Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι πρώτοι "Ήρωες" του Σάκη!!! (PHOTOS)

27 Απριλίου 2013
Αυτοί είναι οι πρώτοι

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που καθημερινά δίνουν μάχη με τη ζωή, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες στάθηκαν πραγματικά παλικάρια, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Δέκα ιστορίες ηρωισμού, αλληλεγγύης και εξαιρετικής κοινωνικής προσφοράς με πρωταγωνιστές απ' όλη την Ελλάδα. Αυτοί είναι οι δέκα ήρωες του ΑΝΤ1, αυτοί είναι οι δέκα ήρωες του Σάκη.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο τα γυρίσματα των πέντε συνολικά ντοκιμαντέρ που θα παρακολουθήσουμε από τα μέσα Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία πρεμιέρας από τις 13 έως τις 17 Μαΐου. Το πρώτο γύρισμα έγινε στην Αθήνα όπου ο Σάκης γνώρισε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Περικλή, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έσωσε μια γυναίκα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Η αυτοθυσία και η δύναμη ψυχής του ενέπνευσαν την επιτροπή που επέλεξε την ιστορία του ανάμεσα σε περισσότερες από δύο χιλιάδες. Ο Σάκης συνάντησε τον Περικλή στο κέντρο της Αθήνας και εκείνος μοιράστηκε μαζί του τη μοναδική του εμπειρία. Ο Σάκης έζησε μαζί με την οικογένεια της γυναίκας που έσωσε ο Περικλής τα σπάνια συναισθήματα, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη που τους δένει, γνώρισε την κόρη του σε μια παιδική χαρά και έκαναν κούνια μαζί. Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής της εκπομπής ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη και γνώρισε τον Ηλία, τον γιο του «ήρωα». Ακολουθούν τα Τρίκαλα και η Κρήτη την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα πολύωρα γυρίσματα θα συνεχιστούν και την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πολύπειρος εκπαιδευτής αυτοδυτών έχει δείξει πολλές φορές δείγματα θάρρους, ενώ αψηφώντας τον κίνδυνο έχει σώσει συνανθρώπους μας. Αναμφίβολα, μία από τις συγκλονιστικότερες διασώσεις που προκάλεσαν αίσθηση στο πανελλήνιο ήταν κατά την προσάραξη του ταχύπλοου επιβατηγού «Δελφίνι 16» στις βραχονησίδες Καβουρονήσια, ανοιχτά της Μυκόνου, τη νύχτα της 17ης Αυγούστου 1993.

Ο Χρύσανθος Πολιτόπουλος βρισκόταν σε μια ταβέρνα με την οικογένειά του όταν ο επικελευστής του Λιμενικού Τάσος Μπαλαούρας έσπευσε να ζητήσει τη βοήθειά του για τη διάσωση των ναυαγών. Χωρίς να το σκεφτεί ούτε στιγμή, ο επαγγελματίας δύτης επιβιβάστηκε σε φουσκωτό μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας διάσωσης και εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής προσέγγισαν το υδροπτέρυγο. Σε μια δραματική επιχείρηση, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, περισυλλέγησαν οι 11 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα από το «Δελφίνι».

Το 1995 ο κ. Πολιτόπουλος βραβεύθηκε για την ηρωική πράξη του από την Ακαδημία Αθηνών. Ο 55χρονος σήμερα άντρας, ο οποίος έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις Υποβρύχιων Καταστροφών, εξακολουθεί να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε νέους αυτοδύτες.

AΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ (30 ετών)

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2003 λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα εκτρέπεται της πορείας του και πέφτει από γέφυρα στον ποταμό Αλιάκμονα. Τραγικός απολογισμός: 16 νεκροί και 7 τραυματίες. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκεται ο 20χρονος τότε στρατιώτης Τάσος Κόλλιας, ο οποίος, παρότι τραυματισμένος, βγαίνει από τα σπασμένα παράθυρα του λεωφορείου και σώζει στη συνέχεια έναν συνεπιβάτη του, τον Αλβανό Φρέντου Τσαβάι. Στη συνέχεια βοηθά κι άλλους τραυματίες να απεγκλωβιστούν. Για αρκετά χρόνια διατηρούσε επαφές με κάποιους επιζήσαντες αλλά με την πάροδο του χρόνου τα ίχνη τους χάθηκαν, ενώ ο Αλβανός που ο Τάσος έβγαλε με τα χέρια του από τα συντρίμμια του λεωφορείου λίγα χρόνια αργότερα έφυγε για την πατρίδα του.

Ο ίδιος ο Τάσος Κόλλιας για αρκετό καιρό μετά το δυστύχημα αδυνατούσε να μπει σε λεωφορείο, αλλά με τη βοήθεια της κατάλληλης ψυχολογικής υποστήριξης ξεπέρασε τη φοβία του. Του ζήτησαν, μάλιστα, να ηγηθεί της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης που θα δημιουργείτο για τους άλλους επιζήσαντες, αλλά, τελικά οι υπόλοιποι δεν θέλησαν να ακολουθήσουν. Σήμερα ο 30χρονος ζει στην Καστοριά, είναι άνεργος εδώ και 4 χρόνια, περιμένει το πρώτο του παιδάκι και δουλεύει περιστασιακά στην κινητή καντίνα που διατηρεί η μητέρα του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

«Ονομάζομαι Παναγιώτης, είμαι 45 ετών, επιζών από καρκίνο των όρχεων και μένω δυνατός». Έτσι συστήνεται ο γυμναστής Παναγιώτης Μιχαήλ, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο και νόσησε για πρώτη φορά από καρκίνο των όρχεων το 1997, σε ηλικία 30 ετών. Η ιστορία του λίγο πολύ γνωστή, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θα θυμούνται το σποτάκι με τον σάκο του μποξ στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος μαζί με άλλη μια καρκινοπαθή. Εκείνη έχασε τη μάχη, ο Παναγιώτης όμως συνεχίζει ακόμα...

Ο καρκίνος βρισκόταν σε αρχικό στάδιο. Μόλις του ανακοίνωσε ο γιατρός τη διάγνωση, πάγωσε, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια του. Το μόνο που δεν είχε σκεφτεί ποτέ μέχρι τότε ήταν ότι θα διαγνωστεί με καρκίνο. Η ζωή του, λόγω της αθλητικής δραστηριότητας αλλά και της επαγγελματικής του ιδιότητας ως γυμναστής, ήταν πολύ προσεγμένη.

Μετά την επέμβαση και τις χημειοθεραπείες κατάλαβε ότι έπρεπε να το αντιμετωπίσει μόνος του, αφού όλοι -φίλοι και γνωστοί- ως διά μαγείας, είχαν εξαφανιστεί, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κανένας από τους γιατρούς του δεν τον παρέπεμψε σε κάποια ομάδα υποστήριξης. Ξαναγύρισε στη δουλειά του στα γυμναστήρια και στην καθημερινότητά του, όμως τον Ιανουάριο του 2007, μετά από το καθιερωμένο ετήσιο τσεκ-απ, του διεγνώσθη για δεύτερη φορά καρκίνος του όρχεως.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, αφού ο καρκίνος των όρχεων, σε αρχικό στάδιο, θεωρείται ιάσιμος κατά 99%. Το ευτύχημα, για άλλη μία φορά, ήταν ότι βρισκόταν σε αρχικό στάδιο. Σε εκείνη τη δύσκολη κατάσταση της επανεμφάνισης του καρκίνου σκέφτηκε τη δημιουργία ενός Οργανισμού που θα παρείχε όσα εκείνος θα ήθελε να είχε ως ασθενής. Έτσι δημιούργησε στις 4 Οκτωβρίου 2007 την Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου με την ονομασία «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» ή «BE STRONG».

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης http://www.bestrong.org.gr , που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2008, θεωρείται από τις πιο ενημερωμένες στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο. Την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης 1069 παρέτεινε τη λειτουργία της σε 24ωρη βάση, πέντε μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Το «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», σε συνεργασία με την κυπριακή οργάνωση «ΕΛΑΖΩ», διεύρυνε τις υπηρεσίες της γραμμής 1069, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου σε όλους τους Κύπριους πολίτες. Έτσι, κάθε Κύπριος που καλεί στον τετραψήφιο αριθμό 1469, ο οποίος ισχύει μόνο για την Κύπρο, συνδέεται με τους ειδικούς ψυχικής υγείας της Οργάνωσης και λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται.

Ο Παναγιώτης έχει γράψει και ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαστε τουρίστες», στο οποίο καταθέτει, με βιωματική γραφή, τις εμπειρίες του, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, προσφέροντας μέσα από τη δική του ιστορία ελπίδα για τη ζωή.

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στο πλαίσια του διαγωνισμού «CANCER ON THE INTERNET» AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ». Ο επόμενος στόχος του Παναγιώτη είναι η δημιουργία ενός κέντρου ευεξίας & ολιστικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

O Παναγιώτης Μιχαήλ, έχει γεννηθεί στη Γερμανία, κατάγεται από την Κύπρο, ενώ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

ΣΟΦΙΑ ΚΥΒΕΛΙΔΟΥ

Η Σοφία είναι μητέρα ενός παιδιού με νοητική υστέρηση. Ο γιος της, Πέτρος, γεννήθηκε με σύνδρομο Rubinstein-Taybi, μια σπάνια γενετική ανωμαλία και σήμερα, αν και είναι 18 ετών, εξακολουθεί να έχει το μυαλό ενός μικρού παιδιού. Η μητέρα χώρισε σε νεαρή ηλικία και έμεινε να παλεύει μόνη της για να φροντίζει το παιδί. Καθώς η ίδια έπρεπε να εργαστεί για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τη φροντίδα του παιδιού ανέλαβε κυρίως η γιαγιά στο χωριό Νικήτη της Χαλκιδικής, ενώ η Σοφία Κυβελίδου μοίραζε το χρόνο της μεταξύ της Νικήτης και της Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται.

Όταν το 2009 η μητέρα της Σοφίας διαγνώσθηκε με καρκίνο του πνεύμονα, άρχισε να αγωνιά για το τι θα απογίνει το παιδί όταν η γιαγιά -αλλά και η ίδια- φύγει από τη ζωή. Η αγωνία αυτή την ώθησε να δημιουργήσει τον Οκτώβριο του 2012 το Σύλλογο Φίλων και Γονέων Παιδιών με Νοητική Στέρηση και Αυτισμό Χαλκιδικής «ΟΝΕΙΡΑ», ο οποίος σήμερα αριθμεί περίπου 100 μέλη.

Περισσότερες από 40 οικογένειες με παιδιά που έχουν νοητική υστέρηση μοιράζονται τις ανησυχίες και αλληλοβοηθούνται. Ο Σύλλογος απευθύνεται κυρίως σε ενήλικα παιδιά που αποφοίτησαν από τα ειδικά σχολεία Πολυγύρου και Μουδανιών του νομού Χαλκιδικής.

Στόχος του Συλλόγου «ΟΝΕΙΡΑ» είναι να συμβάλλει στην επαγγελτική κατάρτιση των νέων με ειδικές ανάγκες και μέσα στα σχέδιά του είναι η λειτουργία ενός ξενώνα υποστηριζόμενης διαβίωσης με την εθελοντική συνεισφορά ιατρών και κοινωνικών λειτουργών.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα News που κυκλοφορεί!

Για περισσότερα τηλεοπτικά νέα κάντε κλικ εδώ

 

MEDIA & TV

  • COSMOTECinema3
    06:00 (90' - PG-13)
    Σερίφης, ο Μηχανοφάγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε4
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    07:00 (95' - PG-13)
    For Love or Money
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    07:00 (60' - PG-13)
    FBI: International Κ3 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    07:25 (110' - PG)
    Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    07:30 (90' - PG)
    Προσκλητήριο στη Μάνα
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    08:00 (60' - PG-13)
    Sanditon Κ3 Ε4
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    08:35 (80' - PG-13)
    Badman
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    09:00 (90' - PG-13)
    Όταν η Πόλις Πεθαίνει
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    09:00 (60' - PG-13)
    Magnum P.I. Κ5 Ε18
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    09:15 (105' - PG-13)
    Tesla
    Βιογραφία
  • COSMOTECinema1HD
    09:55 (100' - PG-13)
    Juniors
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    10:00 (60' - PG-13)
    FBI: Most Wanted Κ5 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    10:30 (110' - PG)
    Μπετόβεν και Μπουζούκι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    11:00 (60' - PG-13)
    FBI Κ6 Ε10
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    11:00 (85' - PG)
    Christmas Revisited
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema1HD
    11:35 (120' - PG-13)
    Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema4HD
    12:00 (60' - PG-13)
    Viola Κ1 Ε11
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema3
    12:20 (105' - PG-13)
    Karditsa Forever
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    12:25 (90' - PG)
    Αϊλό: Ο Μικρός Ήρωας
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema4HD
    13:00 (60' - PG-13)
    Sanditon Κ3 Ε5
    Εποχής
  • COSMOTECinema1HD
    13:35 (90' - PG)
    Crossword Mysteries: Riddle Me Dead
    Μυστηρίου
  • COSMOTECinema2HD
    13:55 (115' - PG-13)
    Ο Βασιλιάς του Ροκ
    Μιούζικαλ
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    14:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema3
    14:05 (85' - PG)
    Ένα Μπουζούκι Αλλιώτικο από τα Άλλα
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    15:00 (60' - PG-13)
    Magnum P.I. Κ5 Ε19
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema1HD
    15:05 (130' - PG-13)
    Real Steel
    Επιστ. φαντασίας
  • COSMOTECinema3
    15:30 (100' - PG)
    Η Καφετζού
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema2HD
    15:50 (115' - PG-13)
    Χωρίς Μάρτυρες
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    16:00 (65' - PG-13)
    High Intellectual Potential Κ3 Ε3
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema4HD
    17:05 (55' - R)
    Dark Winds Κ1 Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    17:10 (100' - PG)
    Περιμένοντας τη Νονά
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    17:15 (95' - PG-13)
    Οικογενειακές Ανισορροπίες
    Δραματική Κομεντί
  • COSMOTECinema2HD
    17:45 (115' - PG-13)
    Μια Νύχτα στον Υπόγειο
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    18:00 (30' - R)
    Nurse Jackie Κ5 Ε3
    Δραματική κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    18:30 (30' - R)
    Nurse Jackie Κ5 Ε4
    Δραματική κομεντί
  • COSMOTECinema3
    18:50 (100' - PG)
    Είναι Ένας Τρελλός... Τρελλός Βέγγος
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    18:50 (130' - R)
    Όσα Φέρνει η Ζωή
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    19:00 (60' - R)
    The Long Shadow Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    19:40 (100' - R)
    Δεν Μένουμε πια Εδώ
    Δραματική
  • COSMOTECinema4HD
    20:00 (60' - R)
    Yellowstone Κ3 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema3
    20:30 (90' - PG)
    Τζο ο Τρομερός
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema1HD
    21:00 (105' - PG)
    The Royal Bake Off
    Ρομαντική Κομεντί
  • COSMOTECinema4HD
    21:00 (60' - PG-13)
    Walker Κ4 Ε4
    Περιπέτεια
  • COSMOTECinema2HD
    21:20 (40' - PG)
    Planet Action
    Ψυχαγωγική εκπομπή
  • COSMOTECinema3
    22:00 (115' - PG)
    Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema3
    22:00 (115' - PG)
    Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    22:00 (60' - PG-13)
    The Rookie Κ6 Ε4
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema2HD
    22:00 (135' - PG-13)
    Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
    Φαντασίας
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (120' - PG-13)
    Hunter Killer
    Δράσης
  • COSMOTECinema1HD
    22:45 (120' - PG-13)
    Hunter Killer
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - R)
    Chucky Κ3 Ε7
    Τρόμου
  • COSMOTECinema4HD
    23:00 (60' - R)
    Chucky Κ3 Ε7
    Τρόμου
  • COSMOTECinema3
    23:55 (105' - PG-13)
    Ο Γιος του Φύλακα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema3
    23:55 (105' - PG-13)
    Ο Γιος του Φύλακα
    Κοινωνική
  • COSMOTECinema4HD
    00:00 (60' - PG-13)
    Catch Me a Killer Ε6
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema2HD
    00:15 (125' - R)
    Η Συγκάλυψη
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    00:45 (85' - R)
    Hobo with a Shotgun
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    01:00 (60' - R)
    Erinyes Κ1 Ε9
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema3
    01:40 (90' - PG-13)
    Κλασική Περίπτωση Βλάβης
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    02:00 (60' - R)
    42 C Ε3
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    02:10 (100' - R)
    Η Συμμορία της Λυόν
    Αστυνομική
  • COSMOTECinema2HD
    02:20 (120' - R)
    Νικίτα
    Δράσης
  • COSMOTECinema4HD
    03:00 (60' - R)
    The Beauty Queen of Jerusalem Κ1 Ε5
    Εποχής
  • COSMOTECinema3
    03:10 (90' - R)
    The Κόπανοι
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema1HD
    03:50 (105' - R)
    Huracan
    Θρίλερ
  • COSMOTECinema4HD
    04:00 (60' - R)
    Yellowstone Κ3 Ε1
    Γουέστερν
  • COSMOTECinema2HD
    04:20 (105' - R)
    Η Ομηρία
    Δράσης
  • COSMOTECinema3
    04:40 (80' - PG)
    Μας Κλέψανε την Γκόλφω
    Αισθηματική
  • COSMOTECinema4HD
    05:00 (60' - R)
    The Long Shadow Ε5
    Αστυνομικό Θρίλερ
  • COSMOTECinema1HD
    05:35 (90' - PG-13)
    Kennedy, Sinatra and the Mafia
    Ντοκιμαντέρ
  • COSMOTECinema3
    06:00 (90' - PG)
    Αχ, και να 'μουν Άντρας
    Κωμωδία
  • COSMOTECinema4HD
    06:00 (60' - PG-13)
    Past Forward Ε5
    Κωμωδία

Ροή ειδήσεων

Share