Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Πανικός για τον Γιώργο Τράγκα - Επανήλθε ο μεγάλος εφιάλτης 5.5 χρόνια μετά

Τι συνέβη;

20 Οκτωβρίου 2020 14:11
Πανικός για τον Γιώργο Τράγκα - Επανήλθε ο μεγάλος εφιάλτης 5.5 χρόνια μετά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικράτησε για τον Γιώργο Τράγκα, με το μεγάλο εφιάλτη να επανέρχεται 5.5 χρόνια μετά για ένα Μέσο Ενημέρωσης, με το οποίο είχε συνεργαστεί.

Συγκεκριμένα, μπορεί η συνεργασία του Real 97.8 με τον Γιώργο Τράγκα να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού, ωστόσο ο σταθμός σε συνδυασμό με τα (απελπιστικά) αργά αντανακλαστικά του ΕΣΡ συνεχίζει να τιμωρείται για τα όσα είχαν ειπωθεί από την εκπομπή του έμπειρου δημοσιογράφου. Μετά από… 5,5 χρόνια και έναν μήνα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανέβασε στη διαύγεια απόφαση με την οποία επιβάλλει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ στον Real 97.8 για «εκ προθέσεως συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» από την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ενώ ο ίδιος ανατρίχιασε με τα λόγια του περί πολέμου.

Το επίμαχο πρόγραμμα μεταδόθηκε στις 4 Μαρτίου του 2015. Εκεί, σύμφωνα με την απόφαση, έγινε έμμεση προώθηση μιας κάρτας υγείας, με τον γνωστό δημοσιογράφο να βγάζει στον αέρα εκπρόσωπό της, με σκοπό τη διαφήμιση και την παροχή προσφορών στους ακροατές του ραδιοσταθμού.

Γιώργος Τράγκας εφιάλτης

«Η ανακοίνωση των «προνομίων» της εν λόγω κάρτας υγείας έλαβε χώραν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής, ώστε οι ακροατές του εγκαλούμενου ραδιοφωνικού σταθμού μπορούσαν ευλόγως να αποκομίσουν την αίσθηση ότι παρακολουθούσαν ένα θέμα της κανονικής ροής της εκπομπής με ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι μια εμπορική παρουσίαση με περιεχόμενο που έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων μερών […]. Δεν υφίσταται, επομένως, η κατά νόμον επιβαλλόμενη διάκριση μεταξύ συντακτικού περιεχομένου και διαφημιστικού χρόνου», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΕΣΡ στο σκεπτικό του.

"Φοβάμαι για την ζωή μου" - Σοκ με τον Γιώργο Τράγκα

Σοκ επικρατεί με τον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και σε όλες τις Διεθνείς Ενώσεις, καθώς αναφέρθηκε σε μίσος εναντίον του, μετά και τους προηγούμενους «κεραυνούς» που έριξε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τα έβαλε για ακόμη μια φορά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και με άρθρο του στο Crashonline.gr επισημαίνει πως φοβάται για τη ζωή του, ενώ δημοσίευσε ένα εξώδικο του νυν πρωθυπουργού εναντίον του Real FM.

Αναλυτικά όσα είχε πει:

«Επειδή φοβάμαι για την ζωή μου.

Επειδή πιστεύω ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έχει νοσηρή σκέψη και ψυχή.

Επειδή από την ημέρα που εισήλθε στην πολιτική έδειξε ότι απεχθάνεται την ελευθεροτυπία και την δημοσιογραφική κριτική.

Επειδή συμπαθεί μόνο όσους τον αποθεώνουν, τον επευφημούν και τον αναγνωρίζουν ως «μεγάλο ηγέτη». Επειδή είναι ηλίου φαεινότερον ότι επί των ημερών του παρεμποδίζομαι ποικιλοτρόπως και μου απαγορεύεται το συνταγματικό μου δικαίωμα να ασκώ ελεύθερα το επάγγελμά μου και να διατυπώνω αβίαστα τις απόψεις μου, έδωσα εντολή στους συνηγόρους μου να προσφύγουν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης, στο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου και σε όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις που υπερασπίζονται την δημοκρατία, την αντίθετη άποψη και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Γιώργος Τράγκας αποκαλύψεις

Οι πρωθυπουργικές επιθέσεις εναντίον μου, δηλαδή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήδη χρονίζουν και έχουν να κάνουν όχι μόνο με την κριτική μου για τις πολιτικές επιλογές του, την πολιτική συμπεριφορά του, αλλά κυρίως για τις έρευνες, τα ρεπορτάζ, τα σχόλια μου, απέναντι στην οικονομική κατοχή που υφίσταται η πατρίδα και την απάνθρωπη συμπεριφορά φίλων του απέναντι στον ελληνικό λαό.

Όσα έχω πει σε βάρος του ασκώντας ελεύθερη κριτική, εδώ και χρόνια, είναι αυταπόδεικτα.

Ουδέποτε ως Έλληνας πολιτικός και γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας ετόλμησε να ψελλίσει κάτι εναντίον των γερμανικών προσβολών που υπέστη ο ελληνικός λαός και των όσων έλεγαν οι Γερμανοί φίλοι του .

Ουδέποτε βρήκε κάτι κακό ή ανθελληνικό σε όσα δήλωσαν κατά καιρούς για τους Έλληνες η κυρία Μέρκελ, ο κύριος Σόιμπλε και όλοι οι Βαυαροί ανθέλληνες.

Ουδέποτε κατηγόρησε το Βερολίνο ότι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις του Σημίτη στο Αιγαίο (συμφωνία Μαδρίτης) ή πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι Έλληνες πολίτες επί 10 έτη υπέστησαν τα πάνδεινα από τους Γερμανούς και ο κύριος Μητσοτάκης δεν ετόλμησε να πει μια λέξη παρηγοριάς.

Αντίθετα επέδειξε αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο, ψηφίζοντας ΝΑΙ για όλα τα μνημόνια, απολύοντας καθαρίστριες και μιλώντας με ιταμό ύφος για τους συμβασιούχους στην Βουλή.

Επεδίωξε να απολυθώ από την εργασία μου στον REAL FM με δεκάδες sms προς τον ιδιοκτήτη του. Έφτασε στο σημείο στις 9/2/2016 ως πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στείλει εξώδικο κατά της Ανώνυμης Εταιρείας Ραδιοφώνου και να ζητήσει να τον «προσκυνήσω» ραδιοφωνικά, διαβάζοντας δήλωση που συνέταξε ο ίδιος χωρίς να αναφέρω τα σημεία των εκπομπών μου, τα οποία θεώρησε προσβλητικά!!

Τελικά, οι πιέσεις του προς τον REAL FM είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθώ λίγο αργότερα. Για άλλους «λόγους» και με άλλα επιχειρήματα.

Επειδή ως Έλληνας πολίτης, ως ένα από τα παλαιότερα τακτικά μέλη της Ένωσης Συντακτών, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Δημοσιογράφων, ως παλαιός γενικός διευθυντής πολλών εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ως ιδρυτής και δημιουργός 15 τουλάχιστον ραδιοφωνικών σταθμών, με χιλιάδες εκπομπές στο ενεργητικό μου και εκατοντάδες δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό, με κατάλευκο ποινικό μητρώο επί 54 έτη, αισθάνομαι πλέον ότι με διώκει με άσβεστο μίσος ένας πρωθυπουργός, ο οποίος όχι μόνο επιδιώκει να με φιμώσει, αλλά και να με εξοντώσει ως άνθρωπο και οικογενειάρχη. Για αυτό και καταφεύγω τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ σε όλες τις αρμόδιες οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις δικαστικές αρχές.

Ανασύροντας χθες από το αρχείο μου το εξώδικο που απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον REAL FM, διαβάζοντάς το, διαπίστωσα ποιος ήταν ο εντολέας για τον εξοστρακισμό μου από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και το ACTION24.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, τότε πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απειλεί ευθέως τη διοίκηση του σταθμού για όσα σχολιάζω για την φιλογερμανική και μνημονιακή πολιτική του στις εκπομπές μου. Αναφέρει μάλιστα ολόκληρα αποσπάσματα εκπομπών μου, που περιγράφω και αναλύω πόσο φιλογερμανός είναι και πόσο τον θέλει πρωθυπουργό στην Ελλάδα το Βερολίνο.

Το εξώδικο είναι απειλητικό, τόσο προς εμένα αλλά κυρίως προς την διεύθυνση του σταθμού, τον αδερφό του Νίκου Χατζηνικολάου, Στέργιο, και τον τότε διευθυντή προγράμματος, κ. Χρήστο Μπάρλα. Επομένως είναι αντιληπτό ποιος με οδήγησε στις πόρτες της εξόδου, τόσο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ FM όσο και του ACTION24.

Για αυτό το λόγο, καλώ όσους εκτιμούν, όσους πιστεύουν ότι καλώς ομιλώ ελεύθερα, ότι καλώς σχολιάζω ελεύθερα την επικαιρότητα, ότι δικαίως ασκώ ελεύθερη κριτική, ότι έχω συνταγματικό δικαίωμα να το κάνω, να συνδράμουν στις προσπάθειές μου.

Σήμερα, δημοσιοποιώ το κείμενο του εξωδίκου που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης στον REAL FM, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό ποιος είναι ο εντολέας και ποιος ο υποκινητής των απομακρύνσεών μου από τον REAL FM, από τα Παραπολιτικά FM και από το ACTION24.

Δημοσιοποιώ για ακόμα φορά το εξώδικο του κυρίου Μητσοτάκη προς τον REAL FM και επισημαίνω ότι η μόνη φορά που συναντήθηκα μαζί του ήταν όταν με κάλεσε στο γραφείο του προκειμένου να με παρακαλέσει να υπερασπιστώ την σύζυγό του από «αήθεις» – όπως την χαρακτήρισε – δημοσιογραφικές επιθέσεις.

Πρέπει να σημειώσω ότι σε όλη τη διάρκεια του lockdown έπαιρνα τηλέφωνο μέλη της κυβέρνησής του και τους ανέλυα όχι μόνο τι συμβαίνει με τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών αλλά και τι θα συμβεί με τον ερχομό της φτώχειας στην Ελλάδα».

 

TV

 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG)
  Star Trek: The Original Series Κ1 Ε1
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema2HD
  06:50 (110' - PG-13)
  Η Τελευταία Ταινία (The Last Movie)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  07:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ1 Ε5
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  07:30 (100' - PG)
  Η Θεία μου η Χίπισσα
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  07:45 (95' - PG)
  Ο Κύριος & Το Όπλο (The Old Man & the Gun)
  Αστυνομική
 • COSMOTECinema4HD
  08:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ1 Ε6
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  08:40 (90' - PG-13)
  A Kid Like Jake
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema4HD
  09:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ1 Ε7
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  09:10 (85' - PG)
  Η Αθήνα τη Νύχτα
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema1HD
  09:20 (80' - G)
  Οι Σκανταλιάρηδες (The Elfkins - Baking a Difference)
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema4HD
  10:00 (60' - PG)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε22
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  10:10 (95' - PG-13)
  Σας Παρακαλώ, Σκοτώστε τη Γυναίκα μου (Ruthless People)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  10:35 (85' - PG)
  Ο Θαλασσόλυκος
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  10:40 (105' - PG-13)
  Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς Νο 3 (Beverly Hills Cop III)
  Δράσης
 • COSMOTECinema4HD
  11:00 (60' - PG)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε23
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  11:45 (85' - G)
  Ο Αλαντίν και ο Βασιλιάς των Κλεφτών (Aladdin and the King of Thieves)
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema3
  12:00 (95' - PG)
  Όλγα Αγάπη μου
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  12:00 (60' - PG)
  Star Trek: The Original Series Κ1 Ε2
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema1HD
  12:25 (115' - PG-13)
  Πώς να Χωρίσετε σε 10 Μέρες (How to Lose a Guy in 10 Days)
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  13:00 (60' - PG-13)
  In the Dark Κ2 Ε1
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  13:10 (90' - PG-13)
  My Generation
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema3
  13:35 (110' - PG)
  Ο Μεθύστακας
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (30' - PG)
  In the Long Run Κ3 Ε5
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (30' - PG)
  In the Long Run Κ3 Ε5
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  14:20 (130' - PG)
  Αστερόσκονη (Stardust)
  Φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  14:30 (30' - PG)
  In the Long Run Κ3 Ε6
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  14:40 (105' - PG-13)
  Δυστυχώς Απουσιάζατε (Sorry We Missed You)
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema4HD
  15:00 (30' - R)
  Swedish Dicks Κ2 Ε1
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  15:25 (95' - PG)
  Κάθε Εμπόδιο για Καλό
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  15:30 (30' - R)
  Swedish Dicks Κ2 Ε2
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  16:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ8 Ε17
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  16:25 (100' - PG-13)
  Η Σούπερ Πρώην Μου (My Super Ex-Girlfriend)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  16:30 (130' - PG-13)
  Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού (The Emperor of Paris)
  Ιστορική
 • COSMOTECinema3
  17:00 (100' - PG-13)
  Αγάπη και Αίμα
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  17:00 (60' - PG-13)
  Cobra Κ1 Ε6
  Δράσης
 • COSMOTECinema4HD
  18:00 (60' - PG-13)
  Devils Κ1 Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  18:05 (120' - PG)
  Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 2: Βασιλικοί Αρραβώνες (The Princess Diaries 2: Royal Engagement)
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  18:40 (95' - PG)
  Ο Τετραπέρατος
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  18:40 (100' - R)
  Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων (Winchester)
  Τρόμου
 • COSMOTECinema4HD
  19:00 (60' - R)
  Interrogation Κ1 Ε1
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  20:00 (60' - R)
  American Gods Κ2 Ε3
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  20:05 (115' - PG-13)
  Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή (Jack Ryan: Shadow Recruit)
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  20:15 (105' - PG)
  Το Σωφεράκι
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema1HD
  20:20 (40' - PG)
  Making the Movies
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema1HD
  21:00 (105' - PG)
  Σπέρνε τον άνεμο (Sow the Wind)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  21:00 (60' - PG)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε42
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  22:00 (125' - PG)
  Η Αλίκη Δικτάτωρ
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema3
  22:00 (125' - PG)
  Η Αλίκη Δικτάτωρ
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε3
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (135' - PG-13)
  Δημόσιος Κίνδυνος (Enemy of the State)
  Δράσης
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (135' - PG-13)
  Δημόσιος Κίνδυνος (Enemy of the State)
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  22:00 (125' - PG)
  Η Αλίκη Δικτάτωρ
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema3
  22:00 (125' - PG)
  Η Αλίκη Δικτάτωρ
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε3
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (135' - PG-13)
  Δημόσιος Κίνδυνος (Enemy of the State)
  Δράσης
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (135' - PG-13)
  Δημόσιος Κίνδυνος (Enemy of the State)
  Δράσης
 • COSMOTECinema1HD
  22:45 (115' - R)
  Με Αγάπη, Σάιμον (Love, Simon)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema1HD
  22:45 (115' - R)
  Με Αγάπη, Σάιμον (Love, Simon)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (60' - PG-13)
  Siren Κ2 Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  00:00 (60' - R)
  The Great Κ1 Ε1
  Εποχής
 • COSMOTECinema3
  00:05 (105' - R)
  Ο Κατήφορος
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema2HD
  00:15 (120' - R)
  Rocketman
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema1HD
  00:40 (140' - R)
  Θέλημα Θεού (By The Grace of God)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  01:00 (60' - R)
  The Borgias Κ3 Ε4
  Ιστορική
 • COSMOTECinema3
  01:50 (95' - PG)
  Ο Θυρωρός μας
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  02:00 (60' - R)
  Black Sails Κ1 Ε5
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  02:15 (135' - R)
  Summer
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema1HD
  03:00 (125' - R)
  Milk
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema4HD
  03:00 (60' - R)
  Black Sails Κ1 Ε6
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  03:25 (95' - PG)
  Ο Λουστράκος
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema4HD
  04:00 (60' - PG-13)
  Cobra Κ1 Ε6
  Δράσης
 • COSMOTECinema2HD
  04:30 (100' - PG-13)
  Marianne & Leonard: Λόγια Αγάπης (Marianne & Leonard: Words of Love)
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema3
  05:00 (100' - PG)
  Ο Γυναικάς
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  05:00 (60' - R)
  The Great Κ1 Ε1
  Εποχής
 • COSMOTECinema1HD
  05:05 (90' - R)
  Dead in the Water
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG)
  Star Trek: The Original Series Κ1 Ε2
  Επιστ. φαντασίας

Ροή ειδήσεων

Share