Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Κι όμως ο ύμνος του Champions League συνδέεται με τον Βασιλιά Κάρολο - Οι άγνωστοι στίχοι που λίγοι γνωρίζουν

Όλοι τον έχουμε ακούσει, αλλά ελάχιστοι ξέρουμε τι λέει

6 Ιουνίου 2024 13:26
Κι όμως ο ύμνος του Champions League συνδέεται με τον Βασιλιά Κάρολο - Οι άγνωστοι στίχοι που λίγοι γνωρίζουν
Από Ρέα Βέσση

Κάθε ποδοσφαιρόφιλος - ή και όχι - που θα ακούσει τη συγκεκριμένη μελωδία, θα καταλάβει αμέσως με τι συνδέεται.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Champions League: 15ο στέμμα για τη Βασίλισσα της Ευρώπης! (videos)

Φυσικά, μιλάμε για τον χαρακτηριστικό ύμνο του Champions League, ο οποίος κάθε φορά που ηχεί στα αυτιά μας νιώθουμε ένα δέος απέναντι στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου!

Όλοι μπορουμε να τον αντιληφθούμε μόλις τον ακούσουμε, όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά ελάχιστοι γνωρίζαμε τη σύνδεση που έχει αυτή η μοναδική μελωδία με τον βασιλιά Κάρολο και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η εν λόγω σύνθεση έχει βασιλικές ρίζες και στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ύμνο «Zadok the Priest: The Coronation Anthem», ο οποίος γράφτηκε για την ενθρόνιση του Άγγλου Βασιλιά, Γεωργίου Β' το 1727.

Μια εύλογη απορία που θα μπροούσε να προκύψει είναι: «Μα πώς μια σύνθεση από το 1727 έγινε ο ύμνος του Champions League εκατοντάδες χρόνια μετά;»

Η απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη! Το ημερολόγιο γυρίζει στη σεζόν 1992-93, οπότε το «πειραματικό» Champions League είχε κάνει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ντεμπούτο και η UEFA αναζητούσε μια ιδιαίτερη μελωδία που θα συνδεόταν με τη διοργάνωση.

Τότε, ανατέθηκε στον συνθετη Τόνι Μπρίτεν να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Αν και η επαφή του με το ποδόσφαιρο, δεν ήταν και τόσο στενή, ο Μπρίτεν κατάλαβε πως αυτό που θα δημιουργούσε θα ήταν κάτι που θα περνούσε στην ιστορία του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου.

Επομένως, πηγή έμπνευσης του αποτέλεσε το «Zadok the priest». O ίδιος, μάλιστα αργότερα παραδεχθηκε ότι «δεν μπρορούσε καν να φανταστεί ότι θα άντεχε τόσο πολύ στο πέρασμα του χρόνου». Μέσα σε έναν μήνα, το είχε τροποποήσει ελαφρώς και ήταν έτοιμο!

Προς επιβεβαίωση όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείτε να δείτε ακριβώς τη στιγμή της στέψης του βασιλιά Καρόλου κια να ακούσετε το εμβατήριο, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με τον ύμνο του Champions League.

Έχετε αναρωτηθεί τι ακριβώς λένε οι στίχοι του

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ίσως να μπροούσαμε να αντιληφθούμε ότι κάτι λέει ο ύμνος του Champions League, αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε με ακρίβεια τι λένε οι στίχοι του.

Ίσως οι λάτρεις του ποδοσφαίρου και της διοργάνωσης να γνώριζαν απο πριν ότι πρόκειται για έναν ύμνο που περιέχει μέσα στίχους σε τρεις διαφορετικές γλώσσες!

Κι όμως, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά είναι οι γλώσσες που ακούγονται, οι οποίες είναι και οι τρεις επίσημες γλώσσες της UEFA.

O στόχος πίσω από τον ύμνο και το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει είναι να εξυμνήσει τους παίχτες και τις ομάδες για το κατόρθωμα τους να βρίσκονται στην κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου με την αξία τους!

«Αυτές είναι οι καλύτερες ομάδες», «Οι καλύτεροι», «Αυτό είναι το μεγάλο παιχνίδι», «Οι πρωταθλητές», αυτά είναι τα λόγια.

Ils sont les meilleurs (They are the best)
Sie sind die Besten (They are the best)
These are the champions

Die Meister (The master)
Die Besten (The best)
Les grandes equipes (The great teams)
The champions

@sp_yanno93 Το τελευταίο όλοι το ξέρετε! ???????????? #championsleague #football #olympiacos #olympiakos #panathinaikos #aek #paok #foryou #fy #fyp #foryoupage #ολυμπιακος #παοκ #αεκ #παναθηναϊκός #ποδοσφαιρο ♬ som original - canaisyoutube95 - Canal Hinos
 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share