Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Σασμός: Tι θα κάνουν Καλλιόπη και Αστέρης όταν μάθουν τον δολοφόνο του Στεφανή;

Τι θα δούμε;

21 Οκτωβρίου 2021 09:21
Σασμός: Tι θα κάνουν Καλλιόπη και Αστέρης όταν μάθουν τον δολοφόνο του Στεφανή;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για τα θέλω του, ο Ορφέας Αυγουστίδης κάνει με προσοχή τις καλλιτεχνικές του επιλογές αφήνοντας το αποτύπωμά του σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει να ενσαρκώσει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Φέτος, ύστερα από μια δεκαετή απουσία από την τηλεόραση, επέλεξε να επιστρέψει με τη δραματική σειρά του ALPHA «Σασμός» ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Αστέρη και μας αποκαλύπτει πολλά γι’ αυτόν. Το περιοδικό TV24 έχει όλη τη συνέντευξη και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

Eίχαμε καιρό να σας δούμε στη μικρή οθόνη καθώς έχετε αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν.

«Ισχύει ότι έχω αρνηθεί προτάσεις όχι επειδή δεν χωράω στην τηλεόραση ή η τηλεόραση για μένα είναι δεύτερης κατηγορίας. Απλώς έκανα την επιλογή την τελευταία δεκαετία να αφοσιωθώ στο κομμάτι που λέγεται πρόβες και ζωή. Διότι όταν κάνεις πρόβες στο θέατρο και γύρισμα δεν χωράει η ζωή, γιατί είναι 17 ώρες από τη μέρα σου. Είναι τρία χρώματα που παρέα κάνουν μαύρο. Ηθελα να έχω χώρο να απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει μέσα κι έξω από το επαγγελματικό πεδίο. Και τώρα χαίρομαι που κάνω στον “Σασμό” αλλά είναι μια άλλη στιγμή. Η παράσταση που ανεβάζουμε φέτος. “Η μηχανή του Τούρινγκ” έχει προετοιμαστεί από πέρυσι και δεν ξεπατώνομαι στη δουλειά»

Το γεγονός ότι η υπόθεση του «Σασμού» διαδραματίζεται στον τόπο καταγωγής σας από πλευράς της μητέρας σας, την Κρήτη, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο;

«Οι δεσμοί με τον τόπο μας είναι άρρηκτοι. Το ότι είχαμε την ευκαιρία με τη μητέρα μου (Μαρία Τζομπανάκη) να συμπράξουμε ήταν ένα επιπλέον κίνητρο γιατί μας αποκαλύφθηκε αυτή η πιθανότητα ταυτοχρόνως. Ωστόσο σε ό,τι αφορά την Κρήτη δεν ήταν επιπλέον λόγος γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα που αντλούν μυρωδιές, ήχους και χρώματα από εκεί και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Φέτος έχω και μια συμμετοχή στη σειρά “Καρτ ποστάλ” στην ΕΡΤ, που επίσης είναι γυρισμένη στο νησί. Είχα αρκετές ευκαιρίες να τιμήσω τα μέρη μας και είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν κι άλλες. Είναι ένας τόπος που εμπνέει»

Αναφερθήκατε στη νέα σειρά της ΕΡΤ, μια εξίσου εξαιρετική σειρά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόριάς Χίσλοπ.

«Ηταν μια ωραία συνεργασία και μια πολύ όμορφη εμπειρία. Εκεί υποδύομαι τον παπα-Σπύρο, έναν νεαρό ιερέα ενός μικρού ορεινού χωριού που ζει απομονωμένος συντροφιά με έναν παπαγάλο. Συναντιέται με τη ραχοκοκαλιά της σειράς τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, που είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των επεισοδίων, και μοιράζεται μαζί του την ιστορία του. Είναι από τις σειρές που χαίρεσαι να βλέπεις, με όμορφα τοπία, προσεγμένες ερμηνείες, ωραία μουσική και έναν καταπληκτικό Ανδρέα. Αυτή τη δουλειά την έκανα πριν ξεκινήσω τα γυρίσματα του Σασμού”, στις αρχές Ιουνίου. Μετά κουρεύτηκα, ξυρίστηκα (γελάει) και ξεκίνησα τη νέα σειρά».

…στην οποία ως Αστέρης ζείτε με την Αργυρώ έναν μεγάλο έρωτα. Πότε θα γίνει γνωστός στις αντίπαλες οικογένειες;

«Σύντομα. Πώς θα αποκαλυφθεί και πώς θα συμβεί δεν επιτρέπεται να πω. Η ιστορία βάζει σε κινδύνους τις οικογένειες και τους ανθρώπους που εμπλέκονται με διαφορετικό τρόπο».

Ο Αστέρης δείχνει αδύναμος και αναποφάσιστος χαρακτήρας σε αντίθεση με τον Μαθιό.

«Αντιθέτως, με τον Μαθιό έχουν κοινά που μπορείς να διακρίνεις από τώρα. Ετσι όπως έχουμε καταφέρει με τον Δημήτρη Λάλο και επικοινωνούμε φτιάχνοντας τις σκηνές μας, νιώθω ότι κάτι υπάρχει σε αυτά τα αδέλφια που τους συνδέει. Η κοινή ανάμνηση μιας μεγάλης απώλειας και μια ιδιαίτερη διαχείριση από τη μάνα. Είναι κλεισμένοι και οι δύο από τον πόνο και τον καημό της Καλλιόπης. Ο Μαθιός είναι η παράδοση, ο Αστέρης είναι η νέα Κρήτη, πιο σύγχρονος. Υπάρχει και το ένα και το άλλο στο νησί. Ο Αστέρης έχει την ορμή αλλά δεν έχει τη συναισθηματική ωριμότητα ακόμα. Για μένα αυτό είναι τεράστιο δώρο. γιατί θα έχω την ευκαιρία στη σειρά να τον εξελίξω παρέα με τους σεναριογράφους. Να δούμε τον Αστέρη να ενηλικιώνεται και να υποδέχεται τα γεγονότα και να παρατηρούμε τον τρόπο που αντιδρά. Εχουμε 150 επεισόδια και πρέπει να διανύσουμε μια διαδρομή. Είμαι σίγουρος ότι οι Περισσότεροι που έχουν ένσταση με την αποφασιστικότητα του Αστέρη είναι επειδή τους θυμίζει τον εαυτό τους. Η ταύτιση εδώ εκνευρίζει. Δεν είμαστε όλοι πάντα ο Κάπτεν Αμέρικα. Είναι ένας τυπάκος που του ξεχύθηκε ο μεγαλύτερος έρωτας στα πόδια Και δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Είναι μεν σύγχρονος άνθρωπος στην Κρήτη, αλλά πόσες ευκαιρίες να έχει για να εξασκήσει την ευθύτητα; Εχει διαδρομή. Ο Αστέρης θα εξελιχθεί σε άλλο άνθρωπο σιγά-σιγά και με Κόστος λόγω των αποφάσεων που θα πάρει».

Σασμός: Tι θα κάνουν Καλλιόπη και Αστέρης όταν μάθουν τον δολοφόνο του Στεφανή;

Συγχωρούν εύκολα οι άνθρωποι; Νομίζω ο σασμός είναι υπέρβαση.

«Αυτό είναι το ζουμί στην υπόθεση. Δεν έχεις αντιχαρακτήρες όπου οι ήρωες είναι αποβράσματα, αλλά ανθρώπους καθημερινούς με ελαττώματα και ρωγμές. Δεν είναι κακόβουλος ο Αστέρης, αλλά μας τη σπάει” γιατί δεν έχει τη συνέπεια ενός πρίγκιπα. Αβουλος είναι αλλά προς το Παρόν».

Θα υπάρξει σασμός και ανάμεσα στη Στέλλα και τον Αστέρη; Η απόφαση της Στέλλας να κρατήσει το παιδί, το οποίο χάνει τελικά, ταράζει κι εκείνον και την Αργυρώ.

«Εκεί προσπαθεί να αναλάβει την ευθύνη: “Εγώ είμαι εδώ για ό,τι θέλεις”. Μπαίνει μέσα σε αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη πια και έχοντας πάρει αυτή την απόφαση είναι ένας θετικός άνθρωπος».

Μετά την είδηση της εγκυμοσύνης, Αστέρης και Αργυρώ χωρίζουν;

«θα αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, θα τους επηρεάσει το γεγονός»

Η Στέλλα ψάχνει να βρει ποια είναι αυτή που έχει σχέση τώρα με τον Αστέρη και την ανακαλύπτει, Κατηγορεί ευθέως την Αργυρώ Για πόσο θα της θολώσει τα νερά,

«Για όσο την παίρνει, γιατί και οι χαρακτήρες δεν μπορούν να αντισταθούν στον κυματισμό που είναι πιο Ισχυρός».

Ο Αστέρης βρίσκεται σε δίλημμα για τον τρόπο που θα ανακοινώσει τα νέα στην Καλλιόπη. Τη φοβάται;

«Θεωρώ ότι δεν είναι φόβος η στάση αυτή ούτε του Αστέρη ούτε του Μαθιού. Είναι σεβασμός, όχι από αυτούς που έχουμε συνηθίσει εμείς. Είναι δύο παιδιά που δεν θα έλεγαν ποτέ στη μάνα τους παράτα με” γιατί έτσι είναι μεγαλωμένοι. Ετσι είναι στην Κρήτη. Είναι μητριαρχικές οικογένειες. Αυτή είναι η παράδοση. Χαίρομαι γιατί πολλά στη σειρά είναι χειροπιαστά. Το γεγονός ότι μπορεί να ενοχλούν ή να μπερδεύουν τους θεατές είναι ευτύχημα, γιατί σημαίνει ότι πιστεύουν τους χαρακτήρες για αληθινούς και τους παρακολουθούν ως υπαρκτά πρόσωπα. Αυτή είναι νίκη για τους ηθοποιούς και τη μυθοπλασία».

Τι θα συμβεί όταν η Καλλιόπη και ο Αστέρης μάθουν ότι δολοφόνος του Στεφανή είναι ο Μαθιός;

«Αυτό το κομμάτι θα είναι καταλύτης στην εξίσωση της οικογενειακής αυτής τριάδας και τις ζωές των ανθρώπων μετά. Είναι μια πληροφορία πολύ βαριά. Ο Μαθιός σκότωσε άνθρωπο της οικογένειάς του. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν όπως και το τι πιστεύουν σε σχέση με τα πάντα, τις αξίες και τις αρχές που νόμιζαν ότι έχουν καλά στερεωμένες. Με τον καιρό θα γίνουν Πολλά και θα δούμε πώς μεταλλάσσονται όχι μόνο οι Σταματάκηδες αλλά και όλοι οι αγαπημένοι ήρωες. Η αφοσίωση των ηθοποιών είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που πήρα την απόφαση να κάνω τη σειρά καθώς δουλεύουν συνάδελφοι που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν αυτούς τους χαρακτήρες και να τους υποστηρίζουν».

Θα υπάρχει σασμός ανάμεσα στα δύο αδέλφια και στη μητέρα;

«θα έρθει αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει πρώτα η σπίθα να γίνει πυρκαγιά»…

 

MEDIA & TV

 • COSMOTECinema3
  06:00 (80' - PG)
  Η Θεία απ' το Σικάγο
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  06:00 (110' - PG)
  Κοκτέιλ (Cocktail)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG-13)
  The Bay Κ1 Ε6
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  07:00 (60' - PG-13)
  Evil Κ2 Ε8
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  07:00 (120' - PG-13)
  Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ; (What's Eating Gilbert Grape)
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  07:20 (115' - PG)
  Ο Χαζομπαμπάς
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  07:50 (95' - PG)
  Sweet Autumn
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  08:00 (60' - PG-13)
  The Graham Norton Show Κ28 Ε27
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema4HD
  09:00 (60' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ8 Ε13
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  09:00 (100' - PG-13)
  Φάντασμα με Γόβες (Blithe Spirit)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  09:15 (115' - PG)
  Ερωτική Συμφωνία
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema1HD
  09:25 (120' - PG)
  Έντουαρντ Σνόουντεν: Citizenfour (Citizenfour)
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema4HD
  10:00 (30' - PG)
  Cheers Κ8 Ε5
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  10:30 (30' - PG)
  Cheers Κ8 Ε6
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  10:40 (125' - PG)
  Οι Δρόμοι της Φωτιάς (Chariots of Fire)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  11:00 (60' - PG-13)
  Evil Κ2 Ε9
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  11:10 (85' - PG)
  Γαμπρός απ' το Λονδίνο
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  11:25 (115' - PG-13)
  Μέχρι το Θαύμα (To The Wonder)
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  12:00 (60' - PG-13)
  Merlin Κ5 Ε5
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  12:35 (90' - PG)
  Ένας Βλάκας και Μισός
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  12:45 (105' - PG)
  Ψωνίζω άρα Υπάρχω (Confessions of a Shopaholic)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  13:00 (60' - PG-13)
  Merlin Κ5 Ε6
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema1HD
  13:20 (90' - G)
  Ο Άλβιν και η Παρέα του 3 (Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked)
  Οικογενειακή
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (55' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ8 Ε20
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (55' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ8 Ε20
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  14:05 (90' - PG)
  Κατηγορώ την Κοινωνία
  Δραματική
 • COSMOTECinema2HD
  14:30 (110' - PG-13)
  Σταρ Τρεκ: Πρώτη Επαφή (Star Trek: First Contact)
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema1HD
  14:50 (95' - PG-13)
  Cheer Squad Secrets
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  14:55 (35' - PG-13)
  Last Week Tonight Κ8 Ε19
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema4HD
  15:30 (35' - PG-13)
  Last Week Tonight Κ8 Ε20
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  15:35 (95' - PG)
  Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  16:05 (25' - PG-13)
  Duncanville Κ2 Ε9
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  16:20 (115' - PG)
  Cats
  Μιούζικαλ
 • COSMOTECinema1HD
  16:25 (125' - PG-13)
  Έρωτας Είναι... (Love Is All You Need)
  Κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  16:30 (30' - PG-13)
  Duncanville Κ2 Ε10
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  17:00 (60' - PG-13)
  The Bay Κ2 Ε1
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  17:10 (100' - PG)
  Το Κλωτσοσκούφι
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  18:00 (65' - R)
  Balthazar Κ1 Ε6
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  18:15 (90' - R)
  Obsession: Her Final Vengeance
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  18:30 (110' - PG-13)
  Τζότζο (Jojo Rabbit)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema3
  18:50 (100' - PG)
  Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  19:05 (55' - R)
  The Drowning Ε3
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  19:45 (135' - PG)
  Πώς να Κλέψετε 1.000.000 Δολάρια
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  20:00 (60' - R)
  Your Honor Ε8
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  20:20 (40' - PG)
  Planet Action
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  20:30 (90' - PG)
  Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  21:00 (105' - R)
  Εξωγήινος Κίνδυνος
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  21:00 (60' - PG-13)
  The Equalizer Κ2 Ε7
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  22:00 (105' - PG)
  Μια του Κλέφτη
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - PG-13)
  The Rookie Κ4 Ε3
  Αστυνομική
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (120' - PG)
  Δύο για το Δρόμο (Two for the Road)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (120' - PG)
  Δύο για το Δρόμο (Two for the Road)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema3
  22:00 (105' - PG)
  Μια του Κλέφτη
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - PG-13)
  The Rookie Κ4 Ε3
  Αστυνομική
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (120' - PG)
  Δύο για το Δρόμο (Two for the Road)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (120' - PG)
  Δύο για το Δρόμο (Two for the Road)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema1HD
  22:45 (140' - PG-13)
  Hulk
  Φαντασίας
 • COSMOTECinema1HD
  22:45 (140' - PG-13)
  Hulk
  Φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (60' - R)
  Dexter: New Blood Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (60' - R)
  Dexter: New Blood Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  23:45 (95' - PG)
  Επιστροφή
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  23:45 (95' - PG)
  Επιστροφή
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  00:00 (60' - R)
  Cheat Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  00:00 (105' - R)
  Το Σταυροδρόμι του Θανάτου (Intersections)
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema4HD
  01:00 (60' - R)
  Intergalactic Ε5
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema1HD
  01:05 (170' - R)
  Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan)
  Πολεμική
 • COSMOTECinema3
  01:20 (90' - R)
  Η Αμαρτία της Ομορφιάς
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema2HD
  01:45 (95' - R)
  Ανήλικη Ενήλικη (As Cool as I Am)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  02:00 (30' - NC-17)
  Run the World Κ1 Ε3
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  02:30 (35' - NC-17)
  Run the World Κ1 Ε4
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  02:50 (95' - NC-17)
  Τα Μυστικά της Αμαρτωλής Αθήνας
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  03:05 (55' - PG-13)
  Merlin Κ5 Ε5
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  03:20 (105' - PG-13)
  Η Ιστορία της Nahid
  Δραματική
 • COSMOTECinema1HD
  03:55 (115' - R)
  Κίκα
  Μαύρη Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  04:00 (60' - PG-13)
  Merlin Κ5 Ε6
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  04:25 (95' - PG)
  Η Μυρτιά
  Ιστορική
 • COSMOTECinema4HD
  05:00 (60' - R)
  Your Honor Ε8
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  05:05 (95' - PG-13)
  Iron Sky: Το 4ο Ράιχ Αντεπιτίθεται (Iron Sky)
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema1HD
  05:50 (130' - PG-13)
  Ad Astra
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema3
  06:00 (100' - PG)
  Μια του Κλέφτη
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG-13)
  The Bay Κ2 Ε1
  Αστυνομικό θρίλερ

Ροή ειδήσεων

Share