Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega και ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές του κοινού;

Σειρές που μεγαλώσαμε μαζί τους και τις λατρέψαμε!

1 Νοεμβρίου 2019 13:14
Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega και ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές του κοινού;

Στα χέρια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη περνά η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA. Η νικητήρια προσφορά ήταν στα 33.999.999. Η δεύτερη προσφορά ύψους 33.000.000 ήταν από κυπριακή εταιρεία.

MEGA: Στην ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη ταινιοθήκη και σήμα!

O πλειοδότης έγινε γνωστός αμέσως μετά την αποσφράγιση των προσφορών (η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των οποίων ήταν σήμερα, Παρασκευή 1η Νοεμβρίου) ενώπιον των διεκδικητών ή των πληρεξουσίων τους.

Όπως έγινε γνωστό, έλαβαν χώρα δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί:

- Με τον πρώτο, η διαχειρίστρια της εταιρείας έθετε προς πώληση τρία ακίνητα στο Μαρούσι, καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη.

- Με τον δεύτερο, τέθηκε προς πώληση η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο σταθμός τα 25 χρόνια πορείας του, δηλαδή η ταινιοθήκη και τα σήματα του καναλιού και των εκπομπών.

Η περίφημη ταινιοθήκη του MEGA περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες παραγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων πετύχαιναν υψηλή τηλεθέαση ακόμη και στην εικοστή επανάληψη.

Από τα συνολικά 156 σίριαλ του Mega που προβλήθηκαν από το 1989 έως το 2014 θα μπορούσαν ενδεικτικά να αναφερθούν αυτά τα οποία άφησαν τα πιο ισχυρά ίχνη στην πορεία της ιδιωτικής τηλεόρασης:

- «Απαράδεκτοι»,

- «Αναστασία»,

- «Ντόλτσε Βίτα»,

- «Ψίθυροι καρδιάς»,

- «Δύο ξένοι»,

- «Είσαι το ταίρι μου»,

- «Κλείσε τα μάτια»,

- «Στο παρά πέντε»,

- «50 - 50»,

- «Το Νησί»,

- «Ευτυχισμένοι μαζί»,

- «Λόγω τιμής»,

- «Το ρετιρέ»,

- «Οι Τρεις Χάριτες»,

- «Το δις εξαμαρτείν»,

- «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»,

- «Περί ανέμων και υδάτων»,

- «Σαββατογεννημένες»,

- «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή»,

- «Το κόκκινο δωμάτιο»,

- «Η πολυκατοικία»,

- «Δέκα λεπτά κήρυγμα»,

- «Χάι Ροκ»,

- «Αέρινες σιωπές»,

- «Λαβ Σόρρυ»,

- «Επτά θανάσιμες πεθερές»,

- «Κάτω Παρτάλι»,

- «Η Αίθουσα του Θρόνου»,

- «Μαύρα μεσάνυχτα»,

- «Εμείς κι εμείς»,

- «Λατρεμένοι μου γείτονες»,

- «Οι Αυθαίρετοι»,

- «Το σημάδι του έρωτα»,

- «Λένη»,

- «Γυναίκες»,

- «Τα μυστικά της Εδέμ»,

- «Η ζωή της άλλης»

- «Οι φρουροί της Αχαΐας»,

- «Άφρικα»,

- «Χαρά αγνοείται»

- «Η ζωή μας μια βόλτα»,

- «Να με προσέχεις»,

- «Κλείσε τα μάτια»,

- «Δυο μέρες μόνο»,

- «Βέρα στο δεξί»,

- «Οι μικρομεσαίοι»,

- «Μάνα είναι μόνο μία»,

- «Κάτι τρέχει με τους δίπλα». κ.ά...

Οι παρακάτω είναι οι πιο αγαπημένες σειρές του τηλεοπτικού κοινού:

#1 Οι Απαράδεκτοι (1991)

Τα λόγια περιττεύουν για την κωμική σειρά που για πολλούς είναι η μία και μοναδική της ελληνικής τηλεόρασης. Γραμμένη με μοναδικό τρόπο από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η σειρά «Απαράδεκτοι] αποτέλεσε τη μαγική στιγμή όπου τέσσερις (ή τουλάχιστον τέσσερις) εξαίρετοι ηθοποιοί βρέθηκαν μαζί στο ίδιο cast. Ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, και ο Γιάννης Μπέζος, αλλά και η Ρένια Λουιζίδου ως αστροπελέκι, παραμένουν ακόμη στη συνείδηση του κόσμου ως η πιο πετυχημένη παρέα σε ελληνική κωμωδία.

#2 Πενήντα - Πενήντα (2005)

Όταν ο Παύλος Χαϊκάλης συνάντησε τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά, τότε η σειρά που προέκυψε είχε γέλιο και μόνο γέλιο. Το 2005 το Mega έβγαλε στον αέρα μια από τις πιο δημοφιλείς του κωμικές σειρές, που γι' αυτό λόγο άλλωστε κράτησε και τρεις σεζόν.

#3 Είσαι το ταίρι μου (2001)

Μετά την επιτυχία της σειράς "Εγκλήματα", ο Λευτέρης Παπαπέτρου επιστρέφει το 2001 με μια ακόμη σειρά που έμελλε να αφήσει ιστορία. Η αλλαγή θέσεων της καλλονής Βίκυς (Κατερίνας Λέχου) με την τροφαντή Στέλλα (Βίκυ Σταυροπόυλου) άρτι αφιχθείσες και οι δύο από την Αυστραλία θα κάνει μια οικογένεια άνω κάτω. Μια σειρά με δεκάδες ρόλους που προκαλούσαν γέλιο, από την φαρμακερή γλώσσα της Αννέτας, ως τις απίστευτες σκηνές του Λάζαρου.

#4 Στο Παρά Πέντε (2005)

Η δεύτερη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη προκάλεσε φρενίτιδα στα μηχανάκια της AGB, με εκατομμύρια τηλεθεατών να αναμένουν το νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα βράδυ. Το «Παρά Πέντε» συνδύαζε το ατακαδόρικο σενάριο, με την έξυπνη πλοκή και ένα υποδειγματικό χτίσιμο χαρακτήρων που κέρδισαν τον τηλεθεατή. Ως και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόραση.

#5 Ευτυχισμένοι Μαζί (2007)

Όταν η οικογένεια των Μαυροτσούκαλων υποδέχεται την Ελένη και τις κόρες της στο σπίτι, η συγκατοίκηση, κάθε άλλο παρά εύκολη, προμηνύεται.

Το ξενόφερτο σίριαλ που έδεσε αρμονικά με την ελληνική πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες κωμωδίες των τελευταίων ετών (και δεν έχουμε πολλές τέτοιες).

Το 2007 το Mega πρόβαλε μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του, στην οποία πέρα από το Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου, ιδιαίτερο ρόλο και πολύ καλές ερμηνείες είχαν (σπάνιο για ελληνικό σίριαλ) και τα παιδιά.

#6 Δύο Ξένοι (1997)

Η σειρά «Δυο Ξένοι» αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική τηλεόραση εν γένει και την κωμωδία ειδικότερα. Οι γρήγοροι διάλογοι και οι «πνευματώδεις» ατάκες σε μια κλασική ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που φαινομενικά μοιάζουν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους που πλαισιώνεται στην ελληνική πραγματικότητα των '90s.

#7 Σ' αγαπώ Μ' αγαπάς (2000)

Η μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει να προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα το γαλλικό sitcom και πλάι στον Θοδωρή Αθερίδη εκπροσωπούν το σύγχρονο ελληνικό ζευγάρι μιας εποχής πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ένα σίριαλ που αγαπήθηκε πολύ και αποτέλεσε την δυναμική επιστροφή της Παπαδοπούλου στην τηλεόραση έπειτα από πολλά χρόνια αποχής.

#8 Σαββατογεννημένες (2003)

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Καπουτζίδης συστήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό. Τρεις γυναίκες, πρώην σύζυγοι ενός αδιάφορου και χειριστικού άνδρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να του πάρουν το τζόκερ και 7,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο τελευταίος παθαίνει αμνησία. Στο ρόλο του άκαρδου συζύγου ο εκπληκτικός Σάκης Μπουλάς.
Μια σειρά που περιέγραφε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να γίνει από τις πιο αγαπημένες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια

#9 Ντόλτσε Βίτα (1995)

Άλλο ένα σίριαλ που θα το χαρακτήριζε κανείς άνετα "κλασικό". Το 1995 η Άννα Παναγιωτοπούλου θα μπλέξει ως Χριστίνα Μαρκάτου σε ερωτικές περιπέτειες με τον σύντροφο της κόρης της Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και οι ατάκες θα πέφτουν από όλους τους χαρακτήρες και εδώ βροχή.
Η σεναριακή σύμπραξη του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Λευτέρη Παπαπέτρου είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Ξεχωριστή μνεία πρέπει να κάνεις κανείς εδώ, τόσο για το ρόλο της Ασπασίας (Μαρία Καβογιάννη), όσο και για εκείνον της Σάσας (Κατιάνα Μπαλανίκα).

#10 Οι Αυθαίρετοι (1989)

Σκοτεινή και μαύρη κωμωδία, υπήρξε από τις πρώτες σειρές που εντυπώθηκαν στο τηλεοπτικό κοινό. Ο Βασίλης Νεμέας βρίσκεται πίσω από δεκάδες σειρές στην τηλεόραση, αλλά "Οι Αυθαίρετοι" το 1989. Η σειρά είχε ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών που την έκαναν μοναδική. Δημήτρης Πουλικάκος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Βάσια Τριφύλλη, Θέμης Μάνεσης, Ισαβέλλα Βλασιάδου κα.

#11 Οι Τρεις Χάριτες (1990)

Το πρώτο σίριαλ των Ρέππα - Παπαθανασίου γίνεται και μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της πρώιμης περιόδου της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη και Νένα Μεντή υποδύονται τρεις αδερφές Χαρίτου σε μια σειρά από την οποία πέρασαν ως guest δεκάδες ηθοποιοί που έγιναν στη συνέχεια ιδιαίτερα αγαπητοί. Έκανε πρεμιέρα το Φλεβάρη του 1990 και διήρκησε για τρεις σεζόν.

 

TV

 • COSMOTECinema4HD
  06:00 (60' - R)
  Seizure Κ1 Ε7
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  06:40 (105' - PG)
  Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου (The Prince of Egypt)
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema4HD
  07:00 (60' - PG-13)
  Miss Scarlet and the Duke Κ1 Ε3
  Εποχής
 • COSMOTECinema3
  07:05 (25' - PG)
  Θάσος
  Ντοκιμαντέρ
 • COSMOTECinema2HD
  07:15 (95' - G)
  Έλλιοτ ο πιο Μικρός Τάρανδος (Elliot the Littlest Reindeer)
  Κιν. σχεδίων
 • COSMOTECinema3
  07:30 (115' - PG)
  Ταξίδι στη Μυτιλήνη
  Κοινωνική
 • COSMOTECinema4HD
  08:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ8 Ε12
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema1HD
  08:25 (95' - PG)
  Angel Falls: A Novel Holiday
  Αισθηματική
 • COSMOTECinema2HD
  08:50 (135' - PG-13)
  Βίβα Μαρία (Viva Maria!)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  09:00 (60' - PG)
  Zoey's Extraordinary Playlist Κ1 Ε10
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  09:25 (85' - PG)
  Ένας Βλάκας και Μισός
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  10:00 (95' - PG)
  Εξωγήινοι στη Σοφίτα (Aliens in the Attic)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  10:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ9 Ε10
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema3
  10:50 (85' - PG)
  Άλλος... για το Εκατομμύριο!
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  11:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ9 Ε11
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  11:05 (85' - PG-13)
  Egg
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  11:35 (155' - PG)
  Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)
  Φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  12:00 (60' - PG-13)
  Miss Scarlet and the Duke Κ1 Ε4
  Εποχής
 • COSMOTECinema3
  12:15 (120' - PG)
  Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  12:30 (105' - PG)
  Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας (Nim's Island)
  Φαντασίας
 • COSMOTECinema4HD
  13:00 (30' - PG-13)
  Duncanville Κ1 Ε5
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  13:30 (30' - PG-13)
  Duncanville Κ1 Ε6
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (60' - PG)
  Zoey's Extraordinary Playlist Κ1 Ε11
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema4HD
  14:00 (60' - PG)
  Zoey's Extraordinary Playlist Κ1 Ε11
  Δραματική κομεντί
 • COSMOTECinema1HD
  14:10 (35' - PG)
  World of Movies
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  14:15 (100' - PG-13)
  Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  14:15 (105' - R)
  Ποτέ Μη Μιλάς σε Ξένους (Joy Ride)
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  14:45 (120' - PG-13)
  Στην Πύλη της Αιωνιότητας (At Eternity's Gate)
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema4HD
  15:00 (30' - R)
  Swedish Dicks Κ1 Ε3
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  15:30 (30' - R)
  Swedish Dicks Κ1 Ε4
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  15:55 (85' - PG)
  Σουσουράδα
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  16:00 (60' - PG)
  Baywatch Κ8 Ε13
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema2HD
  16:00 (95' - PG)
  Συνέβη Κάποια Χριστούγεννα (Surviving Christmas)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  16:45 (115' - R)
  Το Ξίφος του Δράκου (Dragon Blade)
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema4HD
  17:00 (60' - PG-13)
  Cobra Κ1 Ε2
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  17:20 (85' - PG)
  Ο Βέγγος Σωφεράντζα
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema2HD
  17:35 (145' - PG)
  Ο Φύλακας (The Guardian)
  Δράσης
 • COSMOTECinema4HD
  18:00 (50' - R)
  Seizure Κ1 Ε8
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  18:40 (110' - PG-13)
  Η Πρόταση (The Proposal)
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  18:45 (95' - PG)
  Χαμένη Ευτυχία
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  18:50 (30' - R)
  Ramy Κ2 Ε3
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  19:20 (40' - R)
  Ramy Κ2 Ε4
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  20:00 (60' - PG-13)
  Baghdad Central Κ1 Ε5
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  20:00 (120' - R)
  Παιχνίδια Ζευγαριών (Non-Fiction)
  Ρομαντική κομεντί
 • COSMOTECinema3
  20:20 (100' - PG)
  Μανταλένα
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  20:30 (30' - PG)
  Buzz Κ6 Ε13
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema1HD
  21:00 (130' - R)
  Deadpool 2
  Περιπέτεια
 • COSMOTECinema4HD
  21:00 (60' - PG)
  The Late Late Show with James Corden Κ7 Ε8
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema3
  22:00 (110' - PG)
  Τζένη - Τζένη
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - PG-13)
  The Graham Norton Show Κ28 Ε2
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (110' - R)
  Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις; (Can You Ever Forgive Me?)
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema3
  22:00 (110' - PG)
  Τζένη - Τζένη
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  22:00 (60' - PG-13)
  The Graham Norton Show Κ28 Ε2
  Ψυχαγωγική εκπομπή
 • COSMOTECinema2HD
  22:00 (110' - R)
  Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις; (Can You Ever Forgive Me?)
  Βιογραφία
 • COSMOTECinema4HD
  23:00 (50' - PG-13)
  The Sister Ε3
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  23:10 (100' - R)
  Μισοτελειωμένες Δουλειές (Unfinished Business)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  23:10 (100' - R)
  Μισοτελειωμένες Δουλειές (Unfinished Business)
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema3
  23:50 (125' - PG-13)
  Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο
  Ιστορική
 • COSMOTECinema3
  23:50 (125' - PG-13)
  Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο
  Ιστορική
 • COSMOTECinema4HD
  23:50 (50' - PG-13)
  The Sister Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  23:50 (50' - PG-13)
  The Sister Ε4
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  23:50 (90' - R)
  Σύγκρουση μέχρι Τέλους (Standoff)
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  23:50 (90' - R)
  Σύγκρουση μέχρι Τέλους (Standoff)
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema4HD
  00:40 (65' - R)
  Deliver Us Κ1 Ε5
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  00:50 (95' - R)
  Αιματηρό Ανθρωποκυνηγητό (Happy Hunting)
  Τρόμου
 • COSMOTECinema2HD
  01:20 (125' - R)
  Ποιος θα σου Τραγουδήσει (Quien Te Cantara)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  01:45 (60' - R)
  The Borgias Κ2 Ε10
  Ιστορική
 • COSMOTECinema3
  01:55 (95' - PG-13)
  Το Έτερον Ήμισυ
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema1HD
  02:25 (105' - R)
  Danger One
  Δράσης
 • COSMOTECinema4HD
  02:45 (50' - R)
  The Terror Κ2 Ε10
  Θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  03:25 (110' - PG-13)
  Αμάντα (Amanda)
  Δραματική
 • COSMOTECinema3
  03:30 (105' - R)
  Κατηγορώ τους Ανθρώπους
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  03:35 (50' - PG-13)
  Baghdad Central Κ1 Ε5
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema1HD
  04:10 (130' - PG-13)
  Ο Επίμονος Κηπουρός (The Constant Gardener)
  Δραματική
 • COSMOTECinema4HD
  04:25 (50' - PG-13)
  Cobra Κ1 Ε2
  Δράσης
 • COSMOTECinema3
  05:15 (90' - PG)
  Το Τεμπελόσκυλο
  Κωμωδία
 • COSMOTECinema4HD
  05:15 (65' - R)
  Deliver Us Κ1 Ε5
  Αστυνομικό θρίλερ
 • COSMOTECinema2HD
  05:15 (140' - PG-13)
  8 1/2
  Δραματική

Ροή ειδήσεων

Share