Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

«Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μην χάνεις χρόνο, ζήσε»: Η σπαρακτική ιστορία της 28χρονης Lauren Hoeve & η απόφαση για ευθανασία - Οι τελευταίες της συμβουλές για τη ζωή

«Αρρώστησα στην ακμή της ζωής μου και νόμιζα ότι θα είχα ακόμα πολύ χρόνο, αλλά κανείς δεν έχει αυτή την εγγύηση»

12 Φεβρουαρίου 2024 14:21
«Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μην χάνεις χρόνο, ζήσε»: Η σπαρακτική ιστορία της 28χρονης Lauren Hoeve & η απόφαση για ευθανασία - Οι τελευταίες της συμβουλές για τη ζωή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία γυναίκα από την Ολλανδία πέθανε στο σπίτι της μέσω υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς και τον καλύτερο φίλο της, ενώ μοιράστηκε ένα οδυνηρό και διδακτικό τελευταίο μήνυμα.

Η Lauren Hoeve διαγνώστηκε με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης το 2019. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η μπλόγκερ βιβλίων αντιμετώπισε την ακραία εξάντληση και τον βασανιστικό πόνο που την είχε αφήσει κλινήρη, αλλά αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για να «αναπαυθεί», όπως γράφει η Daily Mail.

Η πορεία προς τον θάνατο

Το 2022 η Lauren άρχισε να καταγράφει το ταξίδι της προς την ευθανασία. Ο υποβοηθούμενος θάνατος είναι νόμιμος στην Ολλανδία τα τελευταία 22 χρόνια. Είχε εξηγήσει πως ο γιατρός της είπε ότι σεβόταν την επιθυμία της να υποστεί ευθανασία, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει μόνη της λόγω της ψυχολογικής της διάγνωσης με ΔΕΠΥ.

Μετά από αυτό, η Lauren μπήκε σε λίστα αναμονής για ένα ραντεβού με ειδικό ευθανασίας, το οποίο χρειάστηκε περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω της πανδημίας. Τον Απρίλιο του 2023, εξετάστηκε από αρκετούς γιατρούς που συμπέραναν ότι ήταν «διανοητικά ικανή» να πάρει την απόφαση.

Διαβάστε επίσης: «Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι ο θάνατος! Ο άνδρας μου είναι εκεί πέρα και λέει: "ήρθε η ώρα". Και θα του πω: "Γειά σου, είμαι εδώ"» - Γιαγιά με καρκίνο τελικού σταδίου αποφάσισε να προχωρήσει σε ευθανασία (Video)

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Lauren ανακοίνωσε στους 7.800 ακόλουθούς της στο Twitter: «Η τελευταία μου μέρα θα είναι το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου. Η ευθανασία θα γίνει μεταξύ 13:30 και 14:30».

Τελικά, την τελευταία της μέρα, μοιράστηκε ένα τελευταίο meme με ένα αποχαιρετιστήριο ποστ: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου tweet. Ευχαριστώ όλους σας για την αγάπη σας. Τώρα θα ξεκουραστώ λίγο ακόμα μαζί με τους δικούς μου. Σας στέλνω και ένα τελευταίο μακάβριο meme».

Οι συμβουλές της

Στο τελευταίο blogpost της, η Lauren μοιράστηκε μερικές συμβουλές με τους ακόλουθούς της, γράφοντας ότι «θα ήθελε να ακούει πιο συχνά τον εαυτό της και όχι τους άλλους».

«Μη φοβάσαι να είσαι ευάλωτος. Είναι απολύτως εντάξει να λες ότι δεν ξέρεις κάτι, ότι δεν έχεις μελετήσει αρκετά (ακόμα) κάτι για να σχηματίσεις άποψη» πρόσθεσε.

«Είναι επίσης εντάξει να παραδέχεσαι όταν έχεις κάνει κάτι λάθος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και συνεχώς μαθαίνουμε. Το να παραδέχεσαι τα λάθη σου είναι μια όμορφη ιδιότητα που πάντα εκτιμώ στους ανθρώπους».

Η τελευταία της συμβουλή όμως ήταν και η πιο ουσιαστική: «Κάνε τα πράγματα που θέλεις να κάνεις τώρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αρρώστησα στην ακμή της ζωής μου και νόμιζα ότι θα είχα ακόμα πολύ χρόνο, αλλά κανείς δεν έχει αυτή την εγγύηση. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μην χάνεις χρόνο, ζήσε».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share