Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Έμεινε «κόκκαλο» ο Μάνεσης: Κινέζα δημοσιογράφος μιλά άπταιστα ελληνικά και τρελαίνει το Youtube φτιάχνοντας κουραμπιέδες (video)

Μαριάννα Λι: «Σκοπός μου να φέρω τους δύο λαούς πιο κοντά - Ακολουθώ τη συνταγή του…»

24 Δεκεμβρίου 2023 13:49
Έμεινε «κόκκαλο» ο Μάνεσης: Κινέζα δημοσιογράφος μιλά άπταιστα ελληνικά και τρελαίνει το Youtube φτιάχνοντας κουραμπιέδες (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Έμεινε «κόκκαλο» ο Νίκος Μάνεσης στο πλατό του Alpha με όσα είδε, αλλά κυρίως με αυτό που άκουσε: Την λένε Μαριάννα, είναι από την Κίνα, ζει και εργάζεται εκεί, όμως μιλάει πολύ καλά ελληνικά και μάλιστα φτιάχνει και κουραμπιέδες!

Πρόκειται για μία νεαρή, η οποία έγινε viral στο διαδίκτυο όταν σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτιαξε το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό των Χριστουγέννων, τους κουραμπιέδες και εντυπωσίΤην λένε Μαριάννα, είναι από την Κίνα, ζει και εργάζεται εκεί, όμως μιλάει πολύ καλά ελληνικά και μάλιστα φτιάχνει και κουραμπιέδες!ασε όχι μόνο με τις μαγειρικές της ικανότητες αλλά και με την ευφράδειά της στην ελληνική γλώσσα.

Δείτε επίσης: Τόσο κόστιζαν οι κουραμπιέδες μιας άλλης εποχής - Τότε που ψωνίζαμε με δραχμές…

Η Μαριάννα σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης, ενώ με πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στο τρίτο έτος των σπουδών της ήρθε στη χώρα μας. Αποφάσισε να μάθει ελληνικά και πλέον ζει στην Κίνα όπου εργάζεται στην κρατική τηλεόραση ως δημοσιογράφος, στο ελληνόφωνο τμήμα.

Η κοπέλα μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον Alpha. «Οι περισσότεροι Κινέζοι είναι άθεοι, υπάρχουν όμως περίπου 20 εκατ θρησκευόμενοι και οι μεγαλύτερες θρησκείες είναι ο ταοϊσμός και ο βουδισμός, αλλά υπάρχουν και εκατομμύρια χριστιανοί ορθόδοξοι και καθολικοί».

Όπως είπε, «δουλεύω στην κρατική τηλεόραση της Κίνας, η δουλειά μου είναι να κάνω ρεπορτάζ για την Ελλάδα στην Κίνα και να παρουσιάζω την Κίνα στην Ελλάδα, να φέρω τους δύο λαούς πιο κοντά».

Για τους περίφημους κουραμπιέδες είπε «προσπάθησα να φτιάξω κουραμπιέδες ακολουθώντας τη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη, σε ένα βίντεο στο Youtube». Στην Ελλάδα όπως τόνισε της αρέσει η Ρόδος, η Κρήτη και η Αθήνα, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και κλείνοντας τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά το τραγούδι «Τα Χριστούγεννα αυτά» από την Καλομοίρα.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share