Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Πανικός για τον Γιώργο Τράγκα - Επανήλθε ο μεγάλος εφιάλτης 5.5 χρόνια μετά

Τι συνέβη;

20 Οκτωβρίου 2020 14:11
Πανικός για τον Γιώργο Τράγκα - Επανήλθε ο μεγάλος εφιάλτης 5.5 χρόνια μετά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικράτησε για τον Γιώργο Τράγκα, με το μεγάλο εφιάλτη να επανέρχεται 5.5 χρόνια μετά για ένα Μέσο Ενημέρωσης, με το οποίο είχε συνεργαστεί.

Συγκεκριμένα, μπορεί η συνεργασία του Real 97.8 με τον Γιώργο Τράγκα να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού, ωστόσο ο σταθμός σε συνδυασμό με τα (απελπιστικά) αργά αντανακλαστικά του ΕΣΡ συνεχίζει να τιμωρείται για τα όσα είχαν ειπωθεί από την εκπομπή του έμπειρου δημοσιογράφου. Μετά από… 5,5 χρόνια και έναν μήνα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανέβασε στη διαύγεια απόφαση με την οποία επιβάλλει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ στον Real 97.8 για «εκ προθέσεως συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» από την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ενώ ο ίδιος ανατρίχιασε με τα λόγια του περί πολέμου.

Το επίμαχο πρόγραμμα μεταδόθηκε στις 4 Μαρτίου του 2015. Εκεί, σύμφωνα με την απόφαση, έγινε έμμεση προώθηση μιας κάρτας υγείας, με τον γνωστό δημοσιογράφο να βγάζει στον αέρα εκπρόσωπό της, με σκοπό τη διαφήμιση και την παροχή προσφορών στους ακροατές του ραδιοσταθμού.

Γιώργος Τράγκας εφιάλτης

«Η ανακοίνωση των «προνομίων» της εν λόγω κάρτας υγείας έλαβε χώραν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής, ώστε οι ακροατές του εγκαλούμενου ραδιοφωνικού σταθμού μπορούσαν ευλόγως να αποκομίσουν την αίσθηση ότι παρακολουθούσαν ένα θέμα της κανονικής ροής της εκπομπής με ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι μια εμπορική παρουσίαση με περιεχόμενο που έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων μερών […]. Δεν υφίσταται, επομένως, η κατά νόμον επιβαλλόμενη διάκριση μεταξύ συντακτικού περιεχομένου και διαφημιστικού χρόνου», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΕΣΡ στο σκεπτικό του.

"Φοβάμαι για την ζωή μου" - Σοκ με τον Γιώργο Τράγκα

Σοκ επικρατεί με τον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και σε όλες τις Διεθνείς Ενώσεις, καθώς αναφέρθηκε σε μίσος εναντίον του, μετά και τους προηγούμενους «κεραυνούς» που έριξε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τα έβαλε για ακόμη μια φορά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και με άρθρο του στο Crashonline.gr επισημαίνει πως φοβάται για τη ζωή του, ενώ δημοσίευσε ένα εξώδικο του νυν πρωθυπουργού εναντίον του Real FM.

Αναλυτικά όσα είχε πει:

«Επειδή φοβάμαι για την ζωή μου.

Επειδή πιστεύω ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έχει νοσηρή σκέψη και ψυχή.

Επειδή από την ημέρα που εισήλθε στην πολιτική έδειξε ότι απεχθάνεται την ελευθεροτυπία και την δημοσιογραφική κριτική.

Επειδή συμπαθεί μόνο όσους τον αποθεώνουν, τον επευφημούν και τον αναγνωρίζουν ως «μεγάλο ηγέτη». Επειδή είναι ηλίου φαεινότερον ότι επί των ημερών του παρεμποδίζομαι ποικιλοτρόπως και μου απαγορεύεται το συνταγματικό μου δικαίωμα να ασκώ ελεύθερα το επάγγελμά μου και να διατυπώνω αβίαστα τις απόψεις μου, έδωσα εντολή στους συνηγόρους μου να προσφύγουν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης, στο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου και σε όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις που υπερασπίζονται την δημοκρατία, την αντίθετη άποψη και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Γιώργος Τράγκας αποκαλύψεις

Οι πρωθυπουργικές επιθέσεις εναντίον μου, δηλαδή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήδη χρονίζουν και έχουν να κάνουν όχι μόνο με την κριτική μου για τις πολιτικές επιλογές του, την πολιτική συμπεριφορά του, αλλά κυρίως για τις έρευνες, τα ρεπορτάζ, τα σχόλια μου, απέναντι στην οικονομική κατοχή που υφίσταται η πατρίδα και την απάνθρωπη συμπεριφορά φίλων του απέναντι στον ελληνικό λαό.

Όσα έχω πει σε βάρος του ασκώντας ελεύθερη κριτική, εδώ και χρόνια, είναι αυταπόδεικτα.

Ουδέποτε ως Έλληνας πολιτικός και γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας ετόλμησε να ψελλίσει κάτι εναντίον των γερμανικών προσβολών που υπέστη ο ελληνικός λαός και των όσων έλεγαν οι Γερμανοί φίλοι του .

Ουδέποτε βρήκε κάτι κακό ή ανθελληνικό σε όσα δήλωσαν κατά καιρούς για τους Έλληνες η κυρία Μέρκελ, ο κύριος Σόιμπλε και όλοι οι Βαυαροί ανθέλληνες.

Ουδέποτε κατηγόρησε το Βερολίνο ότι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις του Σημίτη στο Αιγαίο (συμφωνία Μαδρίτης) ή πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι Έλληνες πολίτες επί 10 έτη υπέστησαν τα πάνδεινα από τους Γερμανούς και ο κύριος Μητσοτάκης δεν ετόλμησε να πει μια λέξη παρηγοριάς.

Αντίθετα επέδειξε αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο, ψηφίζοντας ΝΑΙ για όλα τα μνημόνια, απολύοντας καθαρίστριες και μιλώντας με ιταμό ύφος για τους συμβασιούχους στην Βουλή.

Επεδίωξε να απολυθώ από την εργασία μου στον REAL FM με δεκάδες sms προς τον ιδιοκτήτη του. Έφτασε στο σημείο στις 9/2/2016 ως πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στείλει εξώδικο κατά της Ανώνυμης Εταιρείας Ραδιοφώνου και να ζητήσει να τον «προσκυνήσω» ραδιοφωνικά, διαβάζοντας δήλωση που συνέταξε ο ίδιος χωρίς να αναφέρω τα σημεία των εκπομπών μου, τα οποία θεώρησε προσβλητικά!!

Τελικά, οι πιέσεις του προς τον REAL FM είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθώ λίγο αργότερα. Για άλλους «λόγους» και με άλλα επιχειρήματα.

Επειδή ως Έλληνας πολίτης, ως ένα από τα παλαιότερα τακτικά μέλη της Ένωσης Συντακτών, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Δημοσιογράφων, ως παλαιός γενικός διευθυντής πολλών εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ως ιδρυτής και δημιουργός 15 τουλάχιστον ραδιοφωνικών σταθμών, με χιλιάδες εκπομπές στο ενεργητικό μου και εκατοντάδες δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό, με κατάλευκο ποινικό μητρώο επί 54 έτη, αισθάνομαι πλέον ότι με διώκει με άσβεστο μίσος ένας πρωθυπουργός, ο οποίος όχι μόνο επιδιώκει να με φιμώσει, αλλά και να με εξοντώσει ως άνθρωπο και οικογενειάρχη. Για αυτό και καταφεύγω τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ σε όλες τις αρμόδιες οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις δικαστικές αρχές.

Ανασύροντας χθες από το αρχείο μου το εξώδικο που απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον REAL FM, διαβάζοντάς το, διαπίστωσα ποιος ήταν ο εντολέας για τον εξοστρακισμό μου από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και το ACTION24.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, τότε πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απειλεί ευθέως τη διοίκηση του σταθμού για όσα σχολιάζω για την φιλογερμανική και μνημονιακή πολιτική του στις εκπομπές μου. Αναφέρει μάλιστα ολόκληρα αποσπάσματα εκπομπών μου, που περιγράφω και αναλύω πόσο φιλογερμανός είναι και πόσο τον θέλει πρωθυπουργό στην Ελλάδα το Βερολίνο.

Το εξώδικο είναι απειλητικό, τόσο προς εμένα αλλά κυρίως προς την διεύθυνση του σταθμού, τον αδερφό του Νίκου Χατζηνικολάου, Στέργιο, και τον τότε διευθυντή προγράμματος, κ. Χρήστο Μπάρλα. Επομένως είναι αντιληπτό ποιος με οδήγησε στις πόρτες της εξόδου, τόσο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ FM όσο και του ACTION24.

Για αυτό το λόγο, καλώ όσους εκτιμούν, όσους πιστεύουν ότι καλώς ομιλώ ελεύθερα, ότι καλώς σχολιάζω ελεύθερα την επικαιρότητα, ότι δικαίως ασκώ ελεύθερη κριτική, ότι έχω συνταγματικό δικαίωμα να το κάνω, να συνδράμουν στις προσπάθειές μου.

Σήμερα, δημοσιοποιώ το κείμενο του εξωδίκου που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης στον REAL FM, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό ποιος είναι ο εντολέας και ποιος ο υποκινητής των απομακρύνσεών μου από τον REAL FM, από τα Παραπολιτικά FM και από το ACTION24.

Δημοσιοποιώ για ακόμα φορά το εξώδικο του κυρίου Μητσοτάκη προς τον REAL FM και επισημαίνω ότι η μόνη φορά που συναντήθηκα μαζί του ήταν όταν με κάλεσε στο γραφείο του προκειμένου να με παρακαλέσει να υπερασπιστώ την σύζυγό του από «αήθεις» – όπως την χαρακτήρισε – δημοσιογραφικές επιθέσεις.

Πρέπει να σημειώσω ότι σε όλη τη διάρκεια του lockdown έπαιρνα τηλέφωνο μέλη της κυβέρνησής του και τους ανέλυα όχι μόνο τι συμβαίνει με τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών αλλά και τι θα συμβεί με τον ερχομό της φτώχειας στην Ελλάδα».

 

MEDIA & TV

 • COSMOTECinema3
  06:00 (105' - PG)
  Το Δόλωμα
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε13
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  06:20 (150' - PG)
  Η Άννα και ο Βασιλιάς (Anna and the King)
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  07:00 (60' - R)
  Balthazar Κ2 Ε7
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  07:35 (105' - PG)
  Να Ζει Κανείς ή να μη Ζει (To Be or Not to Be)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  07:45 (90' - PG)
  Ένα Κορίτσι Αλλιώτικο από τα Άλλα
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  08:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ5 Ε10
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema1HD
  08:50 (85' - PG)
  Πρόβατα εναντίον Λύκων 2 (Sheep and Wolves: Pig Deal)
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema4HD
  09:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ5 Ε11
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  09:15 (100' - PG)
  Αντιγόνη
  Δραματική
 • COSMOTECinema2HD
  09:20 (160' - PG-13)
  Το Ταξίδι των Καταραμένων (Voyage of the Damned)
  Ιστορική
 • COSMOTECinema4HD
  10:00 (60' - PG-13)
  The Graham Norton Show Κ28 Ε25
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema1HD
  10:15 (115' - PG-13)
  Μια Θαυμάσια Μέρα (One Fine Day)
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  10:55 (95' - PG)
  Καρδιές που Ξέρουν ν' Αγαπούν
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  11:00 (45' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε61
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema4HD
  11:45 (45' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε62
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  12:00 (100' - PG-13)
  Εραστής σε Τιμή Ευκαιρίας (Picture Perfect)
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema1HD
  12:10 (110' - PG)
  Faith, Hope & Love
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  12:30 (95' - R)
  Εσχάτη Προδοσία
  Κατασκοπείας
 • COSMOTECinema4HD
  12:30 (45' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε63
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema4HD
  13:15 (25' - R)
  Schitt's Creek Κ3 Ε11
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  13:40 (30' - R)
  Schitt's Creek Κ3 Ε12
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  13:40 (130' - PG-13)
  Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema1HD
  14:00 (120' - PG-13)
  Η Συμμαχία (The League of Extraordinary Gentlemen)
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema1HD
  14:00 (120' - PG-13)
  Η Συμμαχία (The League of Extraordinary Gentlemen)
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  14:05 (75' - PG)
  Ησαΐα Χόρευε
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  14:10 (30' - PG)
  A.P. Bio Κ3 Ε3
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  14:40 (25' - PG-13)
  Young Rock Κ1 Ε3
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  15:05 (55' - PG-13)
  The Pembrokeshire Murders Ε2
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  15:20 (105' - PG)
  Το Γέλιο Βγήκε απ' τον Παράδεισο
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  15:50 (130' - PG-13)
  Harriet
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema1HD
  16:00 (140' - PG-13)
  Πιάσε με αν Μπορείς (Catch Me If You Can)
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema4HD
  16:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε14
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  17:00 (60' - R)
  Balthazar Κ2 Ε8
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  17:05 (100' - R)
  Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  18:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ5 Ε12
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  18:00 (120' - R)
  Απόδραση στον Αέρα (Con Air)
  Δράσης
 • COSMOTECinema1HD
  18:20 (130' - R)
  Ο Ειρηνοποιός (The Peacemaker)
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  18:45 (95' - PG)
  Η Ωραία των Αθηνών
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  19:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ5 Ε13
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema4HD
  20:00 (60' - R)
  Cypher Ε6
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  20:00 (120' - R)
  Η Ευνοούμενη (The Favourite)
  Εποχής
 • COSMOTECinema3
  20:20 (100' - PG)
  Ο Κατεργάρης
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  20:30 (30' - PG)
  Buzz Κ6 Ε46
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema1HD
  21:00 (130' - PG-13)
  Pretty Woman
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  21:00 (60' - PG-13)
  The Bay Κ2 Ε6
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  22:00 (95' - PG)
  Οι Θαλασσιές οι Χάντρες
  Μιούζικαλ
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - R)
  Creepshow Κ2 Ε5
  Τρόμου
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (105' - R)
  Jiu Jitsu
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  22:00 (95' - PG)
  Οι Θαλασσιές οι Χάντρες
  Μιούζικαλ
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - R)
  Creepshow Κ2 Ε5
  Τρόμου
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (105' - R)
  Jiu Jitsu
  Δράσης
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (60' - NC-17)
  It's a Sin Ε3
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (60' - NC-17)
  It's a Sin Ε3
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema1HD
  23:10 (140' - PG-13)
  Star Wars: Skywalker η Άνοδος (Star Wars: The Rise of Skywalker)
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema1HD
  23:10 (140' - PG-13)
  Star Wars: Skywalker η Άνοδος (Star Wars: The Rise of Skywalker)
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema3
  23:35 (115' - NC-17)
  Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema3
  23:35 (115' - NC-17)
  Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema2HD
  23:45 (100' - R)
  Στις Φλόγες του Έρωτα (El Ardor)
  Δραματική
 • COSMOTECinema2HD
  23:45 (100' - R)
  Στις Φλόγες του Έρωτα (El Ardor)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  00:00 (60' - R)
  La Jauria Κ1 Ε3
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  01:00 (60' - PG-13)
  Merlin Κ2 Ε3
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  01:25 (90' - R)
  Octavio Is Dead!
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  01:30 (95' - PG-13)
  Η Αθήνα τη Νύχτα
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema1HD
  01:30 (85' - R)
  211
  Δράσης
 • COSMOTECinema4HD
  02:00 (50' - NC-17)
  Wentworth Κ5 Ε10
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  02:50 (45' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε61
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema1HD
  02:55 (100' - R)
  Don't Let Go
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  02:55 (120' - R)
  Yakuza Apocalypse: Ο Σκληρός Πόλεμος του Υποκόσμου (Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld)
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  03:05 (85' - PG-13)
  Ταξίδι
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  03:35 (45' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε62
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema4HD
  04:20 (45' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε63
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  04:30 (90' - PG)
  Ορφανή σε Ξένα Χέρια
  Δραματική
 • COSMOTECinema1HD
  04:35 (105' - R)
  3 Ώρες Διορία
  Δράσης
 • COSMOTECinema2HD
  04:55 (120' - PG-13)
  Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού (The Emperor of Paris)
  Ιστορική
 • COSMOTECinema4HD
  05:05 (55' - R)
  Cypher Ε6
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema3
  06:00 (95' - PG)
  Οι Θαλασσιές οι Χάντρες
  Μιούζικαλ
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε14
  Θρίλερ

Ροή ειδήσεων

Share