Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Το Β3 συγκίνησε τον αγαπημένο του καθηγητή - Το βίντεο που έκανε όλο το TikTok να κλαίει!

Η έκπληξη που τον έκανε να λυγίσει

9 Απριλίου 2024 22:51
Το Β3 συγκίνησε τον αγαπημένο του καθηγητή - Το βίντεο που έκανε όλο το TikTok να κλαίει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying.

Αυτή τη φορά όμως, μία σχολική τάξη γέμισε χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης και χαράς. Στο TikTok κυκλοφορεί βίντεο με μαθητές μίας τάξης που σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον καθηγητή τους.

Το βίντεο δείχνει τα παιδιά στην αίθουσα να έχουν σκύψει πάνω από συμμαθητή τους σαν να έχει συμβεί κάποιο κακό. Έντρομος ο καθηγητής μπαίνει τρέχοντας στην τάξη για να βοηθήσει τα παιδιά «του». Εκείνα αμέσως του αποκαλύπτουν την τούρτα γενεθλίων και του τραγουδούν τις ευχές, γεμίζοντάς τον με δάκρυα συγκίνησης.

Δείτε το με τα παιδιά σας: Το συγκλονιστικό σποτ για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του bullying - «Μίλα, μπορείς...» (video)

Ένα πρωτότυπο σποτ προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εθνικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αλλά και την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr στην οποία θα μπορούν μαθητές και γονείς να υποβάλουν αναφορές για τα περιστατικά.

«Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά.

Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί. #StopBullyingGR #MilaMporeis» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην περιγραφή του βίντεο.

Το βίντεο παρουσιάζει τη ζωή ενός εφήβου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το καθημερινό bullying από τους συμμαθητές του. Βρίσκει την αφορμή να μιλήσει, όταν εν τέλει γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις.

Πώς κάνεις μια αναφορά για bullying

Οι αιτήσεις φτάνουν στην αντίστοιχη σχολική μονάδα και σε τετραμελή ομάδα δράσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι προσεγγίζουν το εκάστοτε περιστατικό σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share