Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

«Δεν είναι το χρώμα»: Ο Έλληνας αγρότης που επιτέλους μας έδειξε πως να διαλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες στον μανάβη

5 Ιουνίου 2024 13:40
«Δεν είναι το χρώμα»: Ο Έλληνας αγρότης που επιτέλους μας έδειξε πως να διαλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες στον μανάβη
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο Έλληνας αγρότης που έχει γίνει viral στο TikTok, δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πως να εντοπίζουμε τις πιο γευστικές και αρωματικές ντομάτες και πώς να ξεχωρίζουμε τις γενετικά τροποποιημένες.

«Δεν υπάρχει πλέον γεύση στην ντομάτα. Έχει αλλάξει γενετικά ο σπόρος. Πηγαίνουμε και παίρνουμε ντομάτες που είναι εμφανισιακά όμορφες, βλέπουμε εξωτερικά το χρώμα τους. Όχι, δεν θα παίρνετε αυτή την ντομάτα» αναφέρει ο αγρότης συνεχίζοντας με το πώς θα πρέπει να αγοράζουμε και να επιλέγουμε τις ντομάτες.

«Θα παίρνετε ντομάτα που μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη, μπορεί να φαίνεται έτσι κιτρινωπή, αλλά θα παίρνετε ντομάτα».

Ο αγρότης συνεχίζει «Είναι η ντομάτα που βάζαμε παλιά. Την ανοίγεις και η ντομάτα μέσα δεν έχει πολύ μεγάλο κοτσάνι. Είναι ντομάτα, μυρίζει ντομάτα» εξηγεί ο αγρότης στο βίντεο, κόβοντας στη μέση μια ντομάτα για να δείξει το εσωτερικό της.

«Θα πηγαίνετε στις λαϊκές ή στα μανάβικα και θα τις ζητάτε. Θα λέτε θέλω ντομάτα ecstasy. Είναι η παλιά ονομασία. Ecstasy ή ελπίδα. Στο τελάρο όταν θα τις δείτε, δεν θα είναι εμφανισιακά όμορφες, αλλά θα είναι γευστικές. Ενώ θα δείτε τις άλλες ντομάτες που είναι εμφανισιακα τρομερές, αυτές έχουν πάρα πολύ χοντρή φλούδα. Λέγονται ντομάτες αντοχής».

Ο viral αγρότης συμπληρώνει με χιούμορ: «Μη μπερδευτεί κανείς και πάει και ζητήσει κανένα χάπι ecstasy και απογειωθεί! Ντομάτα ecstasy και ελπίδα θα ζητάτε στον μανάβη και στη λαϊκή. Αυτές είναι για το σπίτι σας και για τα παιδιά σας».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share