Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Η σπαζοκεφαλιά που 8 στους 10 αδυνατούν να απαντήσουν σωστά - Ποιος από τους δυο έχει προτεραιότητα;

Μπορείς να βρεις τη λύση;

21 Ιουνίου 2024 15:20
Η σπαζοκεφαλιά που 8 στους 10 αδυνατούν να απαντήσουν σωστά - Ποιος από τους δυο έχει προτεραιότητα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία σπαζοκεφαλιά που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με μία διασταύρωση και το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι οδηγοί των οχημάτων που αντικρίζουν τα δύο πράσινα φανάρια, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος που επιτελούν οι φωτεινοί σηματοδότες, καθώς ξεκαθαρίζουν αδιαμφισβήτητα ποιος έχει προτεραιότητα σε μια διασταύρωση.

Όποιος κινείται σε δρόμο όπου το φανάρι έχει ανάψει κόκκινο, οφείλει να σταματήσει το αυτοκίνητό του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια η διέλευση των οδηγών που κινούνται επί της οδού με τον πράσινο φωτεινό σηματοδότη.

Διαβάστε επίσης: Η σπαζοκεφαλιά με τα σπίρτα που 9 στους 10 αδυνατούν να δώσουν την σωστή λύση. Εσείς θα τα καταφέρετε;

Υπάρχει, όμως, και το σπάνιο, αλλά υπαρκτό, σενάριο, σε μια διασταύρωση να εκπέμπουν ταυτόχρονα πράσινο φως δύο ή περισσότερα φανάρια, όπως στην παρακάτω εικόνα, η οποία αποτελεί μια σπαζοκεφαλιά για τη συντριπτική πλειονότητα των οδηγών.

Η σπαζοκεφαλιά που 8 στους 10 αδυνατούν να απαντήσουν σωστά - Ποιος από τους δυο έχει προτεραιότητα;

Σπαζοκεφαλιά για γερούς λύτες

Τόσο το όχημα “1” όσο και το όχημα “2” αντικρίζουν πράσινο φωτεινό σηματοδότη και επιθυμούν να στρίψουν στην ίδια κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καθένας έχει τη δική του λωρίδα για να στρίψει, είναι λογικό οι περισσότεροι να υποθέτουν ότι μπορούν να διασχίσουν ταυτόχρονα τη διασταύρωση, δίχως να υπάρχει κάποιος κίνδυνος να συγκρουστούν.

Όμως, σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, προτεραιότητα έχει το αυτοκίνητο που στρίβει δεξιά, ο οδηγός του οποίου επίσης μπορεί να επιλέξει σε ποια από τις δύο λωρίδες θα εισέλθει.

Όσον αφορά τον οδηγό που στρίβει αριστερά, έχει υποχρέωση να σταματήσει και να στρίψει μόνο εφόσον έχει δώσει πρώτα προτεραιότητα στο άλλο όχημα.

Το ίδιο θα όφειλε να κάνει ακόμα και στην περίπτωση που το αντίθετα κινούμενο αυτοκίνητο θα συνέχιζε την πορεία του και δεν θα έστριβε, δίνοντας στο όχημα 1 τον χώρο να στρίψει, σχεδόν παράλληλα με αυτό στον κάθετο δρόμο.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share