Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

MEGA: Πότε θα γίνει ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης;

Εξελίξεις!

18 Ιουνίου 2019 16:28
MEGA: Πότε θα γίνει ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης;

Mέσα στον Ιούλιο πιθανολογείται ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης του Mega σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Grant Thorton κινήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς και φαίνεται ότι θα έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ως τα τέλη Ιουνίου.

undefined

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται ο δρόμος στις τράπεζες να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην μεγάλου καναλιού.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δίνονται διαβεβαιώσεις στους συντελεστές των σειρών ότι νομικά κωλύματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα των σειρών μπορούν να αρθούν μέσω συμφωνίας με τον επόμενο ιδιοκτήτη της ταινιοθήκης.

Πηγή: dailymedia

Αυτά είναι τα 4 κανάλια που διεκδικούν την ταινιοθήκη του Mega!

Είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο θέμα που αφορά το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Από την στιγμή που το Mega έπαψε να μεταδίδεται από τις τηλεόρασης τόσο μέσω της Digea όσο και από τις ψηφιακές πλατφόρμες άπαντες περιμένουν τη δημοπράτηση των περιουσιακών του στοιχείων. Η υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικασία.

Η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η λεπτομερής καταγραφή από τον ειδικό διαχειριστή. Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η περίπτωση της ταινιοθήκης του καναλιού που αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο.

Εδώ όμως τα πράγματα περιπλέκονται αφού το κανάλι είχε υπογράψει σε πολλές περιπτώσεις ειδικές συμφωνίες με τους δημιουργούς.

Όταν διευθετηθούν όλα αυτά τα ζητήματα τότε θα ξεκινήσει και η διαδικασία. Η εκποίηση τοποθετείται χρονικά στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, οπότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τις δύο «ορφανές» άδειες γενικού περιεχομένου.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι άπαντες καναλάρχες θα μπουν στη «μάχη» για να τη διεκδικήσουν. Οι Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης (που διεκδικεί μια από τις δύο ορφανές άδειες), Θοδωρής Κυριακού και Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμοι για μια διαφορετικού είδους «μονομαχία». Ερωτηματικό υπάρχει μόνο από την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το καθεστώς του ALPHA.

Όπως είναι λογικό όλοι οι παίκτες της τηλεοπτικής σκακιέρας έχουν βάλει στο μάτι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Mega. Άλλωστε αυτός που θα την αποκτήσει θα έχει και πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Μην ξεχνάμε ότι το Mega κρατήθηκε ζωντανό μέσα από τις επαναλήψεις σημειώνοντας μάλιστα πολλές φορές και διψήφια νούμερα τηλεθέασης.

 

TV

Ροή ειδήσεων

Share