήκα με δυσκολία το σπίτι σου στο Μοσχάτο και είχα μια αγωνία το τι θα συναντήσω. Ειλικρινά συγκλονίστηκα όταν συνάντησα έναν ανθρώπου που έλειπε ένα από τα βασικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας. Το πρόσωπο. Κοιτούσα έναν άνθρωπο που δεν είχε μαλλιά και δεν είχε ένα αυτί αλλά εγώ έπρεπε να του πω πως θα τα καταφέρουμε» είπε ο επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια η Ιωάννα τον ρώτησε αν υπήρχε στιγμή που φοβήθηκε πως δεν θα τα καταφέρουμε:

«Πρέπει να σου πω ότι την πρώτη ημέρα που ερχόμουν στο σπίτι σου το αυτοκίνητό μου πήγαινε με 60 χιλιόμετρα, τη δεύτερη με 40 και την τρίτη με 30. Κάποιες φορές αναρωτιόμουν: εγώ μπορώ να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο; Θα τα καταφέρω; Κι αν αποτύχω; Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές φοβήθηκα αλλά αισθάνθηκα ασφάλεια ότι θα τα καταφέρουμε τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας. Μου έδωσαν ένα υγιές και δυνατό σπίτι από το οποίο έλειπε η σκεπή και μου είπαν γιατρέ ξαναφτιάξε τη σκεπή. Κατάφερες το βιτριόλι να μη σου κάψει την ψυχή αλλά μόνο το δέρμα».

Στην εκπομπή προβλήθηκαν και σκληρές εικόνες από το πώς ήταν το δέρμα της Ιωάννας όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Επίσης, μίλησε και η Μαρία Καλοφώνου η διευθύντρια της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου η οποία τόνισε πως οι εικόνες που προβλήθηκαν από το χειρουργείο της Ιωάννας οι ίδιοι οι γιατροί το έχουν ζήσει εννέα ακόμα φορές. Τα 10 συνολικά μεγάλα χειρουργεία. «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στην αρχή. Τώρα είμαστε καλύτερα μεν αλλά και πάλι εξακολουθούν να είναι μεγάλα χειρουργεία και θα ακολουθήσουν και άλλα».

Οι σκέψεις για αυτοκτονία και ο φόβος για το τι θα αντικρίσει στον καθρέφτη

Τέλος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου για πρώτη φορά εμφανίστηκε χωρίς τη μάσκα της.

«Πολύ πόνο. Πολλά ερωτηματικά. Απελπισία. Απλά προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι λάτρης της ζωής. Θύμωνα όταν άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι μέσα στο νοσοκομείο να σκέφτομαι »α, τώρα καταλαβαίνω πώς κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη σα να βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σου φαίνεται λυτρωτικό. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη και πρόσθεσε:

«Πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη λίγες ημέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν πολλές ημέρες πριν να κάνω αυτό το βήμα. Εγώ δεν ήθελα. Φοβόμουν αυτό που θα αντικρίσω. Δεν είχα δει ούτε καν τα χέρια μου. Το απόφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. ‘Ομως έφτασε η ώρα. Ήθελα να έχω δίπλα μου τη γιατρό μου. Θυμάμαι πως στο νοσοκομείο στην τουαλέτα υπήρχε καθρέφτης αλλά ήταν καλυμμένος. Είχα την επιλογή να το κάνω αλλά δεν το έκανα ποτέ. Έφτασε εκείνη η ημέρα, ήρθε η γιατρός μου. Έφερε το μέικαπ και άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Και πρώτη στρώση και δεύτερη στρώση. Μου τοποθέτησε και κάποια γάζες στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να καλυφθούν και μου έδωσε έναν στρογγυλό καθρέπτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτα, κρατάω την αναπνοή μου και λέω »οκ». Είδα τα μάτια μου, τις ουλές, τα χείλη μου. Δεν πίεσα τον εαυτό μου πολύ. Κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα».

 

MEDIA & TV

  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - R)
    Billions Κ7 Ε7
    Δραματική
  • COSMOTECinema3
    06:20 (90' - PG-13)
    Λαλάκης ο Εισαγόμενος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    06:40 (90' - G)
    Το Άλλο με τον Τοτό, το Ξέρεις;
    Οικογενειακή
  • COSMOTECinema2HD
    06:50 (100' - PG-13)
    Αγαπημένο Μου Ημερολόγιο
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    07:00 (60' - PG-13)
    SkyMed Κ2 Ε3
    Δραματική
  • COSMOTECinema3
    07:50 (85' - PG)
    Φτωχός Εκατομμυριούχος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    08:00 (60' - PG-13)
    Grantchester Κ8 Ε1
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    08:10 (120' - PG)
    Τι Απέγινε η Έλι
    Μυστηρίου
  • COSMOTECinema2HD
    08:30 (125' - PG)
    Τα Κόκκινα Παπούτσια
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    09:00 (60' - PG-13)
    Sullivan's Crossing Κ1 Ε6
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema3
    09:15 (95' - PG)
    Η Ψεύτρα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    10:00 (60' - PG-13)
    FBI Κ6 Ε6
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema1HD
    10:10 (115' - PG-13)
    Ride Above
    Δραματική
  • COSMOTECinema2HD
    10:35 (90' - G)
    Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές
    Κιν. Σχεδίων
  • COSMOTECinema3
    10:50 (85' - PG)
    Σκάνδαλα στο Νησί του Έρωτα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    11:00 (60' - PG-13)
    Cobra: Rebellion Ε3
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    12:00 (60' - PG-13)
    The Messenger Ε8
    Δραματική
  • COSMOTECinema1HD
    12:05 (115' - PG-13)
    Σχέσεις Πάθους
    Δραματική
  • COSMOTECinema2HD
    12:05 (115' - PG)
    Σκόνη στον Άνεμο
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema3
    12:15 (85' - PG-13)
    Η Μαρία της Σιωπής
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    13:00 (60' - PG-13)
    Grantchester Κ8 Ε2
    Εποχής
  • COSMOTECinema3
    13:40 (80' - PG)
    Μην Είδατε τον Παναή
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    14:00 (90' - G)
    Γοριλομπελάδες
    Οικογενειακή
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Sullivan's Crossing Κ1 Ε7
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    14:00 (105' - PG-13)
    Ατλάντικ Σίτι
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema1HD
    14:00 (90' - G)
    Γοριλομπελάδες
    Οικογενειακή
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Sullivan's Crossing Κ1 Ε7
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    14:00 (105' - PG-13)
    Ατλάντικ Σίτι
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    15:00 (115' - PG)
    Ερωτική Συμφωνία
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema4HD
    15:00 (60' - PG-13)
    SkyMed Κ2 Ε4
    Δραματική
  • COSMOTECinema1HD
    15:30 (120' - R)
    BlackBerry
    Βιογραφία
  • COSMOTECinema2HD
    15:45 (90' - PG)
    Σύντομη Συνάντηση
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    16:00 (60' - PG-13)
    Cobra: Rebellion Ε4
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    16:55 (100' - R)
    Στεφανία
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    17:00 (60' - R)
    Billions Κ7 Ε8
    Δραματική
  • COSMOTECinema2HD
    17:15 (125' - PG-13)
    Through the Fire
    Δραματική
  • COSMOTECinema1HD
    17:30 (110' - R)
    Η Γραμμή
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    18:00 (60' - R)
    Happy Valley Κ3 Ε4
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    18:35 (110' - R)
    Πίσω Πόρτα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    19:00 (60' - PG-13)
    Scrublands Ε2
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    19:20 (100' - R)
    Hotel Artemis
    Δράσης
  • COSMOTECinema2HD
    19:20 (120' - R)
    Ένα Όμορφο Αγόρι
    Βιογραφία
  • COSMOTECinema4HD
    20:00 (70' - R)
    1883 Ε10
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema3
    20:25 (95' - PG)
    Έξω Φτώχεια και Καλή Καρδιά
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    21:00 (105' - R)
    Ακατάλληλο για Ανηλίκους
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    21:10 (50' - R)
    North Shore Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    21:20 (40' - PG)
    Planet Action
    Ψυχαγωγική εκπομπή
  • COSMOTECinema3
    22:00 (100' - PG)
    Ο Ρωμιός Έχει Φιλότιμο
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (95' - R)
    Christmas Bloody Christmas
    Τρόμου
  • COSMOTECinema3
    22:00 (100' - PG)
    Ο Ρωμιός Έχει Φιλότιμο
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (95' - R)
    Christmas Bloody Christmas
    Τρόμου
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (105' - R)
    Έρωτας στη Σιβηρία
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (105' - R)
    Έρωτας στη Σιβηρία
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - PG-13)
    Resident Alien Κ3 Ε7
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - PG-13)
    Resident Alien Κ3 Ε7
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema2HD
    23:35 (90' - R)
    Εκτός Ορίων
    Δράσης
  • COSMOTECinema2HD
    23:35 (90' - R)
    Εκτός Ορίων
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    23:40 (95' - NC-17)
    Όργια σε Τιμή Ευκαιρίας
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    23:40 (95' - NC-17)
    Όργια σε Τιμή Ευκαιρίας
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema4HD
    00:00 (60' - R)
    Anne Rice's Mayfair Witches Κ1 Ε4
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema1HD
    00:30 (95' - R)
    The Gateway
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    01:00 (60' - R)
    61st Street Κ2 Ε4
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    01:05 (95' - R)
    Meander
    Τρόμου
  • COSMOTECinema3
    01:15 (95' - NC-17)
    Δάφνις και Χλόη
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema4HD
    02:00 (60' - R)
    Joe Pickett Κ2 Ε7
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    02:05 (115' - NC-17)
    99 Φεγγάρια
    Δραματική
  • COSMOTECinema2HD
    02:40 (85' - R)
    Οι Δικοί μου
    Δραματική
  • COSMOTECinema3
    02:50 (90' - R)
    Και Αυτός το Βιολί του
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    03:00 (30' - R)
    Deep Shit Ε7
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    03:30 (30' - R)
    Deep Shit Ε8
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    04:00 (105' - R)
    Λέσχη Νέων Δισεκατομμυριούχων
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    04:00 (70' - R)
    1883 Ε10
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema2HD
    04:05 (120' - R)
    The Outpost
    Πολεμική
  • COSMOTECinema3
    04:20 (100' - PG)
    Κατηγορώ τη Ζωή
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    05:10 (50' - R)
    Happy Valley Κ3 Ε4
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    05:45 (100' - PG-13)
    The Three Musketeers
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema3
    06:00 (80' - PG)
    Έξυπνοι και Κορόιδα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - R)
    Billions Κ7 Ε8
    Δραματική

Ροή ειδήσεων

Share