Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εικόνες: Ο Τάσος Δούσης μας ταξιδεύει στο πανέμορφο Ρέθυμνο!

Μην χάσετε το πρώτο μέρος στο Open!

11 Ιουλίου 2021 09:28
Εικόνες: Ο Τάσος Δούσης μας ταξιδεύει στο πανέμορφο Ρέθυμνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ μας ταξιδεύουν στην αυθεντική κρητική ομορφιά του Ρέθυμνου!

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής μας ξεναγούν στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου και το ενετικό λιμάνι.

Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Μονή Αρκαδίου - εκεί όπου ο Ηγούμενος Γαβριήλ θυσιάστηκε μαζί με άλλους 964 Κρητικούς, και το μοναδικό χωριό Μαργαρίτες!

Επόμενη στάση του Τάσου Δούση και της ομάδας του οι απίστευτης ομορφιάς πηγές του χωριού Αργυρούπολη, τα βενετσιάνικα αρχοντικά του και οι γραφικές συνοικίες του.

Μην χάσετε το πρώτο μέρος αυτή την Κυριακή (11/07) στις 20:00 μέσα από την συχνότητα του Open!

Δείτε το trailer του πρώτου επεισοδίου στο Athensmagazine.gr:

5+1 υπέροχοι προορισμοί από τον Τάσο Δούση για ολιγοήμερες διακοπές

Θέλετε να πάτε διακοπές αλλά για διάφορους λόγους αυτό είναι δύσκολο; Τουλάχιστον για αρκετές ημέρες (που πιθανόν ιδανικά να θέλετε). Δε πειράζει, καθώς και οι μικρές αποδράσεις, 3 ή 4 ημέρες έχουν αποδειχτεί ευεργετικές!

Το πιο σημαντικό όταν ο χρόνος για διακοπές είναι περιορισμένος είναι η “σωστή” επιλογή προορισμού, δηλαδή ο προορισμός να είναι σχετικά κοντινός και να φτάσετε εύκολα. Αν λοιπόν έχετε στο νου σας να φύγετε ένα ταξιδάκι μικρό, καλό είναι να παίρνετε ιδέες…

Εδώ συγκεντρώσαμε 6 υπέροχους ελληνικούς προορισμούς που προτείνει ο Τάσος Δούσης για να περάσετε υπέροχα! Παράλληλα δείτε και 4 οικονομικά ξενοδοχεία στην Σκύρο με τιμή μέχρι €53 και άριστη βαθμολογία στο booking από τον Τάσο Δούση.

Δείτε εδώ τις προτάσεις του Τάσου Δούση και πάρτε ιδέες!

1. Τζια (ή Κέα)

undefined

Η Τζια ή Κέα αποτελεί μία ιδανική επιλογή για τριήμερο κυρίως για τους κατοίκους της Αττικής. Εκεί θα βρείτε όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, ήρεμους κολπίσκους, τον πύργο της Αγίας Μαρίνας, τον φάρο του Αγίου Νικολάου, το άλλοτε μεγαλύτερο της Μεσογείου παλιό εργοστάσιο εμαγιέ, την όμορφη Χώρα -γνωστή κι ως Ιουλίδα- με τα νεοκλασικά κτίρια (όπως το Δημαρχείο με την υπογραφή του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ καθώς και το παλιό-ιστορικό Δημαρχείο στην πλατεία της Ιουλίδας), την Ακρόπολη με τα απομεινάρια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα και του Μεσαιωνικού Κάστρου, το σκαλισμένο πάνω στον βράχο λιοντάρι.

2. Κύθηρα

Σνακαλύψτε τα Κύθηρα! Ένα πανέμορφο νησί στη σκιά πολλών άλλων ελληνικών που όμως ήρθε η ώρα να το βάλουμε στην ταξιδιωτική μας λίστα! Μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο μπορείτε να βρεθείτε στο Τσιρίγο -όπως είναι η παλαιά ενετική ονομασία των Κυθήρων- όπου στο πέρασμά τους οι προϊστορικοί, οι ρωμαϊκοί, οι μεσαιωνικοί και οι βυζαντινοί χρόνοι, καθώς και η ενετοκρατία και η αγγλοκρατία άφησαν τα χνάρια τους παντού στο νησί.

undefined

Τι να περιμένετε: κάστρα, καταρράκτες μέσα στη φύση, 22 νερόμυλους, έναν φάρο 25 μέτρων στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού, σπήλαια, φαράγγια με πανέμορφα μονοπάτια και με κρυφές λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες, θαλάσσιες σπηλιές, το δεύτερο μεγαλύτερο ιστορικό αρχείο (μετά της Κέρκυρας), το ναυάγιο του Έλγιν, πανέμορφες παραλίες χωρίς τα πλήθη και πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Όλα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια πρόγευση των όσων θα ζήσετε στο νησί, στο οποίο κατά την Ησιόδεια Θεογονία, γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη!

undefined

Το γοητευτικό νησί με τους κρυμμένους παραδείσους, συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα και η πτήση διαρκεί μόλις 45 λεπτά. Εναλλακτικά, παίρνετε το πλοίο από τον Πειραιά. Εύκολα προσβάσιμα είναι τα Κύθηρα και για τους κατοίκους Πελοποννήσου: οδικώς μέχρι Γύθειο και Νεάπολη Λακωνίας και από εκεί με το πλοίο περνάτε στο νησί. Αν πάλι είστε στην Κρήτη θα βρείτε το πλοίο για Κύθηρα στο Καστέλι Κισσάμου του νομού Χανίων.

3. Καρδαμύλη-Στούπα, Δυτική Μάνη

Στα λιθόστρωτα σοκάκια της Καρδαμύλης εκεί που περπάτησαν η Σελίν και ο Τζέσι (Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί) στην ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ! Τρεις ή τέσσερις ημέρες του Ιουνίου ή Ιουλίου -οπότε η φύση οργιάζει- είναι ιδανικές για να εξερευνήσετε τα παραθαλάσσια χωριά της Στούπας και της Καρδαμύλης. Πρόκειται για δύο από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη που έχει να επιδείξει η σοφιστικέ Μεσσηνιακή ή Έξω Μάνη.

undefined

Θα συναντήσετε πετρόκτιστα κτίσματα με ανθισμένες μπουκαμβίλιες, λιθόστρωτα σοκάκια, ένα ταξίδι στον χρόνο στην Παλιά Καρδαμύλη με τον Πύργο του Μούρτζινου και με τους λοιπούς αναστηλωμένους πύργους καθώς και τον περίτεχνο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όμορφα καφενεία με παραδοσιακά προϊόντα, βοτσαλωτές παραλίες με διαυγή γαλαζοπράσινα νερά, μονοπάτια για πεζοπορία μέσα στη φύση και με μοναδική θέα (όπως αυτό που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας), ελιές και κυπαρίσσια, τα ερείπια του Λάζου (μια σειρά από ερειπωμένα σπίτια των αρχών του 20ού αιώνα στον λόφο πάνω από την παραλία Ριτσά).

Η παραλία της Στούπας έχει γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή αμμουδιά. Η παραλία της Στούπας έχει γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή αμμουδιά. Εδώ θα βρείτε και την παραλία Καλογριά όπου γνωρίστηκαν και έζησαν το 1917 ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Νίκος Ζορμπάς, ο αγαπημένος ήρωας του «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»!

Η Μάνη οδικώς απέχει περίπου 250 χλμ. από Αθήνα. Εναλλακτικά, ταξιδέψτε αεροπορικώς στην Καλαμάτα και από εκεί νοικιάστε αυτοκίνητο. Η Καρδαμύλη βρίσκεται 38 χλμ. νοτιοανατολικά της Καλαμάτας.

undefined

4. Σπέτσες

Φόρεσαν τα… καλοκαιρινά τους, «βάφτηκαν» με χρωματιστές μπουκαμβίλιες, φρέσκαραν την εικόνα τους και μας υποδέχονται πάντα λαμπερές! Οι κοσμοπολίτικες και συνάμα απλοϊκές Σπέτσες, δεν μπαίνουν σε καλούπι, είναι αυθεντικές, αληθινές και ευχάριστες. Με δυνατό «χαρτί» τους την κοντινή απόσταση από τον Πειραιά -μόλις 2 ώρες με το Flying Dolphin-, είναι η λύση που αναζητάς για ένα (ακόμα και )διήμερο γεμάτο όμορφες εικόνες και αρχοντικές εμπειρίες, μακριά από το στρες και τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Έχετε δύο επιλογές για να φτάσετε στις Σπέτσες. Θα πάρετε δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά ή θα πάτε οδικώς από την Ερμιόνη. Σε κάθε περίπτωση, είναι λίγες οι ώρες και το ταξίδι ενδείκνυται για τριήμερο.

undefined

5 & 6. Σκιάθος και Σκόπελος

undefined

Για αυτά τα νησιά ίσως χρειαστείτε λίγο παραπάνω από ένα τριήμερο αλλά αξίζουν την προσπάθεια. Η Σκιάθος είναι ένα καταπράσινο νησί με παραλίες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Θα δείτε το κατάφυτο από πεύκα Μπούρτζι του νησιού, το επιβλητικό Κάστρο με την πολυτάραχη ιστορία, το σπίτι-μουσείο της ασκητικής φυσιογνωμίας της ελληνικής λογοτεχνίας -του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Βάλτε στη βαλίτσα της επιστροφής από την Σκιάθο γλυκά του κουταλιού που φτιάχνονται στο νησί και ιδιαίτερα το “άσπρο” γλυκό του κουταλιού από αμύγδαλα.

undefined

Αν πάλι έχετε ξαναπάει στη Σκιάθο, τότε περάστε απέναντι στην όμορφη κι εξίσου καταπράσινη Σκόπελο! Εδώ θα βρείτε πανέμορφες παραλίες (όπως ο Στάφυλος, η Καστάνη, η Μηλιά, ο Πάνορμος), την πανέμορφη και γραφική Χώρα με τα ασβεστωμένα σοκάκια και τις πολλές εκκλησίες, ένα μοναδικό κράμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών (μπορεί κανείς να διακρίνει τις βενετσιάνικες επιρροές αλλά και τον πηλιορείτικο, τον μακεδονικό, τον αγροτικό και τον νεοκλασικό τύπο κτισμάτων), το πανέμορφο θέαμα που θα αντικρίσετε στον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί (ένα εκκλησάκι σκαρφαλωμένο πάνω σε έναν βράχο που ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα, ευρέως γνωστό από την ταινία Mamma Mia), το γραφικό χωριό της Γλώσσας, το Παλαιό και το Νέο Κλήμα, το Δρακοντόσχισμα, τον πευκόφυτο κόλπο του Αγνώντα με τα καταπράσινα νερά και τις ψαροταβέρνες! Δοκιμάστε πεντανόστιμη σκοπελίτικη στριφτή τυρόπιτα και γλυκά του κουταλιού!

Πηγή: Travelstyle.gr

 

MEDIA & TV

  • COSMOTECinema3
    06:00 (90' - PG-13)
    Σερίφης, ο Μηχανοφάγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε4
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    07:00 (95' - PG-13)
    For Love or Money
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    07:00 (60' - PG-13)
    FBI: International Κ3 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    07:25 (110' - PG)
    Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    07:30 (90' - PG)
    Προσκλητήριο στη Μάνα
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    08:00 (60' - PG-13)
    Sanditon Κ3 Ε4
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    08:35 (80' - PG-13)
    Badman
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    09:00 (90' - PG-13)
    Όταν η Πόλις Πεθαίνει
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    09:00 (60' - PG-13)
    Magnum P.I. Κ5 Ε18
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    09:15 (105' - PG-13)
    Tesla
    Βιογραφία
  • COSMOTECinema1HD
    09:55 (100' - PG-13)
    Juniors
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    10:00 (60' - PG-13)
    FBI: Most Wanted Κ5 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    10:30 (110' - PG)
    Μπετόβεν και Μπουζούκι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    11:00 (60' - PG-13)
    FBI Κ6 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    11:00 (85' - PG)
    Christmas Revisited
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema1HD
    11:35 (120' - PG-13)
    Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema4HD
    12:00 (60' - PG-13)
    Viola Κ1 Ε11
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    12:20 (105' - PG-13)
    Karditsa Forever
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    12:25 (90' - PG)
    Αϊλό: Ο Μικρός Ήρωας
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema4HD
    13:00 (60' - PG-13)
    Sanditon Κ3 Ε5
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    13:35 (90' - PG)
    Crossword Mysteries: Riddle Me Dead
    Μυστηρίου
  • COSMOTECinema2HD
    13:55 (115' - PG-13)
    Ο Βασιλιάς του Ροκ
    Μιούζικαλ
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    14:05 (85' - PG)
    Ένα Μπουζούκι Αλλιώτικο από τα Άλλα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    15:00 (60' - PG-13)
    Magnum P.I. Κ5 Ε19
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema1HD
    15:05 (130' - PG-13)
    Real Steel
    Επιστ. φαντασίας
  • COSMOTECinema3
    15:30 (100' - PG)
    Η Καφετζού
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    15:50 (115' - PG-13)
    Χωρίς Μάρτυρες
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    16:00 (65' - PG-13)
    High Intellectual Potential Κ3 Ε3
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema4HD
    17:05 (55' - R)
    Dark Winds Κ1 Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    17:10 (100' - PG)
    Περιμένοντας τη Νονά
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    17:15 (95' - PG-13)
    Οικογενειακές Ανισορροπίες
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    17:45 (115' - PG-13)
    Μια Νύχτα στον Υπόγειο
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    18:00 (30' - R)
    Nurse Jackie Κ5 Ε3
    Δραματική κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    18:30 (30' - R)
    Nurse Jackie Κ5 Ε4
    Δραματική κομεντί
  • COSMOTECinema3
    18:50 (100' - PG)
    Είναι Ένας Τρελλός... Τρελλός Βέγγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    18:50 (130' - R)
    Όσα Φέρνει η Ζωή
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    19:00 (60' - R)
    The Long Shadow Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    19:40 (100' - R)
    Δεν Μένουμε πια Εδώ
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    20:00 (60' - R)
    Yellowstone Κ3 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema3
    20:30 (90' - PG)
    Τζο ο Τρομερός
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema1HD
    21:00 (105' - PG)
    The Royal Bake Off
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    21:00 (60' - PG-13)
    Walker Κ4 Ε4
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema2HD
    21:20 (40' - PG)
    Planet Action
    Ψυχαγωγική εκπομπή
  • COSMOTECinema3
    22:00 (115' - PG)
    Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema3
    22:00 (115' - PG)
    Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (120' - PG-13)
    Hunter Killer
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (120' - PG-13)
    Hunter Killer
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - R)
    Chucky Κ3 Ε7
    Τρόμου
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - R)
    Chucky Κ3 Ε7
    Τρόμου
  • COSMOTECinema3
    23:55 (105' - PG-13)
    Ο Γιος του Φύλακα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema3
    23:55 (105' - PG-13)
    Ο Γιος του Φύλακα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    00:00 (60' - PG-13)
    Catch Me a Killer Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    00:15 (125' - R)
    Η Συγκάλυψη
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    00:45 (85' - R)
    Hobo with a Shotgun
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    01:00 (60' - R)
    Erinyes Κ1 Ε9
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    01:40 (90' - PG-13)
    Κλασική Περίπτωση Βλάβης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    02:00 (60' - R)
    42 C Ε3
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    02:10 (100' - R)
    Η Συμμορία της Λυόν
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    02:20 (120' - R)
    Νικίτα
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    03:00 (60' - R)
    The Beauty Queen of Jerusalem Κ1 Ε5
    Εποχής
  • COSMOTECinema3
    03:10 (90' - R)
    The Κόπανοι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    03:50 (105' - R)
    Huracan
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    04:00 (60' - R)
    Yellowstone Κ3 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema2HD
    04:20 (105' - R)
    Η Ομηρία
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    04:40 (80' - PG)
    Μας Κλέψανε την Γκόλφω
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema4HD
    05:00 (60' - R)
    The Long Shadow Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    05:35 (90' - PG-13)
    Kennedy, Sinatra and the Mafia
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema3
    06:00 (90' - PG)
    Αχ, και να 'μουν Άντρας
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία

Ροή ειδήσεων

Share