Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μητέρα έδωσε το μισό της συκώτι στο παιδί της και του έδωσε για δεύτερη φορά ζωή - Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου (photo-video)

Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών

22 Φεβρουαρίου 2024 09:49
Μητέρα έδωσε το μισό της συκώτι στο παιδί της και του έδωσε για δεύτερη φορά ζωή - Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια συγκινητική ιστορία για το δώρο ζωής που έδωσε μια μητέρα στον 7χρονο σήμερα γιο της όταν αυτός ήταν μόλις 30 ημερών έφεραν στη δημοσιότητα οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Ο μικρός Γιώργος σε ηλικία 30 ημερών διαγνώστηκε με ατρησία χοληφόρων αγγείων και οι γιατροί εξήγησαν στη μητέρα του ότι η μοναδική λύση για να κρατηθεί στη ζωή το μικρό αγόρι θα ήταν να του δώσει το μισό της συκώτι, όπως και έκανε.

Διαβάστε επίσης: «Μου λείπεις. Θυμάμαι τη μέρα που είπαν ότι έχεις έναν από τους χειρότερους παιδικούς καρκίνους… Καμία ελπίδα» - "Ραγίζει" καρδιές η μαμά του 6χρονου Χριστόφορου

Η ίδια μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου «ΗΠΑΡχω» των ηπατομεταμοσχευθέντων είπε ότι «είναι σαν να έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στον γιο μου».

Μητέρα έδωσε το μισό της συκώτι στο παιδί της - «Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής»

Ο Κωστής Χατζηδάκης μοιράστηκε την ιστορία του μικρού Γιώργου στα social media, αναφέροντας ότι «εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής!»

«30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του. Η "ατρησία χοληφόρων αγγείων" επέβαλε να γίνει μεταμόσχευση. Η μητέρα του τού έδωσε το μισό της συκώτι και όπως λέει η ίδια, χάρη στην πετυχημένη μεταμόσχευση, "έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της". Αχ, αυτές οι μανούλες!

Γνώρισα τη μητέρα, το παιδί και την ιστορία, στην εκδήλωση του Συλλόγου "ΗΠΑΡχω" των ηπατομεταμοσχευθέντων. Φοβερά συγκινητικό! Εδώ μιλάμε για τον πυρήνα της ανθρωπιάς και της αγάπης! Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής! Και το παιδί και η μητέρα και οι γιατροί που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη μάχη», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Εδώ είναι, επίσης, που η Πολιτεία πρέπει να θέτει σωστές προτεραιότητες. Τον Μάρτιο του 2023, η Πολιτεία θέσπισε νέο, σύγχρονο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις πλέον ήπατος καλύπτονται με 85 χιλιάδες ευρώ, αντί για 15 χιλιάδες που ήταν προηγουμένως. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχουν προχωρήσει 28 προσλήψεις, ενώ παράλληλα προχωρεί κι ο θεσμός των συντονιστών για τις μεταμοσχεύσεις. Και στο Ωνάσειο, από το τέλος του 2024, θα προχωρούν και μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Εννοείται ότι ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτές τις μάχες για τη ζωή. Και να δίνουμε την αντίστοιχη προτεραιότητα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Τα οφείλουμε σε κάθε Γιώργο, σε κάθε μητέρα και πατέρα και σε όλους τους γιατρούς, που δίνουν αυτές τις σπουδαίες μάχες ζωής!»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share