Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σασμός: Tι θα κάνουν Καλλιόπη και Αστέρης όταν μάθουν τον δολοφόνο του Στεφανή;

Τι θα δούμε;

21 Οκτωβρίου 2021 09:21
Σασμός: Tι θα κάνουν Καλλιόπη και Αστέρης όταν μάθουν τον δολοφόνο του Στεφανή;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για τα θέλω του, ο Ορφέας Αυγουστίδης κάνει με προσοχή τις καλλιτεχνικές του επιλογές αφήνοντας το αποτύπωμά του σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει να ενσαρκώσει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Φέτος, ύστερα από μια δεκαετή απουσία από την τηλεόραση, επέλεξε να επιστρέψει με τη δραματική σειρά του ALPHA «Σασμός» ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Αστέρη και μας αποκαλύπτει πολλά γι’ αυτόν. Το περιοδικό TV24 έχει όλη τη συνέντευξη και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

Eίχαμε καιρό να σας δούμε στη μικρή οθόνη καθώς έχετε αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν.

«Ισχύει ότι έχω αρνηθεί προτάσεις όχι επειδή δεν χωράω στην τηλεόραση ή η τηλεόραση για μένα είναι δεύτερης κατηγορίας. Απλώς έκανα την επιλογή την τελευταία δεκαετία να αφοσιωθώ στο κομμάτι που λέγεται πρόβες και ζωή. Διότι όταν κάνεις πρόβες στο θέατρο και γύρισμα δεν χωράει η ζωή, γιατί είναι 17 ώρες από τη μέρα σου. Είναι τρία χρώματα που παρέα κάνουν μαύρο. Ηθελα να έχω χώρο να απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει μέσα κι έξω από το επαγγελματικό πεδίο. Και τώρα χαίρομαι που κάνω στον “Σασμό” αλλά είναι μια άλλη στιγμή. Η παράσταση που ανεβάζουμε φέτος. “Η μηχανή του Τούρινγκ” έχει προετοιμαστεί από πέρυσι και δεν ξεπατώνομαι στη δουλειά»

Το γεγονός ότι η υπόθεση του «Σασμού» διαδραματίζεται στον τόπο καταγωγής σας από πλευράς της μητέρας σας, την Κρήτη, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο;

«Οι δεσμοί με τον τόπο μας είναι άρρηκτοι. Το ότι είχαμε την ευκαιρία με τη μητέρα μου (Μαρία Τζομπανάκη) να συμπράξουμε ήταν ένα επιπλέον κίνητρο γιατί μας αποκαλύφθηκε αυτή η πιθανότητα ταυτοχρόνως. Ωστόσο σε ό,τι αφορά την Κρήτη δεν ήταν επιπλέον λόγος γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα που αντλούν μυρωδιές, ήχους και χρώματα από εκεί και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Φέτος έχω και μια συμμετοχή στη σειρά “Καρτ ποστάλ” στην ΕΡΤ, που επίσης είναι γυρισμένη στο νησί. Είχα αρκετές ευκαιρίες να τιμήσω τα μέρη μας και είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν κι άλλες. Είναι ένας τόπος που εμπνέει»

Αναφερθήκατε στη νέα σειρά της ΕΡΤ, μια εξίσου εξαιρετική σειρά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόριάς Χίσλοπ.

«Ηταν μια ωραία συνεργασία και μια πολύ όμορφη εμπειρία. Εκεί υποδύομαι τον παπα-Σπύρο, έναν νεαρό ιερέα ενός μικρού ορεινού χωριού που ζει απομονωμένος συντροφιά με έναν παπαγάλο. Συναντιέται με τη ραχοκοκαλιά της σειράς τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, που είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των επεισοδίων, και μοιράζεται μαζί του την ιστορία του. Είναι από τις σειρές που χαίρεσαι να βλέπεις, με όμορφα τοπία, προσεγμένες ερμηνείες, ωραία μουσική και έναν καταπληκτικό Ανδρέα. Αυτή τη δουλειά την έκανα πριν ξεκινήσω τα γυρίσματα του Σασμού”, στις αρχές Ιουνίου. Μετά κουρεύτηκα, ξυρίστηκα (γελάει) και ξεκίνησα τη νέα σειρά».

…στην οποία ως Αστέρης ζείτε με την Αργυρώ έναν μεγάλο έρωτα. Πότε θα γίνει γνωστός στις αντίπαλες οικογένειες;

«Σύντομα. Πώς θα αποκαλυφθεί και πώς θα συμβεί δεν επιτρέπεται να πω. Η ιστορία βάζει σε κινδύνους τις οικογένειες και τους ανθρώπους που εμπλέκονται με διαφορετικό τρόπο».

Ο Αστέρης δείχνει αδύναμος και αναποφάσιστος χαρακτήρας σε αντίθεση με τον Μαθιό.

«Αντιθέτως, με τον Μαθιό έχουν κοινά που μπορείς να διακρίνεις από τώρα. Ετσι όπως έχουμε καταφέρει με τον Δημήτρη Λάλο και επικοινωνούμε φτιάχνοντας τις σκηνές μας, νιώθω ότι κάτι υπάρχει σε αυτά τα αδέλφια που τους συνδέει. Η κοινή ανάμνηση μιας μεγάλης απώλειας και μια ιδιαίτερη διαχείριση από τη μάνα. Είναι κλεισμένοι και οι δύο από τον πόνο και τον καημό της Καλλιόπης. Ο Μαθιός είναι η παράδοση, ο Αστέρης είναι η νέα Κρήτη, πιο σύγχρονος. Υπάρχει και το ένα και το άλλο στο νησί. Ο Αστέρης έχει την ορμή αλλά δεν έχει τη συναισθηματική ωριμότητα ακόμα. Για μένα αυτό είναι τεράστιο δώρο. γιατί θα έχω την ευκαιρία στη σειρά να τον εξελίξω παρέα με τους σεναριογράφους. Να δούμε τον Αστέρη να ενηλικιώνεται και να υποδέχεται τα γεγονότα και να παρατηρούμε τον τρόπο που αντιδρά. Εχουμε 150 επεισόδια και πρέπει να διανύσουμε μια διαδρομή. Είμαι σίγουρος ότι οι Περισσότεροι που έχουν ένσταση με την αποφασιστικότητα του Αστέρη είναι επειδή τους θυμίζει τον εαυτό τους. Η ταύτιση εδώ εκνευρίζει. Δεν είμαστε όλοι πάντα ο Κάπτεν Αμέρικα. Είναι ένας τυπάκος που του ξεχύθηκε ο μεγαλύτερος έρωτας στα πόδια Και δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Είναι μεν σύγχρονος άνθρωπος στην Κρήτη, αλλά πόσες ευκαιρίες να έχει για να εξασκήσει την ευθύτητα; Εχει διαδρομή. Ο Αστέρης θα εξελιχθεί σε άλλο άνθρωπο σιγά-σιγά και με Κόστος λόγω των αποφάσεων που θα πάρει».

Σασμός: Tι θα κάνουν Καλλιόπη και Αστέρης όταν μάθουν τον δολοφόνο του Στεφανή;

Συγχωρούν εύκολα οι άνθρωποι; Νομίζω ο σασμός είναι υπέρβαση.

«Αυτό είναι το ζουμί στην υπόθεση. Δεν έχεις αντιχαρακτήρες όπου οι ήρωες είναι αποβράσματα, αλλά ανθρώπους καθημερινούς με ελαττώματα και ρωγμές. Δεν είναι κακόβουλος ο Αστέρης, αλλά μας τη σπάει” γιατί δεν έχει τη συνέπεια ενός πρίγκιπα. Αβουλος είναι αλλά προς το Παρόν».

Θα υπάρξει σασμός και ανάμεσα στη Στέλλα και τον Αστέρη; Η απόφαση της Στέλλας να κρατήσει το παιδί, το οποίο χάνει τελικά, ταράζει κι εκείνον και την Αργυρώ.

«Εκεί προσπαθεί να αναλάβει την ευθύνη: “Εγώ είμαι εδώ για ό,τι θέλεις”. Μπαίνει μέσα σε αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη πια και έχοντας πάρει αυτή την απόφαση είναι ένας θετικός άνθρωπος».

Μετά την είδηση της εγκυμοσύνης, Αστέρης και Αργυρώ χωρίζουν;

«θα αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, θα τους επηρεάσει το γεγονός»

Η Στέλλα ψάχνει να βρει ποια είναι αυτή που έχει σχέση τώρα με τον Αστέρη και την ανακαλύπτει, Κατηγορεί ευθέως την Αργυρώ Για πόσο θα της θολώσει τα νερά,

«Για όσο την παίρνει, γιατί και οι χαρακτήρες δεν μπορούν να αντισταθούν στον κυματισμό που είναι πιο Ισχυρός».

Ο Αστέρης βρίσκεται σε δίλημμα για τον τρόπο που θα ανακοινώσει τα νέα στην Καλλιόπη. Τη φοβάται;

«Θεωρώ ότι δεν είναι φόβος η στάση αυτή ούτε του Αστέρη ούτε του Μαθιού. Είναι σεβασμός, όχι από αυτούς που έχουμε συνηθίσει εμείς. Είναι δύο παιδιά που δεν θα έλεγαν ποτέ στη μάνα τους παράτα με” γιατί έτσι είναι μεγαλωμένοι. Ετσι είναι στην Κρήτη. Είναι μητριαρχικές οικογένειες. Αυτή είναι η παράδοση. Χαίρομαι γιατί πολλά στη σειρά είναι χειροπιαστά. Το γεγονός ότι μπορεί να ενοχλούν ή να μπερδεύουν τους θεατές είναι ευτύχημα, γιατί σημαίνει ότι πιστεύουν τους χαρακτήρες για αληθινούς και τους παρακολουθούν ως υπαρκτά πρόσωπα. Αυτή είναι νίκη για τους ηθοποιούς και τη μυθοπλασία».

Τι θα συμβεί όταν η Καλλιόπη και ο Αστέρης μάθουν ότι δολοφόνος του Στεφανή είναι ο Μαθιός;

«Αυτό το κομμάτι θα είναι καταλύτης στην εξίσωση της οικογενειακής αυτής τριάδας και τις ζωές των ανθρώπων μετά. Είναι μια πληροφορία πολύ βαριά. Ο Μαθιός σκότωσε άνθρωπο της οικογένειάς του. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν όπως και το τι πιστεύουν σε σχέση με τα πάντα, τις αξίες και τις αρχές που νόμιζαν ότι έχουν καλά στερεωμένες. Με τον καιρό θα γίνουν Πολλά και θα δούμε πώς μεταλλάσσονται όχι μόνο οι Σταματάκηδες αλλά και όλοι οι αγαπημένοι ήρωες. Η αφοσίωση των ηθοποιών είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που πήρα την απόφαση να κάνω τη σειρά καθώς δουλεύουν συνάδελφοι που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν αυτούς τους χαρακτήρες και να τους υποστηρίζουν».

Θα υπάρχει σασμός ανάμεσα στα δύο αδέλφια και στη μητέρα;

«θα έρθει αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει πρώτα η σπίθα να γίνει πυρκαγιά»…

 

MEDIA & TV

  • COSMOTECinema3
    06:00 (80' - PG)
    Έξυπνοι και Κορόιδα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - R)
    Billions Κ7 Ε8
    Δραματική
  • COSMOTECinema2HD
    06:05 (85' - G)
    Πνεύμα από Σπίτι
    Κιν. Σχεδίων
  • COSMOTECinema4HD
    07:00 (60' - PG-13)
    SkyMed Κ2 Ε4
    Δραματική
  • COSMOTECinema3
    07:20 (85' - PG)
    Πάρε Κόσμε
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    07:25 (130' - PG-13)
    Need for Speed
    Δράσης
  • COSMOTECinema2HD
    07:30 (90' - PG-13)
    Είναι για το Καλό σου
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    08:00 (60' - PG-13)
    Grantchester Κ8 Ε2
    Εποχής
  • COSMOTECinema3
    08:45 (115' - PG)
    Ο Ζηλιαρόγατος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    09:00 (60' - PG-13)
    Sullivan's Crossing Κ1 Ε7
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    09:00 (105' - PG-13)
    Ζωή σε Φιλμ
    Δραματική
  • COSMOTECinema1HD
    09:35 (90' - G)
    Μπάντι, ο Ροκ Σταρ
    Κιν. Σχεδίων
  • COSMOTECinema4HD
    10:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    10:40 (105' - PG)
    Φουκαράδες και Λεφτάδες
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    10:45 (100' - PG-13)
    Το Αριστερό μου Πόδι
    Βιογραφία
  • COSMOTECinema4HD
    11:00 (55' - PG-13)
    Cobra: Rebellion Ε4
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    11:05 (100' - PG-13)
    It Only Takes a Night
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    11:55 (65' - PG-13)
    Guilt Κ3 Ε1
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    12:25 (85' - PG)
    Δόκτωρ Ζι-Βέγγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    12:25 (95' - PG-13)
    Ο Πόλεμος των Drones
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    12:45 (25' - PG-13)
    Ο Ήλιος Ενέχυρο
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    13:00 (60' - PG-13)
    Grantchester Κ8 Ε3
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    13:10 (100' - PG)
    Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους
    Κιν. Σχεδίων
  • COSMOTECinema3
    13:50 (100' - PG)
    Ο Άνθρωπος που Έσπαγε Πλάκα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Sullivan's Crossing Κ1 Ε8
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    14:00 (135' - PG-13)
    Μικρά Αθώα Ψέματα 2
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Sullivan's Crossing Κ1 Ε8
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    14:00 (135' - PG-13)
    Μικρά Αθώα Ψέματα 2
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema1HD
    14:50 (100' - PG-13)
    Δικαστής Ντρεντ
    Επιστ. φαντασίας
  • COSMOTECinema4HD
    15:00 (60' - PG-13)
    SkyMed Κ2 Ε5
    Δραματική
  • COSMOTECinema3
    15:30 (100' - PG)
    Ο Νάνος και οι 7 Χιονάτες
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    16:00 (55' - PG-13)
    Cobra: Rebellion Ε5
    Δράσης
  • COSMOTECinema2HD
    16:15 (95' - PG)
    The Princess and the Bodyguard
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema1HD
    16:30 (110' - PG)
    Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού
    Οικογενειακή
  • COSMOTECinema4HD
    16:55 (65' - R)
    Billions Κ7 Ε9
    Δραματική
  • COSMOTECinema3
    17:10 (105' - PG)
    Ένας Ήρως με Παντούφλες
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    17:50 (110' - R)
    Το Μυστικό μου Λουλούδι
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    18:00 (60' - R)
    Happy Valley Κ3 Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    18:20 (100' - R)
    Hitman: Πράκτορας Νο.47
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    18:55 (90' - PG)
    Τρεις Κούκλες κι Εγώ
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    19:00 (60' - PG-13)
    Scrublands Ε3
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    19:40 (100' - PG-13)
    Έξι Μέρες, Επτά Νύχτες
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema1HD
    20:00 (60' - PG)
    Watch Next Κ3 Ε23
    Ψυχαγωγική Εκπομπή
  • COSMOTECinema4HD
    20:00 (65' - R)
    1923 Κ1 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema3
    20:25 (95' - R)
    The Κόπανοι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    21:00 (125' - PG-13)
    I'll Find You
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    21:05 (25' - PG-13)
    Ghosts Κ3 Ε3
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    21:20 (40' - PG)
    Hollywood on Set
    Ψυχαγωγική εκπομπή
  • COSMOTECinema4HD
    21:30 (30' - PG-13)
    Ghosts Κ3 Ε4
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    22:00 (95' - PG)
    Ξύπνα Καημένε Περικλή
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    Elsbeth Κ1 Ε1
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (100' - PG-13)
    Stoned Cold Country
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema3
    22:00 (95' - PG)
    Ξύπνα Καημένε Περικλή
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    Elsbeth Κ1 Ε1
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (100' - PG-13)
    Stoned Cold Country
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - PG-13)
    Law & Order: Organized Crime Κ4 Ε3
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - PG-13)
    Law & Order: Organized Crime Κ4 Ε3
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema1HD
    23:05 (115' - R)
    Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού
    Τρόμου
  • COSMOTECinema1HD
    23:05 (115' - R)
    Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού
    Τρόμου
  • COSMOTECinema3
    23:35 (95' - R)
    Ροκάκιας την Ημέρα... το Βράδυ Καμαριέρα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    23:35 (95' - R)
    Ροκάκιας την Ημέρα... το Βράδυ Καμαριέρα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    23:40 (105' - R)
    Μια Ζωή Ταλαιπωρία
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    23:40 (105' - R)
    Μια Ζωή Ταλαιπωρία
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    00:00 (60' - R)
    Anne Rice's Mayfair Witches Κ1 Ε5
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema1HD
    01:00 (90' - R)
    Broken Vows
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    01:00 (60' - R)
    61st Street Κ2 Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    01:10 (100' - R)
    Ξαφνικός Έρωτας
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema2HD
    01:25 (170' - R)
    Οι Μισητοί Οκτώ
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema4HD
    02:00 (60' - R)
    Joe Pickett Κ2 Ε8
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    02:30 (100' - R)
    Η Ώρα του Λύκου
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    02:50 (120' - PG-13)
    Ορατότης Μηδέν
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    03:00 (60' - PG-13)
    Elsbeth Κ1 Ε1
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema4HD
    04:00 (65' - R)
    1923 Κ1 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema1HD
    04:10 (95' - R)
    Confess, Fletch
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    04:15 (105' - R)
    El Chicano
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    04:50 (80' - PG)
    Διαβόλου Κάλτσα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    05:05 (65' - R)
    Happy Valley Κ3 Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    05:45 (95' - PG-13)
    Μάλιστα, Σεφ!
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    06:00 (105' - PG-13)
    Orca
    Δραματική

Ροή ειδήσεων

Share