Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega και ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές του κοινού;

Σειρές που μεγαλώσαμε μαζί τους και τις λατρέψαμε!

1 Νοεμβρίου 2019 13:14
Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega και ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές του κοινού;

Στα χέρια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη περνά η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA. Η νικητήρια προσφορά ήταν στα 33.999.999. Η δεύτερη προσφορά ύψους 33.000.000 ήταν από κυπριακή εταιρεία.

MEGA: Στην ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη ταινιοθήκη και σήμα!

O πλειοδότης έγινε γνωστός αμέσως μετά την αποσφράγιση των προσφορών (η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των οποίων ήταν σήμερα, Παρασκευή 1η Νοεμβρίου) ενώπιον των διεκδικητών ή των πληρεξουσίων τους.

Όπως έγινε γνωστό, έλαβαν χώρα δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί:

- Με τον πρώτο, η διαχειρίστρια της εταιρείας έθετε προς πώληση τρία ακίνητα στο Μαρούσι, καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη.

- Με τον δεύτερο, τέθηκε προς πώληση η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο σταθμός τα 25 χρόνια πορείας του, δηλαδή η ταινιοθήκη και τα σήματα του καναλιού και των εκπομπών.

Η περίφημη ταινιοθήκη του MEGA περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες παραγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων πετύχαιναν υψηλή τηλεθέαση ακόμη και στην εικοστή επανάληψη.

Από τα συνολικά 156 σίριαλ του Mega που προβλήθηκαν από το 1989 έως το 2014 θα μπορούσαν ενδεικτικά να αναφερθούν αυτά τα οποία άφησαν τα πιο ισχυρά ίχνη στην πορεία της ιδιωτικής τηλεόρασης:

- «Απαράδεκτοι»,

- «Αναστασία»,

- «Ντόλτσε Βίτα»,

- «Ψίθυροι καρδιάς»,

- «Δύο ξένοι»,

- «Είσαι το ταίρι μου»,

- «Κλείσε τα μάτια»,

- «Στο παρά πέντε»,

- «50 - 50»,

- «Το Νησί»,

- «Ευτυχισμένοι μαζί»,

- «Λόγω τιμής»,

- «Το ρετιρέ»,

- «Οι Τρεις Χάριτες»,

- «Το δις εξαμαρτείν»,

- «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»,

- «Περί ανέμων και υδάτων»,

- «Σαββατογεννημένες»,

- «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή»,

- «Το κόκκινο δωμάτιο»,

- «Η πολυκατοικία»,

- «Δέκα λεπτά κήρυγμα»,

- «Χάι Ροκ»,

- «Αέρινες σιωπές»,

- «Λαβ Σόρρυ»,

- «Επτά θανάσιμες πεθερές»,

- «Κάτω Παρτάλι»,

- «Η Αίθουσα του Θρόνου»,

- «Μαύρα μεσάνυχτα»,

- «Εμείς κι εμείς»,

- «Λατρεμένοι μου γείτονες»,

- «Οι Αυθαίρετοι»,

- «Το σημάδι του έρωτα»,

- «Λένη»,

- «Γυναίκες»,

- «Τα μυστικά της Εδέμ»,

- «Η ζωή της άλλης»

- «Οι φρουροί της Αχαΐας»,

- «Άφρικα»,

- «Χαρά αγνοείται»

- «Η ζωή μας μια βόλτα»,

- «Να με προσέχεις»,

- «Κλείσε τα μάτια»,

- «Δυο μέρες μόνο»,

- «Βέρα στο δεξί»,

- «Οι μικρομεσαίοι»,

- «Μάνα είναι μόνο μία»,

- «Κάτι τρέχει με τους δίπλα». κ.ά...

Οι παρακάτω είναι οι πιο αγαπημένες σειρές του τηλεοπτικού κοινού:

#1 Οι Απαράδεκτοι (1991)

Τα λόγια περιττεύουν για την κωμική σειρά που για πολλούς είναι η μία και μοναδική της ελληνικής τηλεόρασης. Γραμμένη με μοναδικό τρόπο από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η σειρά «Απαράδεκτοι] αποτέλεσε τη μαγική στιγμή όπου τέσσερις (ή τουλάχιστον τέσσερις) εξαίρετοι ηθοποιοί βρέθηκαν μαζί στο ίδιο cast. Ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, και ο Γιάννης Μπέζος, αλλά και η Ρένια Λουιζίδου ως αστροπελέκι, παραμένουν ακόμη στη συνείδηση του κόσμου ως η πιο πετυχημένη παρέα σε ελληνική κωμωδία.

#2 Πενήντα - Πενήντα (2005)

Όταν ο Παύλος Χαϊκάλης συνάντησε τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά, τότε η σειρά που προέκυψε είχε γέλιο και μόνο γέλιο. Το 2005 το Mega έβγαλε στον αέρα μια από τις πιο δημοφιλείς του κωμικές σειρές, που γι' αυτό λόγο άλλωστε κράτησε και τρεις σεζόν.

#3 Είσαι το ταίρι μου (2001)

Μετά την επιτυχία της σειράς "Εγκλήματα", ο Λευτέρης Παπαπέτρου επιστρέφει το 2001 με μια ακόμη σειρά που έμελλε να αφήσει ιστορία. Η αλλαγή θέσεων της καλλονής Βίκυς (Κατερίνας Λέχου) με την τροφαντή Στέλλα (Βίκυ Σταυροπόυλου) άρτι αφιχθείσες και οι δύο από την Αυστραλία θα κάνει μια οικογένεια άνω κάτω. Μια σειρά με δεκάδες ρόλους που προκαλούσαν γέλιο, από την φαρμακερή γλώσσα της Αννέτας, ως τις απίστευτες σκηνές του Λάζαρου.

#4 Στο Παρά Πέντε (2005)

Η δεύτερη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη προκάλεσε φρενίτιδα στα μηχανάκια της AGB, με εκατομμύρια τηλεθεατών να αναμένουν το νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα βράδυ. Το «Παρά Πέντε» συνδύαζε το ατακαδόρικο σενάριο, με την έξυπνη πλοκή και ένα υποδειγματικό χτίσιμο χαρακτήρων που κέρδισαν τον τηλεθεατή. Ως και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόραση.

#5 Ευτυχισμένοι Μαζί (2007)

Όταν η οικογένεια των Μαυροτσούκαλων υποδέχεται την Ελένη και τις κόρες της στο σπίτι, η συγκατοίκηση, κάθε άλλο παρά εύκολη, προμηνύεται.

Το ξενόφερτο σίριαλ που έδεσε αρμονικά με την ελληνική πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες κωμωδίες των τελευταίων ετών (και δεν έχουμε πολλές τέτοιες).

Το 2007 το Mega πρόβαλε μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του, στην οποία πέρα από το Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου, ιδιαίτερο ρόλο και πολύ καλές ερμηνείες είχαν (σπάνιο για ελληνικό σίριαλ) και τα παιδιά.

#6 Δύο Ξένοι (1997)

Η σειρά «Δυο Ξένοι» αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική τηλεόραση εν γένει και την κωμωδία ειδικότερα. Οι γρήγοροι διάλογοι και οι «πνευματώδεις» ατάκες σε μια κλασική ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που φαινομενικά μοιάζουν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους που πλαισιώνεται στην ελληνική πραγματικότητα των '90s.

#7 Σ' αγαπώ Μ' αγαπάς (2000)

Η μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει να προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα το γαλλικό sitcom και πλάι στον Θοδωρή Αθερίδη εκπροσωπούν το σύγχρονο ελληνικό ζευγάρι μιας εποχής πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ένα σίριαλ που αγαπήθηκε πολύ και αποτέλεσε την δυναμική επιστροφή της Παπαδοπούλου στην τηλεόραση έπειτα από πολλά χρόνια αποχής.

#8 Σαββατογεννημένες (2003)

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Καπουτζίδης συστήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό. Τρεις γυναίκες, πρώην σύζυγοι ενός αδιάφορου και χειριστικού άνδρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να του πάρουν το τζόκερ και 7,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο τελευταίος παθαίνει αμνησία. Στο ρόλο του άκαρδου συζύγου ο εκπληκτικός Σάκης Μπουλάς.
Μια σειρά που περιέγραφε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να γίνει από τις πιο αγαπημένες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια

#9 Ντόλτσε Βίτα (1995)

Άλλο ένα σίριαλ που θα το χαρακτήριζε κανείς άνετα "κλασικό". Το 1995 η Άννα Παναγιωτοπούλου θα μπλέξει ως Χριστίνα Μαρκάτου σε ερωτικές περιπέτειες με τον σύντροφο της κόρης της Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και οι ατάκες θα πέφτουν από όλους τους χαρακτήρες και εδώ βροχή.
Η σεναριακή σύμπραξη του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Λευτέρη Παπαπέτρου είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Ξεχωριστή μνεία πρέπει να κάνεις κανείς εδώ, τόσο για το ρόλο της Ασπασίας (Μαρία Καβογιάννη), όσο και για εκείνον της Σάσας (Κατιάνα Μπαλανίκα).

#10 Οι Αυθαίρετοι (1989)

Σκοτεινή και μαύρη κωμωδία, υπήρξε από τις πρώτες σειρές που εντυπώθηκαν στο τηλεοπτικό κοινό. Ο Βασίλης Νεμέας βρίσκεται πίσω από δεκάδες σειρές στην τηλεόραση, αλλά "Οι Αυθαίρετοι" το 1989. Η σειρά είχε ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών που την έκαναν μοναδική. Δημήτρης Πουλικάκος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Βάσια Τριφύλλη, Θέμης Μάνεσης, Ισαβέλλα Βλασιάδου κα.

#11 Οι Τρεις Χάριτες (1990)

Το πρώτο σίριαλ των Ρέππα - Παπαθανασίου γίνεται και μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της πρώιμης περιόδου της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη και Νένα Μεντή υποδύονται τρεις αδερφές Χαρίτου σε μια σειρά από την οποία πέρασαν ως guest δεκάδες ηθοποιοί που έγιναν στη συνέχεια ιδιαίτερα αγαπητοί. Έκανε πρεμιέρα το Φλεβάρη του 1990 και διήρκησε για τρεις σεζόν.

 

MEDIA & TV

 • COSMOTECinema1HD
  06:00 (95' - PG)
  Love at Sunset Terrace
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG-13)
  Zoey's Extraordinary Playlist Κ2 Ε4
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  06:00 (115' - PG-13)
  Ο Γίγαντας (Handia)
  Εποχής
 • COSMOTECinema4HD
  07:00 (60' - PG-13)
  FBI: Most Wanted Κ2 Ε3
  Αστυνομική
 • COSMOTECinema3
  07:05 (95' - PG)
  Αέρα, Αέρα, Αέρα
  Πολεμική
 • COSMOTECinema1HD
  07:35 (90' - PG)
  A Christmas Wish
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  07:55 (80' - PG)
  Same Time, Next Christmas
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema4HD
  08:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ2 Ε4
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  08:40 (90' - PG)
  Δύο Μοντέρνοι Γλεντζέδες
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  09:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ2 Ε5
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema1HD
  09:05 (105' - PG-13)
  Μάντεψε Ποιος Ήρθε για τα Γενέθλιά σου;
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  09:15 (110' - PG-13)
  Capital in the 21st Century
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema4HD
  10:00 (30' - PG)
  Cheers Κ11 Ε12
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  10:10 (85' - PG)
  Ρένα, τα Ρέστα σου!
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  10:30 (30' - PG)
  Cheers Κ11 Ε13
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  10:50 (130' - PG)
  Hugo
  Φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  11:00 (60' - PG-13)
  Zoey's Extraordinary Playlist Κ2 Ε5
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema2HD
  11:05 (75' - PG)
  Pixar Short Films Collection: Vol. 3
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema3
  11:35 (100' - PG)
  Η Μανούλα, το Μανούλι και ο Παίδαρος
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  12:00 (60' - R)
  Βραδινές Ιστορίες Ε3
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  12:20 (105' - PG)
  Η Δύναμη της Αγάπης (...First Do No Harm)
  Δραματική
 • COSMOTECinema1HD
  13:00 (85' - PG-13)
  Καρό Νίντζα (Checkered Ninja)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  13:00 (60' - PG-13)
  FBI: Most Wanted Κ2 Ε4
  Αστυνομική
 • COSMOTECinema3
  13:15 (100' - PG)
  Ο Τρελός τα 'Χει 400
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (60' - PG-13)
  The Singapore Grip Κ1 Ε1
  Εποχής
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (60' - PG-13)
  The Singapore Grip Κ1 Ε1
  Εποχής
 • COSMOTECinema2HD
  14:05 (130' - PG-13)
  Μεγάλες Προσδοκίες
  Δραματική
 • COSMOTECinema1HD
  14:25 (135' - PG-13)
  Το Τρένο των Μαχητών (Railroad Tigers)
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  14:55 (95' - PG)
  Τα Δυο Πόδια Σ' Ένα Παπούτσι
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  15:00 (60' - PG-13)
  DNA Κ1 Ε8
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  16:00 (60' - PG-13)
  The Twilight Zone Κ2 Ε8
  Μυστηρίου
 • COSMOTECinema2HD
  16:15 (120' - PG-13)
  Camp X-Ray
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  16:30 (110' - PG)
  Αγάπη μου Ουά-Ουά
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  16:40 (130' - PG-13)
  Real Steel
  Επιστ. φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  17:00 (30' - PG)
  Cheers Κ11 Ε14
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  17:30 (30' - PG)
  Cheers Κ11 Ε15
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  18:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ2 Ε6
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  18:15 (125' - PG)
  Μαμάδες σε Δράση (Won't Back Down)
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  18:20 (120' - PG)
  Γεύση από Ελλάδα
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  18:50 (100' - PG)
  Ράτσετ & Κλανκ (Ratchet & Clank)
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema4HD
  19:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ2 Ε7
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema4HD
  20:00 (60' - R)
  Looking for Alaska Ε6
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  20:20 (100' - PG)
  Ησαΐα μη Χορεύεις
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  20:20 (100' - R)
  Όταν Έγινα Πλούσιος (If I Were Rich Man)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  20:30 (30' - PG)
  Kids Flix
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema1HD
  21:00 (110' - PG-13)
  Οι Λέξεις (The Words)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  21:00 (60' - PG-13)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε136
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  22:00 (110' - PG)
  Η Αγάπη μας
  Μουσική
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (50' - PG-13)
  Walker Κ1 Ε14
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (100' - R)
  Ποτέ δεν Είναι Αργά, Κύριε Καθηγητά (The Professor)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema3
  22:00 (110' - PG)
  Η Αγάπη μας
  Μουσική
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (50' - PG-13)
  Walker Κ1 Ε14
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (100' - R)
  Ποτέ δεν Είναι Αργά, Κύριε Καθηγητά (The Professor)
  Δραματική Κομεντί
 • COSMOTECinema1HD
  22:50 (120' - R)
  The Last Black Man in San Francisco
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema1HD
  22:50 (120' - R)
  The Last Black Man in San Francisco
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema4HD
  22:50 (95' - PG-13)
  McDonald & Dodds Κ2 Ε1
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  22:50 (95' - PG-13)
  McDonald & Dodds Κ2 Ε1
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  23:40 (95' - R)
  Το Παρελθόν της Ούνα (Una)
  Δραματική
 • COSMOTECinema2HD
  23:40 (95' - R)
  Το Παρελθόν της Ούνα (Una)
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  23:50 (105' - PG-13)
  Οι Γαμπροί της Ευτυχίας
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  23:50 (105' - PG-13)
  Οι Γαμπροί της Ευτυχίας
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  00:25 (55' - R)
  Les Norton Κ1 Ε10
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  00:50 (100' - PG-13)
  Φαντασία
  Δραματική
 • COSMOTECinema2HD
  01:15 (105' - R)
  Καυτή Σάρκα (Carne Tremula)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  01:20 (55' - R)
  Romulus Κ1 Ε2
  Ιστορική
 • COSMOTECinema3
  01:35 (100' - R)
  Στεφανία
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  02:15 (55' - NC-17)
  Wentworth Κ2 Ε10
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  02:30 (105' - NC-17)
  The Great Mystical Circus
  Δραματική
 • COSMOTECinema2HD
  03:00 (110' - NC-17)
  Έμα (Ema)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  03:10 (50' - R)
  Brassic Κ1 Ε1
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  03:15 (60' - NC-17)
  Το Σινεμά Γυμνό Ε4
  Σειρά ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema4HD
  04:00 (60' - R)
  Twin Peaks Κ2 Ε7
  Μυστηρίου
 • COSMOTECinema3
  04:15 (105' - PG)
  Μαντώ Μαυρογένους
  Ιστορική
 • COSMOTECinema1HD
  04:15 (105' - R)
  Staten Island Summer
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  04:50 (100' - R)
  Pilgrimage
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema4HD
  05:00 (60' - R)
  Les Norton Κ1 Ε10
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  06:00 (95' - PG)
  Η Αγάπη μας
  Μουσική
 • COSMOTECinema1HD
  06:00 (95' - PG)
  2 Μόνοι στο Παρίσι (Seuls Two)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - PG-13)
  Zoey's Extraordinary Playlist Κ2 Ε5
  Δραματική κομεντί

Ροή ειδήσεων

Share