Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega και ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές του κοινού;

Σειρές που μεγαλώσαμε μαζί τους και τις λατρέψαμε!

1 Νοεμβρίου 2019 13:14
Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega και ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές του κοινού;

Στα χέρια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη περνά η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA. Η νικητήρια προσφορά ήταν στα 33.999.999. Η δεύτερη προσφορά ύψους 33.000.000 ήταν από κυπριακή εταιρεία.

MEGA: Στην ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη ταινιοθήκη και σήμα!

O πλειοδότης έγινε γνωστός αμέσως μετά την αποσφράγιση των προσφορών (η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των οποίων ήταν σήμερα, Παρασκευή 1η Νοεμβρίου) ενώπιον των διεκδικητών ή των πληρεξουσίων τους.

Όπως έγινε γνωστό, έλαβαν χώρα δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί:

- Με τον πρώτο, η διαχειρίστρια της εταιρείας έθετε προς πώληση τρία ακίνητα στο Μαρούσι, καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη.

- Με τον δεύτερο, τέθηκε προς πώληση η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο σταθμός τα 25 χρόνια πορείας του, δηλαδή η ταινιοθήκη και τα σήματα του καναλιού και των εκπομπών.

Η περίφημη ταινιοθήκη του MEGA περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες παραγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων πετύχαιναν υψηλή τηλεθέαση ακόμη και στην εικοστή επανάληψη.

Από τα συνολικά 156 σίριαλ του Mega που προβλήθηκαν από το 1989 έως το 2014 θα μπορούσαν ενδεικτικά να αναφερθούν αυτά τα οποία άφησαν τα πιο ισχυρά ίχνη στην πορεία της ιδιωτικής τηλεόρασης:

- «Απαράδεκτοι»,

- «Αναστασία»,

- «Ντόλτσε Βίτα»,

- «Ψίθυροι καρδιάς»,

- «Δύο ξένοι»,

- «Είσαι το ταίρι μου»,

- «Κλείσε τα μάτια»,

- «Στο παρά πέντε»,

- «50 - 50»,

- «Το Νησί»,

- «Ευτυχισμένοι μαζί»,

- «Λόγω τιμής»,

- «Το ρετιρέ»,

- «Οι Τρεις Χάριτες»,

- «Το δις εξαμαρτείν»,

- «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»,

- «Περί ανέμων και υδάτων»,

- «Σαββατογεννημένες»,

- «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή»,

- «Το κόκκινο δωμάτιο»,

- «Η πολυκατοικία»,

- «Δέκα λεπτά κήρυγμα»,

- «Χάι Ροκ»,

- «Αέρινες σιωπές»,

- «Λαβ Σόρρυ»,

- «Επτά θανάσιμες πεθερές»,

- «Κάτω Παρτάλι»,

- «Η Αίθουσα του Θρόνου»,

- «Μαύρα μεσάνυχτα»,

- «Εμείς κι εμείς»,

- «Λατρεμένοι μου γείτονες»,

- «Οι Αυθαίρετοι»,

- «Το σημάδι του έρωτα»,

- «Λένη»,

- «Γυναίκες»,

- «Τα μυστικά της Εδέμ»,

- «Η ζωή της άλλης»

- «Οι φρουροί της Αχαΐας»,

- «Άφρικα»,

- «Χαρά αγνοείται»

- «Η ζωή μας μια βόλτα»,

- «Να με προσέχεις»,

- «Κλείσε τα μάτια»,

- «Δυο μέρες μόνο»,

- «Βέρα στο δεξί»,

- «Οι μικρομεσαίοι»,

- «Μάνα είναι μόνο μία»,

- «Κάτι τρέχει με τους δίπλα». κ.ά...

Οι παρακάτω είναι οι πιο αγαπημένες σειρές του τηλεοπτικού κοινού:

#1 Οι Απαράδεκτοι (1991)

Τα λόγια περιττεύουν για την κωμική σειρά που για πολλούς είναι η μία και μοναδική της ελληνικής τηλεόρασης. Γραμμένη με μοναδικό τρόπο από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η σειρά «Απαράδεκτοι] αποτέλεσε τη μαγική στιγμή όπου τέσσερις (ή τουλάχιστον τέσσερις) εξαίρετοι ηθοποιοί βρέθηκαν μαζί στο ίδιο cast. Ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, και ο Γιάννης Μπέζος, αλλά και η Ρένια Λουιζίδου ως αστροπελέκι, παραμένουν ακόμη στη συνείδηση του κόσμου ως η πιο πετυχημένη παρέα σε ελληνική κωμωδία.

#2 Πενήντα - Πενήντα (2005)

Όταν ο Παύλος Χαϊκάλης συνάντησε τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά, τότε η σειρά που προέκυψε είχε γέλιο και μόνο γέλιο. Το 2005 το Mega έβγαλε στον αέρα μια από τις πιο δημοφιλείς του κωμικές σειρές, που γι' αυτό λόγο άλλωστε κράτησε και τρεις σεζόν.

#3 Είσαι το ταίρι μου (2001)

Μετά την επιτυχία της σειράς "Εγκλήματα", ο Λευτέρης Παπαπέτρου επιστρέφει το 2001 με μια ακόμη σειρά που έμελλε να αφήσει ιστορία. Η αλλαγή θέσεων της καλλονής Βίκυς (Κατερίνας Λέχου) με την τροφαντή Στέλλα (Βίκυ Σταυροπόυλου) άρτι αφιχθείσες και οι δύο από την Αυστραλία θα κάνει μια οικογένεια άνω κάτω. Μια σειρά με δεκάδες ρόλους που προκαλούσαν γέλιο, από την φαρμακερή γλώσσα της Αννέτας, ως τις απίστευτες σκηνές του Λάζαρου.

#4 Στο Παρά Πέντε (2005)

Η δεύτερη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη προκάλεσε φρενίτιδα στα μηχανάκια της AGB, με εκατομμύρια τηλεθεατών να αναμένουν το νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα βράδυ. Το «Παρά Πέντε» συνδύαζε το ατακαδόρικο σενάριο, με την έξυπνη πλοκή και ένα υποδειγματικό χτίσιμο χαρακτήρων που κέρδισαν τον τηλεθεατή. Ως και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόραση.

#5 Ευτυχισμένοι Μαζί (2007)

Όταν η οικογένεια των Μαυροτσούκαλων υποδέχεται την Ελένη και τις κόρες της στο σπίτι, η συγκατοίκηση, κάθε άλλο παρά εύκολη, προμηνύεται.

Το ξενόφερτο σίριαλ που έδεσε αρμονικά με την ελληνική πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες κωμωδίες των τελευταίων ετών (και δεν έχουμε πολλές τέτοιες).

Το 2007 το Mega πρόβαλε μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του, στην οποία πέρα από το Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου, ιδιαίτερο ρόλο και πολύ καλές ερμηνείες είχαν (σπάνιο για ελληνικό σίριαλ) και τα παιδιά.

#6 Δύο Ξένοι (1997)

Η σειρά «Δυο Ξένοι» αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική τηλεόραση εν γένει και την κωμωδία ειδικότερα. Οι γρήγοροι διάλογοι και οι «πνευματώδεις» ατάκες σε μια κλασική ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που φαινομενικά μοιάζουν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους που πλαισιώνεται στην ελληνική πραγματικότητα των '90s.

#7 Σ' αγαπώ Μ' αγαπάς (2000)

Η μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει να προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα το γαλλικό sitcom και πλάι στον Θοδωρή Αθερίδη εκπροσωπούν το σύγχρονο ελληνικό ζευγάρι μιας εποχής πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ένα σίριαλ που αγαπήθηκε πολύ και αποτέλεσε την δυναμική επιστροφή της Παπαδοπούλου στην τηλεόραση έπειτα από πολλά χρόνια αποχής.

#8 Σαββατογεννημένες (2003)

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Καπουτζίδης συστήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό. Τρεις γυναίκες, πρώην σύζυγοι ενός αδιάφορου και χειριστικού άνδρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να του πάρουν το τζόκερ και 7,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο τελευταίος παθαίνει αμνησία. Στο ρόλο του άκαρδου συζύγου ο εκπληκτικός Σάκης Μπουλάς.
Μια σειρά που περιέγραφε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να γίνει από τις πιο αγαπημένες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια

#9 Ντόλτσε Βίτα (1995)

Άλλο ένα σίριαλ που θα το χαρακτήριζε κανείς άνετα "κλασικό". Το 1995 η Άννα Παναγιωτοπούλου θα μπλέξει ως Χριστίνα Μαρκάτου σε ερωτικές περιπέτειες με τον σύντροφο της κόρης της Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και οι ατάκες θα πέφτουν από όλους τους χαρακτήρες και εδώ βροχή.
Η σεναριακή σύμπραξη του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Λευτέρη Παπαπέτρου είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Ξεχωριστή μνεία πρέπει να κάνεις κανείς εδώ, τόσο για το ρόλο της Ασπασίας (Μαρία Καβογιάννη), όσο και για εκείνον της Σάσας (Κατιάνα Μπαλανίκα).

#10 Οι Αυθαίρετοι (1989)

Σκοτεινή και μαύρη κωμωδία, υπήρξε από τις πρώτες σειρές που εντυπώθηκαν στο τηλεοπτικό κοινό. Ο Βασίλης Νεμέας βρίσκεται πίσω από δεκάδες σειρές στην τηλεόραση, αλλά "Οι Αυθαίρετοι" το 1989. Η σειρά είχε ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών που την έκαναν μοναδική. Δημήτρης Πουλικάκος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Βάσια Τριφύλλη, Θέμης Μάνεσης, Ισαβέλλα Βλασιάδου κα.

#11 Οι Τρεις Χάριτες (1990)

Το πρώτο σίριαλ των Ρέππα - Παπαθανασίου γίνεται και μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της πρώιμης περιόδου της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη και Νένα Μεντή υποδύονται τρεις αδερφές Χαρίτου σε μια σειρά από την οποία πέρασαν ως guest δεκάδες ηθοποιοί που έγιναν στη συνέχεια ιδιαίτερα αγαπητοί. Έκανε πρεμιέρα το Φλεβάρη του 1990 και διήρκησε για τρεις σεζόν.

 

MEDIA & TV

  • COSMOTECinema3
    06:00 (90' - PG-13)
    Σερίφης, ο Μηχανοφάγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε4
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    07:00 (95' - PG-13)
    For Love or Money
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    07:00 (60' - PG-13)
    FBI: International Κ3 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    07:25 (110' - PG)
    Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    07:30 (90' - PG)
    Προσκλητήριο στη Μάνα
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    08:00 (60' - PG-13)
    Sanditon Κ3 Ε4
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    08:35 (80' - PG-13)
    Badman
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    09:00 (90' - PG-13)
    Όταν η Πόλις Πεθαίνει
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    09:00 (60' - PG-13)
    Magnum P.I. Κ5 Ε18
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    09:15 (105' - PG-13)
    Tesla
    Βιογραφία
  • COSMOTECinema1HD
    09:55 (100' - PG-13)
    Juniors
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    10:00 (60' - PG-13)
    FBI: Most Wanted Κ5 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    10:30 (110' - PG)
    Μπετόβεν και Μπουζούκι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    11:00 (60' - PG-13)
    FBI Κ6 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    11:00 (85' - PG)
    Christmas Revisited
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema1HD
    11:35 (120' - PG-13)
    Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema4HD
    12:00 (60' - PG-13)
    Viola Κ1 Ε11
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    12:20 (105' - PG-13)
    Karditsa Forever
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    12:25 (90' - PG)
    Αϊλό: Ο Μικρός Ήρωας
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema4HD
    13:00 (60' - PG-13)
    Sanditon Κ3 Ε5
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    13:35 (90' - PG)
    Crossword Mysteries: Riddle Me Dead
    Μυστηρίου
  • COSMOTECinema2HD
    13:55 (115' - PG-13)
    Ο Βασιλιάς του Ροκ
    Μιούζικαλ
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    14:05 (85' - PG)
    Ένα Μπουζούκι Αλλιώτικο από τα Άλλα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    15:00 (60' - PG-13)
    Magnum P.I. Κ5 Ε19
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema1HD
    15:05 (130' - PG-13)
    Real Steel
    Επιστ. φαντασίας
  • COSMOTECinema3
    15:30 (100' - PG)
    Η Καφετζού
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    15:50 (115' - PG-13)
    Χωρίς Μάρτυρες
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    16:00 (65' - PG-13)
    High Intellectual Potential Κ3 Ε3
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema4HD
    17:05 (55' - R)
    Dark Winds Κ1 Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    17:10 (100' - PG)
    Περιμένοντας τη Νονά
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    17:15 (95' - PG-13)
    Οικογενειακές Ανισορροπίες
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    17:45 (115' - PG-13)
    Μια Νύχτα στον Υπόγειο
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    18:00 (30' - R)
    Nurse Jackie Κ5 Ε3
    Δραματική κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    18:30 (30' - R)
    Nurse Jackie Κ5 Ε4
    Δραματική κομεντί
  • COSMOTECinema3
    18:50 (100' - PG)
    Είναι Ένας Τρελλός... Τρελλός Βέγγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    18:50 (130' - R)
    Όσα Φέρνει η Ζωή
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    19:00 (60' - R)
    The Long Shadow Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    19:40 (100' - R)
    Δεν Μένουμε πια Εδώ
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    20:00 (60' - R)
    Yellowstone Κ3 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema3
    20:30 (90' - PG)
    Τζο ο Τρομερός
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema1HD
    21:00 (105' - PG)
    The Royal Bake Off
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    21:00 (60' - PG-13)
    Walker Κ4 Ε4
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema2HD
    21:20 (40' - PG)
    Planet Action
    Ψυχαγωγική εκπομπή
  • COSMOTECinema3
    22:00 (115' - PG)
    Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema3
    22:00 (115' - PG)
    Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (120' - PG-13)
    Hunter Killer
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (120' - PG-13)
    Hunter Killer
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - R)
    Chucky Κ3 Ε7
    Τρόμου
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - R)
    Chucky Κ3 Ε7
    Τρόμου
  • COSMOTECinema3
    23:55 (105' - PG-13)
    Ο Γιος του Φύλακα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema3
    23:55 (105' - PG-13)
    Ο Γιος του Φύλακα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    00:00 (60' - PG-13)
    Catch Me a Killer Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    00:15 (125' - R)
    Η Συγκάλυψη
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    00:45 (85' - R)
    Hobo with a Shotgun
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    01:00 (60' - R)
    Erinyes Κ1 Ε9
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    01:40 (90' - PG-13)
    Κλασική Περίπτωση Βλάβης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    02:00 (60' - R)
    42 C Ε3
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    02:10 (100' - R)
    Η Συμμορία της Λυόν
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    02:20 (120' - R)
    Νικίτα
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    03:00 (60' - R)
    The Beauty Queen of Jerusalem Κ1 Ε5
    Εποχής
  • COSMOTECinema3
    03:10 (90' - R)
    The Κόπανοι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    03:50 (105' - R)
    Huracan
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    04:00 (60' - R)
    Yellowstone Κ3 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema2HD
    04:20 (105' - R)
    Η Ομηρία
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    04:40 (80' - PG)
    Μας Κλέψανε την Γκόλφω
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema4HD
    05:00 (60' - R)
    The Long Shadow Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    05:35 (90' - PG-13)
    Kennedy, Sinatra and the Mafia
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema3
    06:00 (90' - PG)
    Αχ, και να 'μουν Άντρας
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία

Ροή ειδήσεων

Share